Είστε εδώ

Auto News

Ford: Επενδύει στην παραγωγή ηλεκτρικών και αυτόνομων

του Σωτήριου Χάλλα

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Ford έχει σημειώσει ελαφρώς μικρότερη πρόοδο σε σχέση με άλλες εταιρείες, σε αντίθεση με την αυτόνομη οδήγηση όπου οι έρευνές της έχουν προχωρήσει σημαντικά.

Ωστόσο, επειδή και οι δύο τομείς είναι σημαντικοί για το μέλλον της μάρκας, οι Αμερικανοί σκοπεύουν να επενδύσουν 900 εκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο Flat Rock που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Μίσιγκαν, με σκοπό να το μετατρέψουν κατάλληλα ώστε να παράγουν εκεί ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες πέραν του γεγονότος ότι τα μοντέλα που θα παράγονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα παρουσιαστούν μετά το ηλεκτρικό SUV που θα αντλεί έμπνευση από το Mustang. Αυτό το SUV θα παράγεται στο Μεξικό.

Μέχρι το 2023 στο Flat Rock θα έχει προστεθεί μία ακόμα βάρδια το οποίο μεταφράζεται σε 900 επιπλέον θέσεις εργασίας. Σχετικά με τα αυτόνομα αυτοκίνητα η Ford ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων της εμπορικών μοντέλων το 2021 εστιάζοντας κυρίως σε επαγγελματικά οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τόσο για μεταφορές προϊόντων όσο και για μετακίνηση ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα

Έφυγε για τη γειτονιά των αγγέλων εντελως ξαφνικά στα 66 χρόνια του ο Λάκης. Εκεί που αναρτούσε διαφορά θέματα από τις εκδρομές που διοργάνωνε.

Ράλι Ρώμης-1ο σκέλος

Με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα να διασχίζουν το Κολοσσαίο στην «καρδιά» της Ρώμης, ξεκίνησε ο 2ος κύκλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ράλι με τον ομώνυμο αγώνα. 

Το ράλι Ρώμης είναι ο 5ος γύρος του ERC με ασφάλτινες Ειδικές Διαδρομές. 

Βάλτερι Μπότας

Η silly season έχει ξεκινήσει για τα καλά στη Formula 1 αφού πλέον εκτός από τα διάφορα δημοσιεύματα για πιθανές μετακινήσεις, έχουν αρχίσει και οι οδηγοί να απαντάνε σε κάποια από αυτά και να ρίχνουν ή να κόβουν γέφυρες, ανάλογα με το τι θέλουν να πετύχουν.

Νέο κιβώτιο από τη Hyundai

Η Hyundai δημιούργησε ένα νέο αυτόματο κιβώτιο για υβριδικά μοντέλα με το οποίο υπόσχεται ταχύτερες, ομαλότερες και πιο ακριβείς αλλαγές ταχυτήτων το οποίο ονομάζεται Active Shift Control (ASC).

Skoda

To επόμενο στάδιο μετά την επικαιροποίηση ενός μοντέλου είναι να μπει στη γραμμή παραγωγής, κάτι που μόλις έπραξε η Skoda με τη Superb.

McLaren

Κάθε McLaren F1 αποτελεί κάτι το ξεχωριστό αφού η βρετανική μάρκα παρήγαγε μόλις 106 μονάδες με τις 64 από αυτές να έχουν τη δυνατότητα να κυκλοφορήσουν νόμιμα στο δρόμο, οπότε οι τιμές τους εκτοξεύονται σε δυσθεώρητα ύψη, κάθε φορά που μία από αυτές βγαίνει σε δημοπρασία.

Haas

Οι κακές εμφανίσεις του Γκροζάν στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος του 2018 αλλά και στο φετινό θέτουν σε κίνδυνο τη θέση του στην ομάδα της Haas με το Γκραν Πρι της Βρετανίας να επιδεινώνει τη θέση του.

Renault Fuego Turbo

Με μια δόση ρομαντισμού οδηγήσαμε το ιστορικό Fuego Turbo σε εκδήλωση που διοργάνωσε πρόσφατα η Renault στη Γαλλία με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την πρώτη της νίκη στη Formula 1 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα.

Καλιφόρνια

Στην Καλιφόρνια και συγκεκριμένα στο Σακραμέντο η αστυνομία συνέλαβε εφτά άτομα και τους απήγγειλε 27 κατηγορίες επειδή έκαναν τα λεγόμενα “ντόνατς” ενώ βρίσκονταν σε αυτοκινητόδρομο.

Peugeot Besikos A.E.

Πιο έντονα χτυπά πλέον η «καρδιά» της Peugeot στα βόρεια προάστια της Αττικής.