Είστε εδώ

Auto News

EuroNCAP: Jaguar I-Pace: Έδωσε ρεύμα σε πέντε αστέρια (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Δε «βραχυκύκλωσε» η αμιγώς ηλεκτροκίνητη Jaguar I-Pace όταν ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP, την έβαλε στην «πρίζα» των δοκιμών πρόσκρουσης και έτσι κατάφερε να αποσπάσει πέντε αστέρια.

Στο θάλαμο επιβατών της I-Pace δεν καταγράφηκε κάποια παραμόρφωση κατά τη διάρκεια της μετωπικής πρόσκρουσης, ενώ καλή προστασία είχαν τα γόνατα και οι μηροί του οδηγού και του συνοδηγού.
 
Στη μετωπική τώρα πρόσκρουση σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας η προστασία στο θώρακα του οδηγού και του συνοδηγού  ήταν απλά επαρκής, ενώ οι υπόλοιπες κρίσιμες περιοχές του σώματος έλαβαν καλή προστασία. 

Αρκετά καλά τα πήγε η I-Pace και στην πλευρική πρόσκρουση σε εμπόδιο αλλά και στην πλευρική πρόσκρουση σε στύλο. Τα εμπρός καθίσματα και προσκέφαλα παρείχαν καλή προστασία στον αυχένα σε μια ενδεχόμενη οπίσθια πρόσκρουση, ενώ τα πίσω καθίσματα και προσκέφαλα φτωχή προστασία. 

Τόσο στις μετωπικές όσο και στις πλευρικές προσκρούσεις οι ανήλικοι επιβάτες ηλικίας 6 και 10 ετών είχαν από καλή έως επαρκή προστασία σε όλες τις κρίσιμες περιοχές των σωμάτων τους. Ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί για την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος, ενώ υπάρχει εμφανής ένδειξη που ενημερώνει τον οδηγό για τη λειτουργία του εν λόγω συστήματος.

Το «ενεργό» καπό της I-Pace ανασηκώνεται μόλις οι αισθητήρες εντοπίσουν επαφή με πεζό, ενώ η προστασία στο κεφάλι κυμάνθηκε από φτωχή έως καλή. Ο προφυλακτήρας τώρα παρείχε καλή προστασία στα πόδια του πεζού αλλά και στην περιοχή της λεκάνης. 

Το σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης της I-Pace μπορεί να αναγνωρίζει πεζούς και ποδηλάτες, ενώ τα καταφέρνει ακόμα και σε υψηλότερες ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Στη λίστα με τα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας περιλαμβάνεται επίσης υπενθύμιση για την πρόσδεση των ζωνών ασφαλείας, περιοριστής ταχύτητας και υποβοήθηση παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας. 

Ακολουθεί η αναλυτική βαθμολογία της I-Pace και το video από τις δοκιμές πρόσκρουσης. 

Προστασία ενηλίκων, οδηγού-συνοδηγού: 91%

Προστασία παιδιών: 81%

Προστασία πεζών: 73%

Βοηθητικά συστήματα ασφαλείας: 81%

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Μόντε Κάρλο

Το ετήσιο ραντεβού των celebrities στο μικρό πριγκιπάτο της Μεσογείου, στο Μονακό, είναι προγραμματισμένο για τις 26 Μαΐου.

Ημερομηνία που συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές.

Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει το Μόντε Κάρλο με τις Ευρωεκλογές. Aπολύτως καμία.

Όμιλος Σφακιανάκη

Μάζεψε τις ζημιές τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και στη μητρική, η Σφακιανάκης, στο α' τρίμηνο του έτους ενώ εμφάνισε σημαντική βελτίωση των EBITDA, παρά την πτώση των πωλήσεων.  Ειδικότερα, οι ζημίες προ φόρων για τον Όμιλο ήταν €3,9 εκ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το Α’ τετράμηνο του 2019 προκύπτει άνοδος πτήσεων και διακινούμενων επιβατών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Ο Αλόνσο στο Indy 500

Ο Φερνάντο Αλόνσο σχεδίαζε να τρέξει στον φετινό αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης (Indy 500), όμως ο Ισπανός οδηγός δε θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του.

Renault

Το μύθο ότι τα πολυχρηστικά μοντέλα δε μπορούν να έχουν πιο σπορ παρουσιαστικό έρχεται να καταρρίψει η νέα έκδοση ονόματι Black των Renault Scenic και Grand Scenic.

Mercedes GLE

Δε χρειάζεται να μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον, ώστε να γνωρίσει τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας που εξελίσσει η Mercedes, αρκεί να ρίξει μια ματιά στη συγκεκριμένη GLE.

Hyundai

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, ευθύνεται για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Skoda

Γνωρίζουμε ήδη ότι στις 23 Μαΐου η Skoda θα αποκαλύψει την ανανεωμένη Superb, ενώ η τσέχικη εταιρεία μας ενημερώνει ότι από τη γκάμα της ναυαρχίδας δε θα απουσιάζει η πρακτικότερη έκδοση Scout, με station wagon αμάξωμα.

Volkswagen

Παραδοσιακά η Volkswagen μας συστήνει στο “SOWO European Experience”, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος από 18 έως 19 Μαΐου στην Πολιτεία της Τζόρτζια, πρωτότυπα βελτιωμένα σπορ μοντέλα από την υφιστάμενη γκάμας της.

Suzuki Vitara 1.0 Boosterjet 4WD

Μπορεί να μην είναι η πρώτη μας συνάντηση με το ανανεωμένο Vitara καθώς πριν λίγο καιρό είχαμε στα χέρια μας την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1.4 λίτ