Είστε εδώ

Auto News

Ford Ranger Raptor: Δορυφορικά ψιχουλάκια (video)

του Σωτήριου Χάλλα

Είναι δυνατόν να υπάρχει οποιοδήποτε κοινό σημείο ανάμεσα σε ένα pick-up και σε ένα κλασικό παιδικό παραμύθι όπως εκείνο του Κοντορεβιθούλη; Αν πρόκειται για το Ranger Raptor, είναι.

Όταν οι γονείς του Κοντορεβιθούλη τον πήγαν στο δάσος με τα αδέρφια του, προκειμένου να μη χαθεί και να μπορέσει να βρει το δρόμο της επιστροφής, την πρώτη φορά άφηνε πίσω του βοτσαλάκια και τη δεύτερη ψίχουλα. Μπορεί τα ψίχουλα να τα έφαγαν τα πουλιά και να χάθηκε τελικά, αλλά τα βότσαλα έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους.

Παίρνοντας ως έμπνευση τον πρωταγωνιστή του παιδικού παραμυθιού η Ford εξοπλίζει το σύστημα πλοήγησης του Ranger Raptor με ένα εργαλείο που ονομάζεται breadcrumbs (ψιχουλάκια).

Με αυτό, όταν ο οδηγός κινείται σε μη χαρτογραφημένη περιοχή, το αυτοκίνητο δημιουργεί μία ψηφιακή πινέζα κάθε δευτερόλεπτο την οποία τοποθετεί στον χάρτη, ανάλογα με το σημείο που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή το αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και αν ο δρόμος καταλήγει σε αδιέξοδο, ο οδηγός είναι εύκολο να επιστρέψει αφού δε θα χρειαστεί να θυμάται ως σημάδια κάποιο δέντρο, βράχο ή άλλο φυσικό σχηματισμό.

Ο κινητήρας του Ranger Raptor είναι δίλιτρος πετρελαίου με απόδοση 213 ίππων και 500 Nm και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Τουρκίας

Στο ρητό «μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις» ταιριάζει απόλυτα με τη φωτογραφία με τα φθαρμένα ελαστικά της Michelin στο ράλι Τουρκίας. 

Ferrari

Στη Scuderia ετοιμάζονται για την επόμενη παράσταση, το νυχτερινό Γκραν Πρι στην πίστα της Σιγκαπούρης, 22 Σεπτεμβρίου, αλλά το άρωμα από τη μεθυστική νίκη στην πίστα της Μόντσα, μπροστά στους χιλιάδες tifosi, επικρατεί ακόμα. 

Ράλι Τουρκίας-3ο σκέλος

Το 3ο και τελευταίο σκέλος του ράλι Τουρκίας περιλαμβάνει 4 Ειδικές Διαδρομές, 38,62 χλμ. 

H τελευταία Ειδική Διαδρομή, η power stage που δίνει έξτρα βαθμούς στους 5 ταχύτερους είναι 7,05 χλμ. 

Lamborghini Sian FKP 37

Τι να σημαίνει άραγε το FKR 37 που χαρακτηρίζει το νέο μοντέλο το οποίο αποκάλυψε σε παγκόσμια πρώτη η Lamborghini στην έκθεση της Φρανκφούρτης. 

Pirelli P Zero

Η μεγαλύτερη αλλαγή στους κανονισμούς στη Formula 1 θα έρθει το 2021. 

Και αυτή η αλλαγή έχει να κάνει με τα ελαστικά που από 13 ιντσών με υψηλό προφίλ, θα περάσουν στα ελαστικά 18 ιντσών με χαμηλό προφίλ.

Ράλι Τουρκίας-2ο σκέλος

Και όμως τα Citroen boys συνεχίζουν αλώβητα τον αγώνα, τη στιγμή που ο Τάνακ εγκατέλειψε από ηλεκτρονικά και ο Νεβίλ συνεχίζει μεν, αλλά πολύ πίσω δε λόγω εξόδου. 

Ράλι Τουρκίας-2ο σκέλος

Η ηλεκτρονική μονάδα του Toyota Yaris WRC έθεσε εκτός τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας Τάνακ-Γιερβόγια πριν την ολοκλήρωση του 2ου σκέλους στο ράλι Τουρκίας. 

Ράλι Τουρκίας-2ο σκέλος

Το δεύτερο σκέλος του ράλι Τουρκίας δεν ξεκίνησε καλά για τους Νεβίλ-Γκιλσούλ.

Στην 1η Ειδική Διαδρομή σε μια κλειστή στροφή ο Νεβίλ λόγω σκόνης δεν είδε την πέτρα που «καραδοκούσε». Με αποτέλεσμα να βγουν από το δρόμο, να χάσουν 4 λεπτά και να πέσουν πολύ πίσω στην γενική κατάταξη. 

Μεταγραφικό παζάρι

Αυτή τη στιγμή, είναι λίγες οι θέσεις στη Formula 1 που δεν έχουν καλυφτεί για την επόμενη χρονιά και μία από τις πιο επιθυμητές, είναι εκείνη που αυτή τη στιγμή καταλαμβάνει ο Ρομέν Γκροζάν, στην ομάδα της Haas.

Tesla

Σχεδόν όλες οι εταιρείες που κατασκευάζουν αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων περνάνε από το Νίρμπουργκρινγκ για να κάνουν χρόνο ή ακόμα και κάποιο ρεκόρ, όμως μέχρι τώρα η Tesla έδειχνε να αδιαφορεί πλήρως για την εμβληματική πίστα.