Είστε εδώ

Auto News

Fiat: Μόνο ρεύμα για το επόμενο 500

του Σωτήριου Χάλλα

Η Fiat μέχρι τώρα είχε μείνει πίσω στην κούρσα προς τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα αφού είχε δημιουργήσει μόνο μία ηλεκτρική έκδοση του 500 η οποία με τη χαμηλή της αυτονομία δεν έβαλε ποτέ δύσκολα στον ανταγωνισμό.

Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Ιταλοί αλλάζουν ρότα εντελώς αφού ανακοίνωσαν ότι το επόμενο 500 θα βγαίνει αποκλειστικά με ηλεκτρικούς κινητήρες. Το μικρό μοντέλο της Fiat έχει αλλάξει πολύ λίγο από το 2005 που παρουσιάστηκε. Οπότε, με αφορμή την αλλαγή του είδους του κινητήρα, η σχεδίασή του θα γίνει από το μηδέν.

Στο πλαίσιο συνέντευξης ο επικεφαλής για το marketing της Fiat αλλά και της FCA γενικότερα, Ολιβιέ Φρανσουά, χαρακτήρισε την επόμενη, ηλεκτρική γενιά του 500 ως ένα Tesla για την πόλη το οποίο θα ενσαρκώνει την ιταλική ομορφιά και φινέτσα.

Στη Γενεύη η Fiat παρουσίασε και το ηλεκτρικό πρωτότυπο Centoventi όμως ο Φρανσουά δεν αποκάλυψε αν το ηλεκτρικό 500 θα δανείζεται κάποια στοιχεία. Αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι ότι το νέο 500 θα βασίζεται σε εντελώς νέα πλατφόρμα η οποία αναπτύσσεται αυτή τη στιγμή, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε ηλεκτρικά μοντέλα.

Έκπληξη αποτελεί το γεγονός ότι σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, η τιμή του ηλεκτρικού 500 θα είναι ελάχιστα πιο ακριβή από του σημερινού μοντέλου.

Όσον αφορά το τρέχον μοντέλο με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης, θα συνεχίσει να παράγεται ώστε να πωλείται σε κάποιες χώρες που δεν είναι έτοιμες για τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση παράλληλα με τη νέα, ηλεκτρική του εκδοχή.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας

Το έχουμε επισημάνει εκατοντάδες φορές, θα το επισημάνουμε άλλη μία. Στους αγώνες τίποτα δεν είναι δεδομένο καθώς όλα τελειώνουν με φόντο την καρό σημαία. 

Ράλι Σπριντ Μπράλου

Σε μια από τις ωραίες οδηγικά Ειδικές Διαδρομές πραγματοποιήθηκε το ράλι Σπριντ Μπράλου με διοργανωτή το σωματείο AΛΑΛ, που είχε νικητές τους Καμπύλη-Σταμέλο με Skoda Fabia S1600,. Ο αγώνας ήταν ο 2ος γύρος του Κυπέλλου Ασφάλτινων ράλι Νοτίου Ελλάδος.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S.