Είστε εδώ

Auto News

Ford: Σταματά την αναμονή σε φανάρια και διασταυρώσεις

του Γιώργου Ψαρρά

Τελικά θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι όντως στο εγγύς μέλλον τα φανάρια θα είναι μια ανάμνηση, καθώς βλέπουμε διαρκώς προτάσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για το πως μπορούν αυτά να καταργηθούν.

Σειρά τώρα έχει η Ford, η οποία μέσα από το παρακάτω video μας εξηγεί ότι προς αυτόν το στόχο μπορούν να συμβάλουν σημαντικά τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτιμάται πως ξοδεύουμε περίπου δυο μέρες το χρόνο αναμένοντας ένα κόκκινο φανάρι να γίνει πράσινο, ενώ το 60% των τροχαίων ατυχημάτων καταγράφονται σε διασταυρώσεις.

Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό; Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρεία τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα μπορούν να γνωστοποιούν μεταξύ τους τη θέση, την ταχύτητα και την πορεία τους, ενώ ένας αλγόριθμος καθορίζει την ιδανική τους ταχύτητα όταν διασταυρώνονται και έτσι δε θα χρειάζεται πια να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν για την παροχή προτεραιότητας.

Με τον τρόπο αυτό δεν εξοικονομείται μόνο χρόνος, αλλά και χρήμα, καθώς μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου από περιττές επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις, αφού το όχημα ακινητοποιείται μόνο όταν φτάσει στον τελικό του προορισμό.  Παράλληλα η οδήγηση γίνεται σίγουρα πιο χαλαρή και ξεκούραστη.

Ο νέος αυτός τρόπος διαχείρισης της κυκλοφορίας στις διασταυρώσεις δοκιμάζεται από τη Ford στην πόλη Μίλτον Κέινς στο πλαίσιο του προγράμματος Autodrive, το οποίο χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση με στόχο τον περιορισμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους και την αύξηση της ασφαλούς και αποδοτικής οδήγησης.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.