Είστε εδώ

Auto News

Ford: Σταματά την αναμονή σε φανάρια και διασταυρώσεις

του Γιώργου Ψαρρά

Τελικά θα αρχίσουμε να πιστεύουμε ότι όντως στο εγγύς μέλλον τα φανάρια θα είναι μια ανάμνηση, καθώς βλέπουμε διαρκώς προτάσεις από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για το πως μπορούν αυτά να καταργηθούν.

Σειρά τώρα έχει η Ford, η οποία μέσα από το παρακάτω video μας εξηγεί ότι προς αυτόν το στόχο μπορούν να συμβάλουν σημαντικά τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εκτιμάται πως ξοδεύουμε περίπου δυο μέρες το χρόνο αναμένοντας ένα κόκκινο φανάρι να γίνει πράσινο, ενώ το 60% των τροχαίων ατυχημάτων καταγράφονται σε διασταυρώσεις.

Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό; Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρεία τα συνδεδεμένα αυτοκίνητα μπορούν να γνωστοποιούν μεταξύ τους τη θέση, την ταχύτητα και την πορεία τους, ενώ ένας αλγόριθμος καθορίζει την ιδανική τους ταχύτητα όταν διασταυρώνονται και έτσι δε θα χρειάζεται πια να επιταχύνουν ή να επιβραδύνουν για την παροχή προτεραιότητας.

Με τον τρόπο αυτό δεν εξοικονομείται μόνο χρόνος, αλλά και χρήμα, καθώς μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου από περιττές επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις, αφού το όχημα ακινητοποιείται μόνο όταν φτάσει στον τελικό του προορισμό.  Παράλληλα η οδήγηση γίνεται σίγουρα πιο χαλαρή και ξεκούραστη.

Ο νέος αυτός τρόπος διαχείρισης της κυκλοφορίας στις διασταυρώσεις δοκιμάζεται από τη Ford στην πόλη Μίλτον Κέινς στο πλαίσιο του προγράμματος Autodrive, το οποίο χρηματοδοτείται από τη βρετανική κυβέρνηση με στόχο τον περιορισμό της κυκλοφοριακής συμφόρησης στους δρόμους και την αύξηση της ασφαλούς και αποδοτικής οδήγησης.

Σχετικά άρθρα

508 Sport Engineered Concept

Η Peugeot αποκάλυψε το 508 Sport Engineered, ένα πρωτότυπο μέσω του οποίου η μάρκα μας δίνει μια γεύση από το ηλεκτρικό μέλλον των υψηλών επιδόσεων μοντέλων της, το οποίο θα δούμε στην έκθεση της Γενεύη.

Πίστα Βαρκελώνης-3η μέρα δοκιμών

Ολοκληρώθηκε στην πίστα της Βαρκελώνης  η τρίτη , από τον πρώτο κύκλο των επίσημων δοκιμών τεσσάρων ημερών, με τη Williams επιτέλους να εμφανίζεται με τον Ράσελ στο τιμόνι, συμπληρώνοντας μόνο 23 γύρους, και πολύ πίσω από τους χρόνους, ακόμα και του Χάμιλτον που «γύρισε» με πειραματικά ελαστικά τ

Kia

Όταν τον προηγούμενο μήνα ταξιδέψαμε στη Βαρκελώνη για την πανευρωπαϊκή παρουσίαση του νέου Kia ProCeed, μάθαμε ότι η κορεάτικη εταιρεία σκοπεύει να προσδώσει το 2020 στο μικρομεσαίο μοντέλο της και crossover χαρακτήρα.

Citroen

Η Citroen μας είχε προετοιμάσει για τις εκπλήξεις που θα δούμε από αυτή εντός του 2019, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση των 100 ετών της, ωστόσο αυτό δεν το περιμέναμε.

Πινακίδες Ιστορικών Αυτοκινήτων

Από την ΕΛΠΑ λάβαμε την εξής επιστολή που έχει να κάνει με τη χρήση των αυτοκινήτων που φέρουν ιστορικές πινακίδες.

Αυτή αναφέρει τα εξής:

«Προς: τον Κο Υπουργό Μεταφορών Και Υποδομών

Κοιν: Κο Γενικό Γραμματέα Μεταφορών

Πίστα Μεγάρων

Το Σαββατοκύριακο 2-3 Μαρτίου ανοίγει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος ταχύτητας από την πίστα Μεγάρων.

Sky Express

Παρελθόν από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου στην αεροπορική εταιρία Sky Εxpress αποτελεί ο Γιάννης Πετούλης.

Τα καθήκοντα του διευθύνοντα συμβούλου αναλαμβάνει προσωρινά ο πρόεδρος της εταιρίας Θόδωρος Κροκίδας.

 

YΠΑ

Από τα στατιστικά της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων τον Ιανουάριο του 2019 προκύπτουν τα παρακάτω ενθαρρυντικά στοιχεία που προμηνύουν ότι και αυτή η χρονιά θα είναι θετική όσον αφορά την αεροπορική και επιβατική κίνηση της χώρας μας:

Opel Combo Life 1.5

Το Opel Combo ψηφίστηκε από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό δημοσιογραφικό οργανισμό Autobest ως το “Best Buy Car in Europe” μαζί με τα αδελφά μοντέλα Citroen Berlingo και Peugeot Rifter, γεγονός που μόνο τυχαίο δεν είναι αφού συνδυάζει τους πλούσιους χώρους με την υψηλού επιπέδου πρακτικότητα και την α

Skoda Vision iV

Ένα ακόμα σκίτσο του επερχόμενου Vision iV δημοσίευσε η Skoda, αυτή τη φορά όμως από το εσωτερικό.