Είστε εδώ

Auto News

Ford Puma: Η πρεμιέρα της Ford στην ηλεκτροκίνηση

Το Puma αποτελεί την πιο πρόσφατη προσθήκη στην γκάμα αυτοκινήτων της Ford και ειδικότερα στην κατηγορία των crossover, ενώ ταυτόχρονα είναι και το μοντέλο με το οποίο μπαίνει στον κόσμο της ηλεκτροκίνησης.

Συγκεκριμένα, από τις τρεις επιλογές που έχει ο υποψήφιος αγοραστής σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο, οι δύο συνδυάζονται με ήπια υβριδικό σύστημα το οποίο λειτουργεί στα 48 Volts. Και στις τρεις περιπτώσεις πρόκειται για τον τρικύλινδρο κινητήρα που χρησιμοποιεί η Ford τα τελευταία χρόνια. Στην πιο χαμηλή έκδοση ισχύος αποδίδει 95 ίππους, στην ενδιάμεση 125 και στην ισχυρότερη 155.

Ο ρόλος του ηλεκτρικού κυκλώματος είναι διπλός. Από τη μία να μειώνει την κατανάλωση (άρα και τους ρύπους) και από την άλλη να αυξάνει την απόδοση. Το πρώτο αντανακλάται στις επίσημες τιμές της κατανάλωσης που κυμαίνονται από 4.2 λτ./100 χλμ. μέχρι 4.6 λτ./100 χλμ. (ανάλογα την έκδοση). Το δεύτερο γίνεται αισθητό από το γεγονός ότι η απόδοση του γνώριμου τρικύλινδρου συνόλου του 1.0 λίτρου, στην πιο ισχυρή εκδοχή έχει αυξηθεί κατά 15 ίππους, φτάνοντας πλέον τους 155.

Σχετικά άρθρα

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.

Hennessey Venom F5

Η Hennessey, μία αμερικανική εταιρεία που ασχολείται κυρίως με τη βελτίωση αυτοκινήτων, έχει βάλει στόχο να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ για αυτοκίνητα παραγωγής, με ένα μοντέλο που θα ονομάζει Venom F5.

Renault

Σύμφωνα με τους επίσημους πίνακες της Renault σε παγκόσμιο επίπεδο το 2019 πούλησε συνολικά  3.753.723 οχήματα.

Volkswagen

Στο Instagram και συγκεκριμένα από τον χρήστη με την ονομασία Wilcoblok έγινε μια δημοσίευση η οποία πιθανότατα μας δείχνει πώς θα είναι το πίσω μέρος του νέου Volkswagen Golf GTI.