Είστε εδώ

Auto News

Ford Μustang: Πόσα χρειάστηκαν για να σπάσουν ρεκόρ; (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται, κάτι που απέδειξε για ακόμα μια φορά το εμβληματικό Ford Mustang.

Δεν αναφερόμαστε σε κάποιο ρεκόρ ταχύτητας ή παραγωγής, αλλά στο μεγαλύτερο παγκόσμιο reunion που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα με τη συμμετοχή Mustang κάθε ηλικίας από όλη την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρεία λοιπόν στις 7 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το ραντεβού συνολικά 1.326 Mustang με ημερομηνίες γέννησης από το 1964 μέχρι το 2019.

Η τοποθεσία που επιλέχτηκε ήταν οι εγκαταστάσεις του “Lommel Proving Ground” της Ford στο Βέλγιο, όπου εξελίσσονται και βελτιώνονται τεχνολογίες και επιδόσεις οχημάτων. Το εν λόγω μέρος δεν ήταν καθόλου τυχαίο καθώς η Ford θέλησε να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο το γεγονός ότι στο Βέλγιο πωλούνται περισσότερα Mustang ανά κάτοικο από οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης.

Μάλιστα για την επιτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος πρέπει να πούμε ένα μπράβο στους πάνω από εκατό εργαζόμενους του “Lommel Proving Ground” που δούλεψαν εθελοντικά για το σκοπό αυτό.

Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ  αφορούσε τη συνάντηση 960 Mustang στην πόλη Τολούκα του Μεξικού στις 3 Δεκεμβρίου του 2017. Προκειμένου να υπάρχει τάξη, ομαλότητα και ασφάλεια στην παρέλαση που πραγματοποίησε το κομβόι των 1.326 Mustang, οι οδηγοί είχαν εντολή να τηρούν μια απόσταση ανά όχημα όχι μεγαλύτερη των 20 μέτρων.

Παράλληλα με συγχρονισμένες κινήσεις κατάφεραν να εκτελέσουν και μια ειδική «χορογραφία», με την οποία γιορτάστηκε η 55η επέτειος του θρυλικού muscle car. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video ένα από τα highlights της εκδήλωσης ήταν η πτήση ενός μαχητικού αεροσκάφους P51 Mustang πάνω από την παρέλαση, υπενθυμίζοντας έτσι από που προέρχεται το όνομα του μοντέλου.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.

SEAT Leon

Σύμφωνα με τη SEAT υπάρχει ένα κοινός παρονομαστής ανάμεσα στο Leon και στον υπερσιβηρικό σιδηρόδρομο των 9.288 χλμ., ο οποίος κατασκευάστηκε μεταξύ του 1891 και του 1916, ενώ φτάνει από τη Μόσχα στο Βλαδιβοστόκ.