Είστε εδώ

Auto News

Ford : Αυτόνομο Transit κάνει διανομή φαγητού

του Γιώργου Ψαρρά

Η επερχόμενη αυτόνομη οδήγηση δεν έρχεται για να κάνει τις μετακινήσεις μας μόνο πιο ξεκούραστες και ασφαλείς, αλλά και για να αλλάξει οριστικά τον τρόπο λειτουργίας ορμισμένων επιχειρήσεων.

Αυτό αποδεικνύει περίτρανα το συγκεκριμένο Ford Transit, το οποίο κινείται αυτόνομα στους δρόμους του Μαϊάμι και του Μαϊάμι Μπιτς διανέμοντας πόρτα-πόρτα το φαγητό που έχουν παραγγείλει οι πελάτες.

Το αυτόνομο Transit εργάζεται για λογαριασμό της Coyo Taco, η οποία φημίζεται για το παραδοσιακό μεξικάνικο τάκο που φτιάχνει. Η μπλε οβάλ εταιρία εφαρμόζει το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα με τη βοήθεια της Postmates, μιας πλατφόρμας για την παράδοση παραγγελιών συνολικά 70 επιχειρήσεων.

Το αυτόνομο Transit διαθέτει πλευρικό και πίσω ρολό που κλειδώνει, ώστε το φαγητό να φτάνει με ασφάλεια στον πελάτη. Όταν το αυτόνομο Transit φτάσει ο πελάτης ειδοποιείται με γραπτό μήνυμα, ενώ έπειτα εισάγει έναν κωδικό στην οθόνη αφής για να σηκωθεί το ρολό. Στόχος του αυτόνομου Transit είναι να προετοιμάσει το έδαφος για το πρώτο αυτόνομο μοντέλο της Ford που θα φτάσει το 2021.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.