Είστε εδώ

Auto News

EuroNCAP: Hyundai Santa Fe: Αστράφτει με πέντε αστέρια (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Πυγμή και δύναμη έδειξε το Hyundai Santa Fe στις δοκιμές πρόσκρουσης του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP και ανταμείφτηκε με πέντε αστέρια.

Ο θάλαμος επιβατών του κορεάτικου SUV δεν παραμορφώθηκε στη μετωπική πρόσκρουση, ενώ ο EuroNCAP αναφέρει ότι τα γόνατα και οι μηροί του οδηγού και του συνοδηγού είχαν καλή προστασία.

Στη μετωπική τώρα πρόσκρουση σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας όλες οι κρίσιμες περιοχές στο σώμα του οδηγού είχαν καλή προστασία, ενώ από καλή έως επαρκής κυμάνθηκε η προστασία του πίσω επιβάτη.

Ωστόσο, στην πλευρική πρόσκρουση σε στύλο ο αερόσακος τύπου κουρτίνας δεν αναπτύχθηκε σωστά, ενώ ταυτόχρονα σκίστηκε όταν άνοιγε. Για το λόγο αυτό η Hyundai εξέτασε το συγκεκριμένο πρόβλημα, άλλαξε το σχετικό εξάρτημα στα επηρεαζόμενα οχήματα παραγωγής και κάλεσε σε ανάκληση τα Santa Fe με πανοραμική οροφή. Η σχετική δοκιμή επαναλήφθηκε από τον EuroNCAP και όντως ο αερόσακος δε σκίστηκε, αν και πάλι δεν αναπτύχθηκε όπως έπρεπε.  

Τα εμπρός καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα τους μπορούν να προστατέψουν τον αυχένα σε μια ενδεχόμενη οπίσθια πρόσκρουση, ωστόσο δεν ισχύει το ίδιο και για τα πίσω καθίσματα.

Για τα παιδιά ηλικίας 6 και 10 ετών η προστασία στη μετωπική πρόσκρουση ήταν από καλή έως επαρκής, με εξαίρεση το λαιμό του μεγαλύτερου ανήλικου επιβάτη όπου η προστασία ήταν περιορισμένη. Θετικά ήταν όλα τα αποτελέσματα στη πλευρική πρόσκρουση για τα παιδιά εντός του Santa Fe. Ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί για την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος, ενώ υπάρχει εμφανής ένδειξη που ενημερώνει τον οδηγό για τη λειτουργία του εν λόγω συστήματος.

Το καπό και ο προφυλακτήρας του Santa Fe παρείχαν από καλή έως επαρκή προστασία στο κεφάλι και στα πόδια-λεκάνη αντίστοιχα του πεζού.

Το σύστημα αυτόματης πέδησης έκτακτης ανάγκης τα κατάφερε σε υψηλότερες ταχύτητες αυτοκινητόδρομου, ενώ στα βοηθητικά συστήματα ασφαλείας του νέου Santa Fe περιλαμβάνεται επίσης σύστημα υποβοήθησης παραμονής στη λωρίδα κυκλοφορίας, περιοριστής ταχύτητας και υπενθύμιση πρόσδεσης των ζωνών για όλα τα καθίσματα ακόμα και για την προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων.

Δείτε παρακάτω την αναλυτική βαθμολογία και το video από τις δοκιμές πρόσκρουσης του νέου Santa Fe.

Προστασία ενηλίκων, οδηγού-συνοδηγού: 94%

Προστασία παιδιών: 88%

Προστασία πεζών: 67%

Βοηθητικά συστήματα ασφαλείας: 76%

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Μόντε Κάρλο

Το ετήσιο ραντεβού των celebrities στο μικρό πριγκιπάτο της Μεσογείου, στο Μονακό, είναι προγραμματισμένο για τις 26 Μαΐου.

Ημερομηνία που συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές.

Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει το Μόντε Κάρλο με τις Ευρωεκλογές. Aπολύτως καμία.

Όμιλος Σφακιανάκη

Μάζεψε τις ζημιές τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και στη μητρική, η Σφακιανάκης, στο α' τρίμηνο του έτους ενώ εμφάνισε σημαντική βελτίωση των EBITDA, παρά την πτώση των πωλήσεων.  Ειδικότερα, οι ζημίες προ φόρων για τον Όμιλο ήταν €3,9 εκ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το Α’ τετράμηνο του 2019 προκύπτει άνοδος πτήσεων και διακινούμενων επιβατών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Ο Αλόνσο στο Indy 500

Ο Φερνάντο Αλόνσο σχεδίαζε να τρέξει στον φετινό αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης (Indy 500), όμως ο Ισπανός οδηγός δε θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του.

Renault

Το μύθο ότι τα πολυχρηστικά μοντέλα δε μπορούν να έχουν πιο σπορ παρουσιαστικό έρχεται να καταρρίψει η νέα έκδοση ονόματι Black των Renault Scenic και Grand Scenic.

Mercedes GLE

Δε χρειάζεται να μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον, ώστε να γνωρίσει τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας που εξελίσσει η Mercedes, αρκεί να ρίξει μια ματιά στη συγκεκριμένη GLE.

Hyundai

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, ευθύνεται για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Skoda

Γνωρίζουμε ήδη ότι στις 23 Μαΐου η Skoda θα αποκαλύψει την ανανεωμένη Superb, ενώ η τσέχικη εταιρεία μας ενημερώνει ότι από τη γκάμα της ναυαρχίδας δε θα απουσιάζει η πρακτικότερη έκδοση Scout, με station wagon αμάξωμα.

Volkswagen

Παραδοσιακά η Volkswagen μας συστήνει στο “SOWO European Experience”, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος από 18 έως 19 Μαΐου στην Πολιτεία της Τζόρτζια, πρωτότυπα βελτιωμένα σπορ μοντέλα από την υφιστάμενη γκάμας της.

Suzuki Vitara 1.0 Boosterjet 4WD

Μπορεί να μην είναι η πρώτη μας συνάντηση με το ανανεωμένο Vitara καθώς πριν λίγο καιρό είχαμε στα χέρια μας την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1.4 λίτ