Είστε εδώ

Auto News

Ford Fiesta ST: Έκανε πίστα στα έγκατα της γης (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Το νέο Fiesta ST ανέβηκε επίπεδο στη νέα του γενιά, ενώ κατέβηκε αρκετά χαμηλά από την επιφάνεια της ασφάλτου.

Για την ακρίβεια έκανε κατάδυση σε βάθος 400 μέτρων σε ένα από τα μεγαλύτερα αλατωρυχεία της Ευρώπης, ενώ δεν αποκαλύφτηκε ποιο είναι. Σε αυτό το ασυνήθιστο περιβάλλον το νέο Fiesta ST έδειξε τι μπορεί να κάνει με τους 200 ίππους που παράγει ο EcoBoost κινητήρας των 1.5 λίτρων.

Σε αυτή την αποστολή πίσω από το τιμόνι του νέου Fiesta ST βρέθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Ράλι, Έλφιν Έβανς, ο οποίος μετά την εμπειρία αυτή δήλωσε: «Περιμένεις ότι θα είναι κλειστοφοβικά εκεί κάτω ωστόσο είναι το ακριβώς αντίθετο. Είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να απολαύσεις το νέο Fiesta ST. Το αλάτι είναι σαν λεπτό χαλίκι και αρκετά ολισθηρό, ειδικά με ελαστικά δρόμου».

Στο παρακάτω video θα απολαύσετε το νέο Fiesta ST στο τούνελ των 60 μέτρων να πηγαίνει με το πλάι και να κάνει άλματα, ενώ ό ήχος του κινητήρα γίνεται εκκωφαντικός.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.