Είστε εδώ

Auto News

Ford: Γιατί θα ελέγχει το άνοιγμα της πόρτας; (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Για ακόμα μια φορά η Ford αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την ασφάλεια των δικυκλιστών.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα τροχαία ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται αναβάτες ποδηλάτων, μοτοσικλετών και ηλεκτρικών πατινιών είναι η σύγκρουση με την πόρτα ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου που ανοίγει απότομα, καθώς ο οδηγός ή ο επιβάτης δεν έχει προηγουμένως ελέγξει τη διέλευση του δρόμου.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι μόνο στη Βρετανία σε ετήσια βάση τραυματίζονται σοβαρά ή σκοτώνονται με αυτόν τον τρόπο 60 δικυκλιστές, ενώ το 2018 αυτή ήταν η αιτία 3.500 τροχαίων ατυχημάτων στη Γερμανία.

Οι εν λόγω αριθμοί εκτιμάται δυστυχώς ότι θα αυξηθούν, καθώς οι κάτοικοι των πόλεων στρέφονται προς τις οικονομικότερες και φιλικότερες προς το περιβάλλον μετακινήσεις με ποδήλατα.

Η μπλε οβάλ εταιρεία λοιπόν αναπτύσσει ένα νέο σύστημα ασφαλείας, το οποίο θα αποτρέπει τη σύγκρουση δικυκλιστών με τις πόρτες αυτοκινήτων. Όπως θα δείτε και στο παρακάτω video το συγκεκριμένο σύστημα μέσω ηχητικής και οπτικής ειδοποίησης ενημερώνει ότι ενδέχεται σύγκρουση με δίκυκλο όχημα αν ανοίξει εκείνη τη στιγμή η πόρτα του αυτοκινήτου.

Η οπτική ειδοποίηση παρέχεται με κόκκινα Led φώτα στο περίγραμμα του εκάστοτε πλευρικού καθρέπτη και στην εσοχή της πόρτας. Παράλληλά εξετάζεται το μέτρο να εμποδίζεται το πλήρες άνοιγμα της πόρτας αν έχει διαπιστωθεί κίνδυνος σύγκρουσης, ωστόσο θα υπάρχει δυνατότητα χειροκίνητης παρακαμψης αυτής της δικλείδας ασφαλείας για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα η Ford παρουσίασε ακόμα μια ιδέα της για την προστασία των δικυκλιστών. Ένα μπουφάν στην πλάτη του οποίου ενσωματώνεται πλέγμα από Led φωτάκια προβάλλοντας εικονίδια Emoji και βέλη που υποδεικνύουν την κατεύθυνση που θα ακολουθηθεί, ενώ περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.