Είστε εδώ

Auto News

Ford Ranger: Εκτελεί χρέη ναυαγοσώστη

του Γιώργου Ψαρρά

Κάθε χρόνο πάρα πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους από πνιγμούς στις θάλασσες και για το λόγο αυτό η Ford, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνική της δράσης, προχώρησε σε μια σημαντική κίνηση.

Η εταιρεία με το μπλε οβάλ έμβλημα λοιπόν δώρισε 20 νέα τετρακίνητα Ranger στο φιλανθρωπικό ίδρυμα RNLI, το οποίο έχει ως αποστολή του να σώζει ζωές στη θάλασσα.

Μέχρι το τέλος του 2019 στο στόλο του ιδρύματος RNLI θα υπάρχουν συνολικά 210 νέα οχήματα της Ford, ενώ το 2020 και το 2021 θα προστεθούν ακόμα 150 οχήματα, εκ των οποίων τα 100 θα είναι Ranger. Στις παραλίες και στις ακτογραμμές περιπολούν ήδη 10 Fiesta, 10 EcoSport, 80 Focus, 10 Kuga και 80 Transit. Παράλληλα στόχος της Ford είναι να ευαισθητοποιήσει τους λουόμενους για τους κινδύνους όταν κολυμπούν στη θάλασσα και να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι εθελοντές του μη κυβερνητικού ιδρύματος RNLI βρίσκονται σε 24ωρη υπηρεσία έρευνας και διάσωσης στις ακτές της Βρετανίας και της Ιρλανδίας.

Από το 1824 μέχρι σήμερα το ίδρυμα RNLI έχει σώσει πάνω από 142.400 ανθρώπινες ζωές, χάρη στη δράση των ναυαγοσωστών και των σωσίβιων πλοίων του. Σημειώνεται επίσης ότι συνολικά διαθέτει 238 σταθμούς σωσίβιων πλοίων και 240 ναυαγοσώστες.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Για τους επαγγελματίες οδηγούς που θέλουν να αποπνέει το όχημα της εργασίας τους μια σπορ αύρα, μερίμνησε η Renault.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών θέλουν τη Volkswagen να εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας κάποιου sports car, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Όπως αναμενόταν η γκάμα της DS Automobiles απέκτησε τρίτο μέλος, τη νέα ναυαρχίδα DS 9, η οποία πλαισιώνει πλέον τα δυο SUV, DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Στην αφρικανική χώρα θέλησαν να δημιουργήσουν ένα pick-up το οποίο θα ήταν πολύ ισχυρότερο από τον μέσο όρο, οπότε σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερα να μη βελτιώσουν τον υπάρχοντα κινητήρα, αλλά να τοποθετήσουν έναν άλλο.

Την επόμενη γενιά των πρωταθλητών ράλι σκέπτεται η FIA και σε συνεργασία με τις 144 Ομοσπονδίες-μέλη που βρίσκονται υπο την ομπρέλα της FIA, ανακοίνωσε το πρόγραμμα “rally star”  

Το εννιαθέσιο Mercedes Vito Tourer απέκτησε νέα έκδοση, η οποία ονομάζεται Dark Edition και βασίζεται στη Vito Tourer PRO 110 CDI Extra Long. Σε αυτή ξεχωρίζει το χρώμα OBSIDIAN Black που είναι η μοναδική επιλογή και ο πλούσιος εξοπλισμός.

 Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την αεροπορική και επιβατική κίνηση των αεροδρομίων τον Ιανουάριο του 2020 προκύπτουν τα εξής:

Με ήπιο υβριδικό σύστημα διατίθεται πλέον το 500, στο πλαίσιο εξηλεκτρισμού που πραγματοποιεί στη γκάμα της η Fiat.

Κάτι εντελώς διαφορετικό θα δούμε στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης (5-15 Μαρτίου) από την RinSpeed.

Με μια απλή ματιά το Twingo που θα βρίσκεται στο περίπτερο της Renault στο επερχόμενο Σαλόνι της Γενεύης (5-15 Μαρτίου) δε θα δείχνει διαφορετικό.