Είστε εδώ

Auto News

Ford Fiesta ST: Έκανε πίστα στα έγκατα της γης (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Το νέο Fiesta ST ανέβηκε επίπεδο στη νέα του γενιά, ενώ κατέβηκε αρκετά χαμηλά από την επιφάνεια της ασφάλτου.

Για την ακρίβεια έκανε κατάδυση σε βάθος 400 μέτρων σε ένα από τα μεγαλύτερα αλατωρυχεία της Ευρώπης, ενώ δεν αποκαλύφτηκε ποιο είναι. Σε αυτό το ασυνήθιστο περιβάλλον το νέο Fiesta ST έδειξε τι μπορεί να κάνει με τους 200 ίππους που παράγει ο EcoBoost κινητήρας των 1.5 λίτρων.

Σε αυτή την αποστολή πίσω από το τιμόνι του νέου Fiesta ST βρέθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι, Έλφιν Έβανς, ο οποίος μετά την εμπειρία αυτή δήλωσε: «Περιμένεις ότι θα είναι κλειστοφοβικά εκεί κάτω ωστόσο είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσεις το νέο Fiesta ST. Το αλάτι είναι σαν λεπτό χαλίκι και αρκετά ολισθηρό, ειδικά με ελαστικά δρόμου».

Στο παρακάτω video θα απολαύσετε το νέο Fiesta ST στο τούνελ των 60 μέτρων να πηγαίνει με το πλάι και να κάνει άλματα, ενώ ό ήχος του κινητήρα γίνεται εκκωφαντικός.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.