Είστε εδώ

Auto News

Ford: Στα σκαριά το νέο Mondeo;

του Σωτήριου Χάλλα

Παρά τη μείωση των πωλήσεων στα μοντέλα τριών όγκων λόγω της “επέλασης” των SUV,  υπάρχουν ακόμα κάποιες προτάσεις οι οποίες συνεχίζουν την παρουσία τους στο χώρο, όπως είναι το Ford Mondeo.

Μάλιστα, υπάρχουν ενδείξεις ότι η αμερικανική εταιρεία ετοιμάζει νέα γενιά την οποία κατά πάσα πιθανότητα θα δούμε το δεύτερο εξάμηνο του 2021.

Η πληροφορία που δείχνει ότι μάλλον η Ford ετοιμάζει ένα νέο Mondeo, προέρχεται από μία λίστα με εργαλεία που δόθηκε σε αντιπροσωπείες της μάρκας. Αυτές οι λίστες έχουν στόχο να βοηθήσουν τις αντιπροσωπείες να προετοιμαστούν για τα νέα μοντέλα που έρχονται, ενημερώνοντάς τες για τον εξοπλισμό που θα χρειαστούν ώστε να μπορούν να προβούν σε κάθε είδους επιδιόρθωση.

Σε κάποιο σημείο αυτής της λίστας υπάρχει η φράση “2022 Mondeo CD542”. Ο εν λόγω κωδικός μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν για τον διάδοχο του Fusion (έτσι ονομάζεται το Mondeo στην αμερικανική αγορά), όμως κάποια στιγμή η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει την ανάπτυξή του. Έτσι, συμπεραίνουμε ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζουν τη νέα γενιά του οικογενειακού τους μοντέλου.

Όσο για το εργαλείο, αφορά την αφαίρεση τμήματος της πίσω ανάρτησης. Μάλιστα, η μορφή του αφήνει υπόνοιες ότι πρόκειται για plug-in υβριδικό μοντέλο. Όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται πιο ξεκάθαρο τι μέλλει γενέσθαι με το Mondeo.  

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Αθλητής της χρονιάς 2019 ο Λιούις Χάμιλτον σύμφωνα με τα βραβεία Laureus World Sports Awards.  Έξι παγκόσμιοι τίτλοι στη σειρά για τον Βρετανό οδηγό, που φιγουράρει στη δεύτερη θέση πίσω από τον Σουμάχερ με τους επτά τίτλους.

Η φετινή σεζόν ξεκινάει από την πίστα της Βαρκελώνης 19 Φεβρουαρίου, με την πρώτη μέρα των επίσημων δοκιμών.

Για ποιο λόγο η Opel θα μεταφέρει το τιμόνι των παραπάνω μοντέλων της από την αριστερή στη δεξιά πλευρά;

Αν δεις στο χάρτη την Αθήνα και τη Σπάρτη νομίζεις ότι η απόστασή τους είναι μεγάλη, όμως στην πραγματικότητα ο επισκέπτης της λακωνικής πρωτεύουσας θα «γράψει» στο κοντέρ μόλις 2 χλμ. περισσότερα σε σχέση με την Πάτρα, 213 έναντι 211.

Βλέποντας ένα αστέρι να πέφτει συνήθως ευχόμαστε να πραγματοποιηθεί μια επιθυμία μας, όπως για παράδειγμα να γνωρίσουμε από κοντά το νέο Ford Puma.

Η Hyundai έδωσε στη δημοσιότητα επίσημες πληροφορίες σχετικά με το νέο i20, το οποίο είναι προγραμματισμένο να κάνει πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Δυναμικό «παρών» θα δώσει η Toyota στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης (5-15 Μαρτίου), καθώς στην ελβετική πόλη θα πραγματοποιήσει σημαντικές πρεμιέρες μοντέλων της.

Η Racing Point από το 2021 θα αλλάξει όνομα αφού θα γίνει η εργοστασιακή συμμετοχή της Aston Martin στη Formula 1, έτσι, η RP20 θα είναι το τελευταίο μονοθέσιο που ακολουθεί αυτό το μοτίβο στην ονομασία της.

Η Williams παρουσίασε το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στη Formula 1 για το πρωτάθλημα του 2020, ελπίζοντας ότι η τελευταία χρονιά πριν από τις μεγάλες αλλαγές του 2021 θα είναι καλύτερη σε σχέση με το 2019 το οποίο αποδείχτηκε καταστροφικό.

Η Kia ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο, με σχεδιαστική έμπνευση από το πρωτότυπο Imagine και αποκλειστικά ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο θα αναπτυχθεί σε συνεργασία με τη σερβική εταιρεία Rimac.