Είστε εδώ

Auto News

Ford Fiesta ST: Έκανε πίστα στα έγκατα της γης (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Το νέο Fiesta ST ανέβηκε επίπεδο στη νέα του γενιά, ενώ κατέβηκε αρκετά χαμηλά από την επιφάνεια της ασφάλτου.

Για την ακρίβεια έκανε κατάδυση σε βάθος 400 μέτρων σε ένα από τα μεγαλύτερα αλατωρυχεία της Ευρώπης, ενώ δεν αποκαλύφτηκε ποιο είναι. Σε αυτό το ασυνήθιστο περιβάλλον το νέο Fiesta ST έδειξε τι μπορεί να κάνει με τους 200 ίππους που παράγει ο EcoBoost κινητήρας των 1.5 λίτρων.

Σε αυτή την αποστολή πίσω από το τιμόνι του νέου Fiesta ST βρέθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι, Έλφιν Έβανς, ο οποίος μετά την εμπειρία αυτή δήλωσε: «Περιμένεις ότι θα είναι κλειστοφοβικά εκεί κάτω ωστόσο είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσεις το νέο Fiesta ST. Το αλάτι είναι σαν λεπτό χαλίκι και αρκετά ολισθηρό, ειδικά με ελαστικά δρόμου».

Στο παρακάτω video θα απολαύσετε το νέο Fiesta ST στο τούνελ των 60 μέτρων να πηγαίνει με το πλάι και να κάνει άλματα, ενώ ό ήχος του κινητήρα γίνεται εκκωφαντικός.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.