Είστε εδώ

Auto News

Φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood:Άλλη μία αναβολή

του Σωτήριου Χάλλα

Στο χορό των αναβληθέντων εκδηλώσεων μπήκε και το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει το διάστημα 9-12 Ιουλίου, με τους διοργανωτές να εκφράζουν την ελπίδα ότι θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί στα τέλη του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου.

Το φεστιβάλ του 2020 ήταν προγραμματισμένο να γίνει μόλις μία εβδομάδα πριν από το Γκραν Πρι Βρετανίας, οπότε η αναβολή του δημιουργεί ανησυχίες και για τον αγώνα της Formula 1.

Με επίσημη ανακοίνωση το φεστιβάλ δηλώνει ότι η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε μετά από συμβουλή της βρετανικής κυβέρνησης. Σε αυτήν την ανακοίνωση αναφέρεται και η πρόθεση να μην ακυρωθεί εντελώς για το 2020 αλλά να μεταφερθεί στα τέλη του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου.

 Όσον αφορά τα εισιτήρια και τις κρατήσεις των ξενοδοχείων θα ισχύσουν κανονικά για τις νέες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν για την πραγματοποίηση το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood. 

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα πιο εμβληματικά και ποθητά μοντέλα στην ιστορία της Mazda είναι αναμφισβήτητα το RX-7.

Ένας οδηγός στην πόλη Νοβάτο της Καλιφόρνια κατέγραψε χάρη σε κάμερα που είχε τοποθετήσει στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου του, τη στιγμή που μία οδηγός τον χτύπησε και επέλεξε να φύγει, χωρίς να αφήσει τα στοιχεία της.

Οι οίκοι στην Ευρώπη «ψάχνονται» στο θέμα της διαφοροποίησης, ενώ δεν είναι λίγοι που «παντρεύουν» το παρελθόν με σύγχρονες τεχνολογίες. 

Ένας τέτοιος οίκος είναι ο Lazareth που έφτιαξε ένα Mini Moke με καρδιά Maserati. 

Έαν έχεις κέφι όλα γίνονται. 

Ο Ζακ Μπράουν, επικεφαλής της ομάδας της McLaren στη Formula 1, θεωρεί ότι αυτή τη στιγμή το άθλημα βρίσκεται σε πολύ “εύθραυστη” κατάσταση, καθώς εκτός από τα έσοδά του, ίσως να απειλείται και η ίδια του η ύπαρξη.

Μπορεί σήμερα η Skoda να μην είναι γνωστή για τα επαγγελματικά της οχήματα, όμως πριν από 113 χρόνια διέπρεψε στην κατηγορία αυτή.

Κάποιες χώρες έχουν θέσει στόχο να απαγορεύσουν εντελώς την πώληση οχημάτων με μοτέρ βενζίνης ή/και πετρελαίου μέσα στις επόμενες δεκαετίες, στοιχείο το οποίο μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο συμπέρασμα ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης σταδιακά θα αποτελέσουν παρελθόν, όμως η Mazda διαφωνεί.

Tην περίοδο 2002-2009 η Toyota ενεπλάκη και στη Formula 1, ξεκινώντας την εξέλιξη του μονοθεσίου από το 1999.

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός του WRC για τους φίλους των αγώνων όπου η ψήφος θα κρίνει το ποιος είναι ο κορυφαίος οδηγός ράλι από το 1979, εποχή που θεσπίστηκε το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. 

Όλο και συχνότερα παρατηρούμε στα νέα μοντέλα ότι οι οθόνες αφής στο κέντρο του ταμπλό αυξάνουν διαρκώς το μέγεθος τους, ωστόσο η Nissan επιθυμεί στα μελλοντικά της μοντέλα να ακολουθήσει διαφορετική κατεύθυνση στο συγκεκριμένο τομέα.

Το Volkswagen e-Golf οδεύει προς το τέλος της εμπορικής του πορείας, όμως φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να αποχωρήσει ακόμα, καθώς η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία του έδωσε παράταση τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.