Είστε εδώ

Auto News

Ford Focus: Τι παραπάνω έχει η κάμερα οπισθοπορείας του;

του Γιώργου Ψαρρά

To νέο Ford Focus θα διαθέτει στο στάνταρ εξοπλισμό του μια εξελιγμένη κάμερα οπισθοπορείας, η οποία εξασφαλίζει μεγαλύτερη ασφάλεια όταν το όχημα κινείται προς τα πίσω.

Σύμφωνα με τη μπλε οβάλ εταιρία λοιπόν η εν λόγω κάμερα οπισθοπορείας βρίσκεται τοποθετημένη πάνω από την πίσω πινακίδα κυκλοφορίας και καταγράφει ότι κινείται πίσω από το Focus, δηλαδή άλλα αυτοκίνητα, δικυκλιστές και πεζούς. Η συγκεκριμένη κάμερα 180 μοιρών καταγράφει την κίνηση όχι μόνο πίσω ακριβώς από το Focus, αλλά και στις γωνίες του.

Παράλληλα μέσω αισθητήρων ειδοποιεί οπτικά και ηχητικά τον οδηγό αν εντοπιστεί κάποιο εμπόδιο. Η καινοτομία της εγγυείται στο γεγονός ότι αν ο οδηγός δεν αντιδράσει τότε το Focus φρενάρει αυτόματα προκριμένου να αποφύγει τη σύγκρουση.

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει ότι οι τέσσερις από τις πέντε πιο δύσκολες μανούβρες ενός αυτοκινήτου για τους οδηγούς είναι αυτές της όπισθεν. Το νέο Focus όμως πέρα από κάμερα οπισθοπορείας διαθέτει και άλλα τεχνολογικά συστήματα όπως έλεγχο «τυφλού» σημείου, αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης και έλεγχο πίσω κίνησης κατά την έξοδο με όπισθεν από θέση στάθμευσης.

Σχετικά άρθρα

Cine Φλοίσβος

Στο Cine Φλοίσβος, μπορείτε να απολαύσετε σε ένα ωραίο περιβάλλον την κινηματογραφική ταινία της αρεσκείας σας.

Γκραν Πρι Μονακό

Ο Κίμι έχει κερδίσει το Γκραν Πρι του Μονακό, μόνο μια φορά το 2005 με McLaren.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια που δεν έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στις ελεύθερες δοκιμές έχει σημειώσει τον 5ο χρόνο με την κατακόκκινη Ferrari.

Γκραν Πρι Μονακό

Οι οδηγοί της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στις ελεύθερες δοκιμές που στο Πριγκιπάτο γίνονται Πέμπτη και όχι Παρασκευή καθώς τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Βάλτερι Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας, ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes στο Γκραν Πρι του Μονακό θα «τρέξει» με κράνος που φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς, από τα κράνη που χρησιμοποιούσε στους μέχρι τώρα αγώνες.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό το κράνος;

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ τετράμηνο του 2018 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού.

United Airlines

Η United Airlines ξεκίνησε πάλι τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και του κόμβου της στη Ν. Υόρκη, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Οι εποχικές πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά έως τις 4 Οκτωβρίου 2018, ημερομηνία τελευταίας πτήσης της περιόδου από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

BMW

Η παραγωγή του νέου i8 Roadster ξεκίνησε και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η BMW ήδη παρέδωσε τις πρώτες 18 First Edition του.

Γερμανία

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και μία από τις πρώτες πόλεις που ζήτησαν να παρθούν κάποια μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου dieselgate.

Zenvo TSR-S

Η Zenvo είναι μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα στη Δανία η οποία φτιάχνει εξωτικά hypercars με το πιο ιδιαίτερο από αυτά να είναι το TSR-S που βλέπετε.

Bentley

Πόλος έλξης αποτελούν για πολλούς νέους τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει η Bentley σε απόφοιτους σχολειών στη Βρετανίας.