Είστε εδώ

Auto News

EuroNCAP: Jeep Wrangler: Πρώτα η περιπέτεια μετά η ασφάλεια (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας του νέου Jeep Wrangler ενδιαφέρεται περισσότερο για την περιπέτεια και τις off-road εξερευνήσεις και όχι τόσο για την ασφάλεια.  

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός απένειμε μόνο ένα αστέρι στο Wrangler μετά τις δοκιμές πρόσκρουσης του. 

Τα αίτια της τόσο χαμηλής βαθμολογίας εντοπίζονται στη μετωπική πρόσκρουση όπου οι συνδέσεις των εμπρόσθιων κολόνων φάνηκε ότι δε μπορούν να αντέξουν υψηλότερα φορτία, ενώ η παραμόρφωση στο χώρο των ποδιών έδειξε ότι η δομή έφτασε στο όριο της, παρότι τα γόνατα και οι μηροί είχαν καλή προστασία. 

Στη μετωπική πρόσκρουση σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας ο θώρακας του οδηγού και του πίσω επιβάτη είχε οριακή προστασία. Στην πλευρική πρόσκρουση σε εμπόδιο όλες οι κρίσιμες περιοχές του σώματος έλαβαν καλή προστασία, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε πλευρική πρόσκρουση σε στύλο. Τα εμπρός-πίσω καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα παρείχαν καλή προστασία στον αυχένα σε μια ενδεχόμενη οπίσθια πρόσκρουση. 

Η προστασία του ανήλικου επιβάτη 10 ετών στην καμπίνα του Wrangler ήταν καλή ή επαρκής με εξαίρεση την περιοχή του λαιμού, όπου η προστασία κρίθηκε ασθενής. Ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί για την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος, ενώ υπάρχει εμφανής ένδειξη που ενημερώνει τον οδηγό για τη λειτουργία του εν λόγω συστήματος. 

Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την εγκατάσταση αρκετών συστημάτων συγκράτησης παιδιών στο όχημα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της κατηγορίας Universal. Το καπό παρείχε φτωχή ή επαρκή προστασία στο κεφάλι του πεζού, ενώ ο προφυλακτήρας καλή προστασία στα πόδια και ανάμεικτα αποτελέσματα  στην περιοχή της λεκάνης. 

Στα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας του Wrangler περιλαμβάνεται υπενθύμιση πρόσδεσης για τις ζώνες ασφαλείας των εμπρός και πίσω καθισμάτων και περιοριστής ταχύτητας, ενώ απουσιάζει το σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης. 

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία και το video από τις δοκιμές πρόσκρουσης του Wrangler.

Προστασία ενηλίκων, οδηγού-συνοδηγού: 50%

Προστασία παιδιών: 69%

Προστασία πεζών: 49%

Βοηθητικά συστήματα ασφαλείας: 32%

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πιερ Γκασλί

Ο οδηγός της Toro Rosso, Πιερ Γκασλί, εντυπωσίασε με τα αποτελέσματά του τη φετινή σεζόν με αποτέλεσμα να πάρει προαγωγή για την ομάδα της Red Bull όπου θα βρεθεί να αγωνίζεται στο πλευρό του Μαξ Φερστάπεν.

SEAT

Το νέο SEAT Tarraco δε μεριμνά μόνο για την ασφάλεια των επιβατών του, αλλά και για τους πιο ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου. 

Monza rally show

Αυτό το τρομερό παιδί των δύο τροχών, ο Βαλεντίνο Ρόσι με συνοδηγό τον Κάρλο Κασίνα οδηγώντας το Ford Fiesta WRC, κέρδισε για 7η φορά τον αγώνα που διοργανώνεται στην πίστα της Μόντσα.

Dirt Games

Παρά τις πολλές συμμετοχές, οι θεατές δεν έδωσαν βροντερό παρών στο φινάλε των αγώνων του Dirt Game στην πίστα των Μεγάρων που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για την περίσταση σε μια μικτή διαδρομή.

Ίσως σε αυτό να επηρέασε και η τιμή του εισιτηρίου των 10 ευρώ ανά άτομο.

Ford Mustang GT500

Η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης κερδίζει διαρκώς έδαφος στην παραγωγή αυτοκινήτων, ενώ και η Ford ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να την εκμεταλλευτεί.

Bloodhound SSC

Το Project Bloodhound αναπτυσσόταν από το 2008 μέχρι σήμερα με σκοπό της ομάδας να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στην ξηρά όμως όταν τελείωσαν τα χρήματα όλη η προσπάθεια πήγε χαμένη αφού το πρόγραμμα σταμάτησε.

Volkswagen

Η Volkswagen εντυπωσίασε με τη νίκη της στην ανάβαση Pikes Peak στην οποία συμμετείχε με το ειδικά κατασκευασμένο για αυτή την περίσταση ID R το οποίο κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Nissan

Όντας στην παραγωγή από το 2010 έφτασε η στιγμή για τη Nissan να παρουσιάσει τη δεύτερη γενιά του Juke με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει το καλοκαίρι του 2019.

Toyota

Με αρκετό ενδιαφέρον γύρω από την Toyota θα ξεκινήσει το 2019, καθώς στα μέσα περίπου του ερχόμενου Ιανουαρίου θα αποκαλυφτεί η πολυαναμενόμενη Supra, αλλά και μια πρωτότυπη αγωνιστική της έκδοση.

Opel

Το 2019 η Opel συμπληρώνει 120 χρόνια παραγωγής αυτοκινήτων και στο πλαίσιο των εορτασμών αλλά και του εξηλεκτρισμού της γκάμας θα παρουσιάσει αρκετά μοντέλα του είδους που θα είναι είτε υβριδικά είτε αμιγώς ηλεκτρικά.