Είστε εδώ

Auto News

EuroNCAP: Jeep Wrangler: Πρώτα η περιπέτεια μετά η ασφάλεια (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Ο σκληροτράχηλος χαρακτήρας του νέου Jeep Wrangler ενδιαφέρεται περισσότερο για την περιπέτεια και τις off-road εξερευνήσεις και όχι τόσο για την ασφάλεια.  

Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός απένειμε μόνο ένα αστέρι στο Wrangler μετά τις δοκιμές πρόσκρουσης του. 

Τα αίτια της τόσο χαμηλής βαθμολογίας εντοπίζονται στη μετωπική πρόσκρουση όπου οι συνδέσεις των εμπρόσθιων κολόνων φάνηκε ότι δε μπορούν να αντέξουν υψηλότερα φορτία, ενώ η παραμόρφωση στο χώρο των ποδιών έδειξε ότι η δομή έφτασε στο όριο της, παρότι τα γόνατα και οι μηροί είχαν καλή προστασία. 

Στη μετωπική πρόσκρουση σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας ο θώρακας του οδηγού και του πίσω επιβάτη είχε οριακή προστασία. Στην πλευρική πρόσκρουση σε εμπόδιο όλες οι κρίσιμες περιοχές του σώματος έλαβαν καλή προστασία, ενώ δεν πραγματοποιήθηκε πλευρική πρόσκρουση σε στύλο. Τα εμπρός-πίσω καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα παρείχαν καλή προστασία στον αυχένα σε μια ενδεχόμενη οπίσθια πρόσκρουση. 

Η προστασία του ανήλικου επιβάτη 10 ετών στην καμπίνα του Wrangler ήταν καλή ή επαρκής με εξαίρεση την περιοχή του λαιμού, όπου η προστασία κρίθηκε ασθενής. Ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί για την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος, ενώ υπάρχει εμφανής ένδειξη που ενημερώνει τον οδηγό για τη λειτουργία του εν λόγω συστήματος. 

Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την εγκατάσταση αρκετών συστημάτων συγκράτησης παιδιών στο όχημα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της κατηγορίας Universal. Το καπό παρείχε φτωχή ή επαρκή προστασία στο κεφάλι του πεζού, ενώ ο προφυλακτήρας καλή προστασία στα πόδια και ανάμεικτα αποτελέσματα  στην περιοχή της λεκάνης. 

Στα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας του Wrangler περιλαμβάνεται υπενθύμιση πρόσδεσης για τις ζώνες ασφαλείας των εμπρός και πίσω καθισμάτων και περιοριστής ταχύτητας, ενώ απουσιάζει το σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης. 

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία και το video από τις δοκιμές πρόσκρουσης του Wrangler.

Προστασία ενηλίκων, οδηγού-συνοδηγού: 50%

Προστασία παιδιών: 69%

Προστασία πεζών: 49%

Βοηθητικά συστήματα ασφαλείας: 32%

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Μόντε Κάρλο

Το ετήσιο ραντεβού των celebrities στο μικρό πριγκιπάτο της Μεσογείου, στο Μονακό, είναι προγραμματισμένο για τις 26 Μαΐου.

Ημερομηνία που συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές.

Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει το Μόντε Κάρλο με τις Ευρωεκλογές. Aπολύτως καμία.

Όμιλος Σφακιανάκη

Μάζεψε τις ζημιές τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και στη μητρική, η Σφακιανάκης, στο α' τρίμηνο του έτους ενώ εμφάνισε σημαντική βελτίωση των EBITDA, παρά την πτώση των πωλήσεων.  Ειδικότερα, οι ζημίες προ φόρων για τον Όμιλο ήταν €3,9 εκ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το Α’ τετράμηνο του 2019 προκύπτει άνοδος πτήσεων και διακινούμενων επιβατών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Ο Αλόνσο στο Indy 500

Ο Φερνάντο Αλόνσο σχεδίαζε να τρέξει στον φετινό αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης (Indy 500), όμως ο Ισπανός οδηγός δε θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του.

Renault

Το μύθο ότι τα πολυχρηστικά μοντέλα δε μπορούν να έχουν πιο σπορ παρουσιαστικό έρχεται να καταρρίψει η νέα έκδοση ονόματι Black των Renault Scenic και Grand Scenic.

Mercedes GLE

Δε χρειάζεται να μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον, ώστε να γνωρίσει τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας που εξελίσσει η Mercedes, αρκεί να ρίξει μια ματιά στη συγκεκριμένη GLE.

Hyundai

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, ευθύνεται για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Skoda

Γνωρίζουμε ήδη ότι στις 23 Μαΐου η Skoda θα αποκαλύψει την ανανεωμένη Superb, ενώ η τσέχικη εταιρεία μας ενημερώνει ότι από τη γκάμα της ναυαρχίδας δε θα απουσιάζει η πρακτικότερη έκδοση Scout, με station wagon αμάξωμα.

Volkswagen

Παραδοσιακά η Volkswagen μας συστήνει στο “SOWO European Experience”, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος από 18 έως 19 Μαΐου στην Πολιτεία της Τζόρτζια, πρωτότυπα βελτιωμένα σπορ μοντέλα από την υφιστάμενη γκάμας της.

Suzuki Vitara 1.0 Boosterjet 4WD

Μπορεί να μην είναι η πρώτη μας συνάντηση με το ανανεωμένο Vitara καθώς πριν λίγο καιρό είχαμε στα χέρια μας την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1.4 λίτ