Είστε εδώ

Auto News

Ford: Επενδύει στην παραγωγή ηλεκτρικών και αυτόνομων

του Σωτήριου Χάλλα

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Ford έχει σημειώσει ελαφρώς μικρότερη πρόοδο σε σχέση με άλλες εταιρείες, σε αντίθεση με την αυτόνομη οδήγηση όπου οι έρευνές της έχουν προχωρήσει σημαντικά.

Ωστόσο, επειδή και οι δύο τομείς είναι σημαντικοί για το μέλλον της μάρκας, οι Αμερικανοί σκοπεύουν να επενδύσουν 900 εκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο Flat Rock που βρίσκεται στο βορειοανατολικό Μίσιγκαν, με σκοπό να το μετατρέψουν κατάλληλα ώστε να παράγουν εκεί ηλεκτρικά και αυτόνομα οχήματα.

Η εταιρεία δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες πληροφορίες πέραν του γεγονότος ότι τα μοντέλα που θα παράγονται στο συγκεκριμένο εργοστάσιο θα παρουσιαστούν μετά το ηλεκτρικό SUV που θα αντλεί έμπνευση από το Mustang. Αυτό το SUV θα παράγεται στο Μεξικό.

Μέχρι το 2023 στο Flat Rock θα έχει προστεθεί μία ακόμα βάρδια το οποίο μεταφράζεται σε 900 επιπλέον θέσεις εργασίας. Σχετικά με τα αυτόνομα αυτοκίνητα η Ford ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή των πρώτων της εμπορικών μοντέλων το 2021 εστιάζοντας κυρίως σε επαγγελματικά οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν τόσο για μεταφορές προϊόντων όσο και για μετακίνηση ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Αζερμπαϊτζάν

Η πρώτη περίοδος των ελεύθερων δοκιμών για το Γκραν Πρι του Αζερμπαϊτζάν ακυρώθηκε λίγο μετά την έναρξή της όταν η Williams του Τζορτζ Ράσελ πέρασε πάνω από ένα φρεάτιο που δεν ήταν καλά στερεωμένο με αποτέλεσμα εκείνο να φύγει και να προκαλέσει ζημιά στο βρετανικό μονοθέσιο.

Tesla

Η Tesla είναι γνωστή κυρίως για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατασκευάζει όμως η αμερικανική μάρκα δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς όπως εκείνον της ενέργειας.

Toyota GT 86

Κόντρα σε κάθε λανθασμένη νοοτροπία που θέλει τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες αποκλεισμένους από τη απόλαυση και την ελευθερία της οδήγησης λειτουργεί η σχολή  “Spinal Track Rally Experience”.

Porsche

Η Κίνα είναι αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον πλανήτη και κάθε αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να έχει ικανοποιημένους τους εκεί πελάτες ώστε να απολαμβάνει υψηλά μερίδια πωλήσεων.

Renault - Nissan

Οι Renault και Nissan έχουν καταφέρει με τη συμμαχία που έχουν σχηματίσει (μαζί με τη Mitsubishi) να αναρριχηθούν σε μία από τις κορυφαίες θέσεις στον κόσμο σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ford

Υπάρχουν μινιατούρες αυτοκινήτων που έχουν «τσιμπημένη» τιμή, ωστόσο αυτό το κλασσικό Ford Escort σε κλίμακα 1:25 είναι εξωπραγματικά ακριβό.