Είστε εδώ

Auto News

Ford Focus: Τι παραπάνω έχει η κάμερα οπισθοπορείας του;

του Γιώργου Ψαρρά

To νέο Ford Focus θα διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό του μια εξελιγμένη κάμερα οπισθοπορείας, η οποία εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια όταν το όχημα κινείται προς τα πίσω.

Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρία λοιπόν η εν λόγω κάμερα οπισθοπορείας βρίσκεται τοποθετημένη πάνω από την πίσω πινακίδα κυκλοφορίας και καταγράφει ότι κινείται πίσω από το Focus, δηλαδή άλλα αυτοκίνητα, δικυκλιστές και πεζούς. Η συγκεκριμένη κάμερα 180 μοιρών καταγράφει την κίνηση όχι μόνο πίσω ακριβώς από το Focus, αλλά και στις γωνίες του.

Παράλληλα μέσω αισθητήρων ειδοποιεί οπτικά και ηχητικά τον οδηγό αν εντοπιστεί κάποιο εμπόδιο. Η καινοτομία της εγγυείται στο γεγονός ότι αν ο οδηγός δεν αντιδράσει τότε το Focus φρενάρει αυτόματα προκριμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι τέσσερις από τις πέντε πιο δύσκολες μανούβρες ενός αυτοκινήτου για τους οδηγούς είναι αυτές της όπισθεν. Το νέο Focus όμως πέρα από κάμερα οπισθοπορείας διαθέτει και άλλα τεχνολογικά συστήματα όπως έλεγχο «τυφλού» σημείου, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και έλεγχο πίσω κίνησης κατά την έξοδο με όπισθεν από θέση στάθμευσης.

Σχετικά άρθρα

Αριβαμπένε

Όταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήγε στη Ferrari το 2015 είχε δηλώσει ότι θέλει πάση θυσία να κατακτήσει τουλάχιστον έναν τίτλο με τη Scuderia όμως κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

JLR

Μπορεί τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να κερδίζουν κάθε μέρα και πιο πολύ έδαφος όμως μέχρι στιγμής η μόνη εταιρεία που παράγει συμβατικά αυτοκίνητα αλλά έχει ανακοινώσει ότι θα στραφεί αποκλειστικά στην παραγωγή ηλεκτρικών είναι η Smart ωστόσο κάτι ανάλογο εξετάζουν και οι άνθρωποι της Jaguar.

CMR

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τα μονοθέσια να πηγαίνουν με ταχύτητες άνω των 300 χλμ./ώρα και θεωρούμε ότι η μέγιστη ταχύτητα που μπορούν να προσφέρουν αυτοί οι κινητήρες είναι περίπου στα 350 χλμ./ώρα.

Ιταλικό Πρωτάθλημα Ράλι

Τι σερί έχει αυτό το δίδυμο Πάολο Αντρεούτσι –Άννα Αντρεούσι με το εργοστασιακό Peugeot 208 T16 R5.

Κατέκτησαν το Ιταλικό πρωτάθλημα ράλι για 11η συνεχή χρονιά.

Renault Captur 1.5 dCi

Κόντρα στις διαρκείς εξελίξεις γύρω από τους πετρελαιοκινητήρες, εμείς για ακόμα μια φορά επιλέγουμε να μετακινηθούμε με το Renault Captur, αλλά όχι στη βενζινοκίνητη έκδοση του.

Mercedes

Η Mercedes παρουσίασε στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού την πρώτη από τις δύο εκδόσεις της A-Class που θα φέρουν τα σήματα της AMG όμως εκτός από τη hatchback εκδοχή του μοντέλου αντίστοιχη έκδοση θα υπάρξει και για την coupe εκδοχή του μοντέλου, τη CLA.

Rali 2 Valli

Η τελευταία παράσταση του έργου ιταλικό πρωτάθλημα ράλι, διεξήχθη στην Ιταλία, στην περιοχή της Βερόνας. Τρεις ήταν οι μνηστήρες του τίτλου.  Ο Σκάντολα  με 57,5 βαθμούς, έναντι 57,3 του Αντρεούτσι και 52,4 του Καμπεντέλι.

Βάτσλαφ Κλέμεντ

Η φετινή 16η μέρα του Οκτωβρίου έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Skoda, καθώς συμπληρώνονται 150 χρόνια από τη γέννηση ενός εκ των δυο ιδρυτών της.

Γκραν Πρι των ΗΠΑ, στο Τέξας

Στην υπερσύγχρονη πίστα του Ώστιν στο Τέξας διεξάγεται ο 2ος από τους 5 τελικούς του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.

Polestar

Τον πρώτο της εκθεσιακό χώρο θα αποκτήσει η Polestar, η αυτόνομη εταιρεία της Volvo που θα κατασκευάζει ηλεκτροκίνητα μοντέλα επιδόσεων.