Είστε εδώ

Auto News

Ford : Αυτόνομο Transit κάνει διανομή φαγητού

του Γιώργου Ψαρρά

Η επερχόμενη αυτόνομη οδήγηση δεν έρχεται για να κάνει τις μετακινήσεις μας μόνο πιο ξεκούραστες και ασφαλείς, αλλά και για να αλλάξει οριστικά τον τρόπο λειτουργίας ορμισμένων επιχειρήσεων.

Αυτό αποδεικνύει περίτρανα το συγκεκριμένο Ford Transit, το οποίο κινείται αυτόνομα στους δρόμους του Μαϊάμι και του Μαϊάμι Μπιτς διανέμοντας πόρτα-πόρτα το φαγητό που έχουν παραγγείλει οι πελάτες.

Το αυτόνομο Transit εργάζεται για λογαριασμό της Coyo Taco, η οποία φημίζεται για το παραδοσιακό μεξικάνικο τάκο που φτιάχνει. Η μπλε οβάλ εταιρία εφαρμόζει το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα με τη βοήθεια της Postmates, μιας πλατφόρμας για την παράδοση παραγγελιών συνολικά 70 επιχειρήσεων.

Το αυτόνομο Transit διαθέτει πλευρικό και πίσω ρολό που κλειδώνει, ώστε το φαγητό να φτάνει με ασφάλεια στον πελάτη. Όταν το αυτόνομο Transit φτάσει ο πελάτης ειδοποιείται με γραπτό μήνυμα, ενώ έπειτα εισάγει έναν κωδικό στην οθόνη αφής για να σηκωθεί το ρολό. Στόχος του αυτόνομου Transit είναι να προετοιμάσει το έδαφος για το πρώτο αυτόνομο μοντέλο της Ford που θα φτάσει το 2021.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.