Είστε εδώ

Auto News

Ford: Επανέναρξη παραγωγής το Μάιο…

του Γιώργου Ψαρρά

Παράταση στην αναστολή των παραγωγικών της δραστηριοτήτων στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας, ανακοίνωσε η Ford.

Η μπλε οβάλ εταιρεία από τις 19 Μαρτίου είχε δηλώσει ότι πιθανότατα η παύση στην παραγωγή οχημάτων και κινητήρων της θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες. Έτσι τώρα αποφάσισε παράταση, τουλάχιστον μέχρι τις 4 Μαΐου, για τη λειτουργία των εργοστασίων της που βρίσκονται σε Κολωνία και Σααρλούις της Γερμανίας, στο Ντάγκεναμ και Μπρίτζεντ της Βρετανίας και στην Κραϊόβα της Ρουμανία. Ωστόσο η αναστολή παραγωγής στη Βαλένθια της Ισπανίας θα ισχύσει μάλλον μέχρι 27 Απριλίου.

Σε κάθε περίπτωση η επανέναρξη της παραγωγής εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την έκταση της πανδημίας  εντός των επόμενων εβδομάδων, από τα μέτρα που λαμβάνει η κάθε χώρα, τους περιορισμούς των προμηθευτών και την ικανότητα λειτουργίας του εκάστοτε δικτύου αντιπροσώπων.

Παράλληλα η Ford δηλώνει ότι για την επανέναρξη της παραγωγής θα εφαρμόσει τα κατάλληλα μέτρα για την κοινωνική αποστασιοποίηση και άλλα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, για την προστασία του εργατικού δυναμικού της. 

Επίσης η Ford συμβάλει στην προσπάθεια να χτιστεί ένα «τοίχος» που θα εμποδίσει την εξάπλωση της πανδημίας, όπως η παραγωγή αναπνευστήρων και μασκών προσώπου, η παραχώρηση οχημάτων της για διανομή ιατρικού εξοπλισμού, φαγητών και μεταφορών έκτακτης ανάγκης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς του 500 από τη Fiat, οι Ιταλοί εξετάζουν ποια θα είναι η επόμενη κίνησή τους αναφορικά με τη minivan εκδοχή, το 500L και την SUV εκδοχή, το 500Χ, τα οποία κυκλοφορούν από το 2012 και το 2014, αντίστοιχα.

Η Nissan έδωσε στη δημοσιότητα ένα teaser video στο οποίο βλέπουμε τη σιλουέτα πολλών μοντέλων τα οποία ετοιμάζει η ιαπωνική εταιρεία, μεταξύ των οποίων είναι και το νέο μέλος της οικογένειας σπορ δημιουργιών με τον κωδικό Ζ.

Μπορεί τα σχολεία να άνοιξαν και πάλι μετά την καραντίνα, αλλά σε περίπου ένα μήνα ξεκινούν οι καλοκαιρινές διακοπές για τους μαθητές, επομένως ο ελεύθερος χρόνος τους θα αυξηθεί και πάλι σημαντικά.

Οι παρεμβάσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση αφορούν στη μείωση εισφορών, αποζημίωση πτήσεων Απριλίου – Μαΐου με 20 ευρώ ανά θέση, επέκταση της αναστολής συμβάσεων έως 31/12 και μείωση του ΦΠΑ στις μεταφορές.

Με τον ήχο από τον κινητήρα της να κυριαρχεί στον αέρα η νέα Porsche 911 GT3 επισκέφτηκε την πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, καθώς το γερμανικό μοντέλο βρίσκεται σε φάση δοκιμών.

Το νέο πρόγραμμα

Με απλοποιημένες διαδικασίες και στόχο να διευρύνει τον  αριθμό των  δικαιούχων  θα τρέξει από το φθινόπωρο  ο τρίτος κύκλος του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ΄ οίκον», με κεφάλαια ύψους 350 εκατ ευρώ.

H Ford πιστεύει πολύ στο νέο μικρό της crossover, το Puma, για το οποίο επένδυσε περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ ώστε να παράγεται στο εργοστάσιο της που βρίσκεται στην Κραϊόβα της Ρουμανίας.

Ο 22χρονος Σαρλ Λεκλέρκ είναι από τους νέους αστέρες στη Formula 1, καθώς το 2020 θα είναι η δεύτερη χρονιά που θα οδηγήσει για τη Scuderia Ferrari. 

Mάλιστα το 2019 σημείωσε δύο νίκες οδηγώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του τις κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο. 

Τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και για την παραγωγή στη χώρα μας φορτιστών και μπαταριών αναμένεται να συζητηθούν σήμερα στο υπουργικό συμβούλιο, στο οποίο παρουσιάζονται οι βασικοί άξονες του νομοσχεδίου για την ηλεκτροκίνηση.

Ορισμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες θα κάνουν το νέο Opel Mokka να ξεχωρίζει, όπως η αναγραφή του ονόματος του.