Είστε εδώ

Auto News

Ford Ranger: Θα μπει στην πρίζα;

του Σωτήριου Χάλλα

Το Ford Ranger διατίθεται σε πολλές αγορές του πλανήτη, μεταξύ των οποίων η Βόρεια Αμερική, η Ευρώπη και η Αυστραλία, με τις μόνες διαφορές ανάλογα την περιοχή να αφορούν τα κινητήρια σύνολα, όμως πέραν αυτού πρόκειται σε κάθε περίπτωση για το ίδιο μοντέλο.

Αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το 2022 το pick-up της Ford πρόκειται να αποκτήσει νέο plug-in υβριδικό σύνολο, το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει σε κανένα άλλο μοντέλο της αμερικανικής μάρκας μέχρι σήμερα.

Σε αυτό το σύνολο ο κινητήρας εσωτερικής καύσης θα είναι στα 2.3 λίτρα και μαζί με το ηλεκτρικό κομμάτι η συνδυαστική απόδοση θα φτάνει τους 367 ίππους και τα 680 Nm ροπής, με τη μεταφορά της στους τροχούς να αναλαμβάνει αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 10 σχέσεις. Επιπλέον, τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα υπάρξουν δύο νέοι πετρελαιοκινητήρες οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα προσφέρονται στην Αυστραλία και την Ευρώπη, αλλά όχι στην Αμερική. Ο ένας θα είναι στα 2.0 λίτρα και θα αποδίδει 213 ίππους, ενώ ο δεύτερος θα είναι V6 στα 3.0 λίτρα και θα αποδίδει 253 ίππους. ο ερχομός αυτών των νέων μοτέρ, πιθανότατα θα σημάνει τη διακοπή παραγωγής του πεντακύλινδρου των 3.2 λίτρων.

Τέλος, όσον αφορά την ισχυρότερη έκδοση με την ονομασία Ranger Raptor, θα γίνει μετάβαση σε σύνολο 3.0 λίτρων, με την αλλαγή να είναι σχεδόν σίγουρη για την Αυστραλία, αλλά αβέβαιη για την Ευρώπη και την Αμερική.

Στην εικόνα βλέπουμε την τρέχουσα έκδοση του Ranger Raptor.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Χρώμα πράσινο οραματίζεται η Seat για το μέλλον της και για το λόγο αυτό έχει εμπλουτίσει σημαντικά την περιβαλλοντική της «παλέτα».

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ορίσει ότι οι κατασκευαστές αυτοκινήτων θα πρέπει μέχρι το τέλος του 2020, να έχουν ρίξει τον μέσο όρο εκπομπών των αυτοκινήτων που πουλάνε σε τιμή μικρότερη ή ίση των 95 γρ./χλμ.

Άραγε πόσο κοντά ή μακριά βρίσκονται οι εταιρείες από αυτόν το στόχο;

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.