Είστε εδώ

Auto News

Fiat: Μόνο ρεύμα για το επόμενο 500

του Σωτήριου Χάλλα

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Ιταλοί αλλάζουν ρότα εντελώς αφού ανακοίνωσαν ότι το επόμενο 500 θα βγαίνει αποκλειστικά με ηλεκτρικούς κινητήρες. Το μικρό μοντέλο της Fiat έχει αλλάξει πολύ λίγο από το 2005 που παρουσιάστηκε. Οπότε, με αφορμή την αλλαγή του είδους του κινητήρα, η σχεδίασή του θα γίνει από το μηδέν.

Στο πλαίσιο συνέντευξης ο επικεφαλής για το marketing της Fiat αλλά και της FCA γενικότερα, Ολιβιέ Φρανσουά, χαρακτήρισε την επόμενη, ηλεκτρική γενιά του 500 ως ένα Tesla για την πόλη το οποίο θα ενσαρκώνει την ιταλική ομορφιά και φινέτσα.

Στη Γενεύη η Fiat παρουσίασε και το ηλεκτρικό πρωτότυπο Centoventi όμως ο Φρανσουά δεν αποκάλυψε αν το ηλεκτρικό 500 θα δανείζεται κάποια στοιχεία. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι το νέο 500 θα βασίζεται σε εντελώς νέα πλατφόρμα η οποία αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η τιμή του ηλεκτρικού 500 θα είναι ελάχιστα πιο ακριβή από του σημερινού μοντέλου.

Όσον αφορά το τρέχον μοντέλο με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα συνεχίσει να παράγεται ώστε να πωλείται σε κάποιες χώρες που δεν είναι έτοιμες για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση παράλληλα με τη νέα, ηλεκτρική του εκδοχή.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.

Νew York International Motor Show

Έως και τις 28 Απριλίου διεξάγεται στο Jacob Javits Convention Center στη Νέα Υόρκη η έκθεση αυτοκινήτου.

Παγκόσμιο γεγονός στο σταυροδρόμι του παγκόσμιου εμπορίου, που αποκαλύπτει κατά κάποιον τρόπο το μέλλον και τις τεχνολογίες στους τέσσερις τροχούς.