Είστε εδώ

Auto News

EuroNCAP: Hyundai Kona: Πεντάστερο το νέο crossover (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Εκτός από νεανικό χαρακτήρα και αντισυμβατική σχεδίαση το νέο Hyundai Kona έχει και ασφάλεια πέντε αστέρων, σύμφωνα πάντα με τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Πιο αναλυτικά, στη μετωπική πρόσκρουση ο θάλαμος επιβατών του κορεάτικου crossover παρέμεινε σταθερός, ενώ καλή προστασία είχαν τα γόνατα και οι μηροί του οδηγού και του συνοδηγού. Στη μετωπική πρόσκρουση σε εμπόδιο πλήρους επιφάνειας ο οδηγός είχε καλή προστασία όπως και ο πίσω επιβάτης με εξαίρεση την περιοχή του στήθους, όπου εκεί η προστασία ήταν απλά επαρκής.

Στην πλευρική πρόσκρουση σε εμπόδιο όλες οι περιοχές του σώματος είχαν καλή προστασία, ενώ στη δυσκολότερη πλευρική πρόσκρουση σε στύλο μόνο το στήθος είχε επαρκή προστασία. Τα εμπρός καθίσματα μαζί με τα προσκέφαλα τους μπορούν να προστατέψουν τον αυχένα σε μια ενδεχόμενη οπίσθια πρόσκρουση, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για τα πίσω, καθώς η προστασία ήταν περιορισμένη.

Ο 6χρονος και ο 10χρνος επιβάτης του Kona είχαν καλή ή επαρκή προστασία στη μετωπική πρόσκρουση. Αν και το κεφάλι του μεγαλύτερου ανήλικου επιβάτη βγήκε εκτός του αερόσακου τύπου κουρτίνας στην πλευρική πρόσκρουση, έλαβε επαρκή προστασία στο σημείο αυτό. Ο αερόσακος του συνοδηγού μπορεί να απενεργοποιηθεί για την τοποθέτηση παιδικού καθίσματος, ενώ υπάρχει σαφής ένδειξη που ενημερώνει τον οδηγό για τη λειτουργία του συστήματος.

Το κεφάλι του πεζού είχε καλή προστασία πάνω στο καπό του Kona, αλλά περιορισμένη πάνω στις δύσκαμπτες κολόνες του εμπρός παρμπρίζ. Καλή προστασία από τον προφυλακτήρα είχαν τα πόδια και η λεκάνη του πεζού.

Στο βασικό εξοπλισμό με τα συστήματα ασφαλείας του Kona περιλαμβάνεται υπενθύμιση για τις ζώνες ασφαλείας των εμπρός και πίσω καθισμάτων, περιοριστής ταχύτητας, ενώ προαιρετική είναι η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθεί ο αναλυτικός πίνακας με τη βαθμολογία του Kona και το video από τις δοκιμές πρόσκρουσης.

Προστασία ενηλίκων, οδηγού-συνοδηγού: 87%

Προστασία παιδιών: 85%

Προστασία πεζών: 62%

Βοηθητικά συστήματα ασφαλείας: 60%

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.