Είστε εδώ

Auto News

Ford Μustang: Πόσα χρειάστηκαν για να σπάσουν ρεκόρ; (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται, κάτι που απέδειξε για ακόμα μια φορά το εμβληματικό Ford Mustang.

Δεν αναφερόμαστε σε κάποιο ρεκόρ ταχύτητας ή παραγωγής, αλλά στο μεγαλύτερο παγκόσμιο reunion που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα με τη συμμετοχή Mustang κάθε ηλικίας από όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρεία λοιπόν στις 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ραντεβού συνολικά 1.326 Mustang με ημερομηνίες γέννησης από το 1964 μέχρι το 2019.

Η τοποθεσία που επιλέχτηκε ήταν οι εγκαταστάσεις του “Lommel Proving Ground” της Ford στο Βέλγιο, όπου εξελίσσονται και βελτιώνονται τεχνολογίες και επιδόσεις οχημάτων. Το εν λόγω μέρος δεν ήταν καθόλου τυχαίο καθώς η Ford θέλησε να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι στο Βέλγιο πωλούνται περισσότερα Mustang ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Μάλιστα για την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος πρέπει να πούμε ένα μπράβο στους πάνω από εκατό εργαζόμενους του “Lommel Proving Ground” που δούλεψαν εθελοντικά για το σκοπό αυτό.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ  αφορούσε τη συνάντηση 960 Mustang στην πόλη Τολούκα του Μεξικού στις 3 Δεκεμβρίου του 2017. Προκειμένου να υπάρχει τάξη, ομαλότητα και ασφάλεια στην παρέλαση που πραγματοποίησε το κομβόι των 1.326 Mustang, οι οδηγοί είχαν εντολή να τηρούν μια απόσταση ανά όχημα όχι μεγαλύτερη των 20 μέτρων.

Παράλληλα με συγχρονισμένες κινήσεις κατάφεραν να εκτελέσουν και μια ειδική «χορογραφία», με την οποία γιορτάστηκε η 55η επέτειος του θρυλικού muscle car. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video ένα από τα highlights της εκδήλωσης ήταν η πτήση ενός μαχητικού αεροσκάφους P51 Mustang πάνω από την παρέλαση, υπενθυμίζοντας έτσι από που προέρχεται το όνομα του μοντέλου.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Το πρώτο τριήμερο των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης τελείωσε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε, δηλαδή με τη Mercedes να κάνει τους δύο καλύτερους χρόνους της ημέρας.

Καυτό αναμένεται να είναι το Σαββατοκύριακο 22-23 Φεβρουαρίου καθώς είναι προγραμματισμένες οι αρχαιρεσίες για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σωματεία που θα ρίξουν την ψήφο τους στην κάλπη είναι 31.

Σίγουρα το σκανδιναβικό ντιζάιν της Volvo είναι διαχρονικό, ωστόσο υπάρχουν πάντα περιθώρια για μικρές έστω αλλαγές.

Μπορεί να επικρατεί «ησυχία» λόγω της μεσημεριανής παύσης στην πίστα της Βαρκελώνης, όμως όλοι ασχολούνται με το DAS (Dual Axis Steering) της Mercedes, που μεταβάλει τις γωνίες των μπροστινών τροχών και κατά πόσο είναι νόμιμο ή όχι με τη Mercedes να υποστηρίζει ότι είναι νόμιμο, ισχυρίζοντας ότι

Η Maserati είναι μια από τις θρυλικές ιταλικές εταιρίες συνδεδεμένη με τον μαγικό κόσμο των αγώνων. Η Maserati λοιπόν απουσιάζει μεγάλο διάστημα από τους αγώνες παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Στο πλαίσιο αποκάλυψης του νέου Cupra Leon πρεμιέρα έκανε και το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο τουρισμού (TCR) Leon Competiciοn.

Η πρώτη επίσημη περίοδος των δοκιμών ολοκληρώνεται την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου στην πίστα της Βαρκελώνης και όλοι πλέον ασχολούνται με το σύστημα DAS που φέρει η Mercedes στα μονοθέσιά της και αφορά την «τοποθέτηση» των μπροστινών τροχών στην πίστα (

Ευχάριστα είναι τα νέα, αν έχετε παραγγείλει μια από τις μόλις 130 Lotus Evija, καθώς η έναρξη της παραγωγής και των παραδόσεων της θα ξεκινήσει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Στις 19 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν οι χειμερινές δοκιμές της Formula 1 για το 2020, με τις 10 ομάδες να κάνουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στην πίστα της Βαρκελώνης προκειμένου να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερα δεδομένα.

Ένας από τους βασικούς πυλώνες στο στρατηγικό πλάνο ονόματι “Strategy 2025” που έχει καταρτίσει η Skoda είναι η διεθνοποίηση της τσέχικης εταιρείας και η επέκταση της σε νέες αγορές.