Είστε εδώ

Auto News

EuroNCAP: Δυσκολεύει τις δοκιμές πρόσκρουσης (video)

του Γιώργου Ψαρρά

Η πανδημία του Covid-19 ανάγκασε τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP να διακόψει τις δοκιμές πρόσκρουσης των νέων μοντέλων.

Έτσι λοιπόν τα επόμενα αποτελέσματα αναμένονται μετά το καλοκαίρι, ενώ θα περιλαμβάνουν τα νέα αυστηρότερα κριτήρια που πρόσφατα θεσπίστηκαν. Σύμφωνα με τον EuroNCAP κάθε δυο χρόνια το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων αναβαθμίζεται και οι προδιαγραφές που πρέπει να πληρούνται, ώστε ένα νέο μοντέλο να αποσπάσει την υψίστη διάκριση των πέντε αστέρων, γίνονται ακόμα πιο απαιτητικές.

Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι οι αλλαγές που αποφάσισε να εφαρμόζει από εδώ και στο εξής στις δοκιμές πρόσκρουσης ο EuroNCAP με στόχο να «πιέσει» τους κατασκευαστές για ακόμα πιο ασφαλή αυτοκίνητα.

Μετά από 23 χρόνια αντικαθίσταται το σταθερό-παραμορφώσιμο εμπόδιο της μετωπικής πρόσκρουσης με μια κινούμενη με ταχύτητα 50 χλμ./ώρα ράμπα, η οποία θα χτυπάει από μπροστά το αυτοκίνητο που θα έχει την ίδια ταχύτητα. Ο νέος αυτός τύπος  μετωπικής σύγκρουσης θα επιτρέπει όχι μόνο την αξιολόγηση της προστασίας των επιβατών μέσα στο αυτοκίνητο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η κατασκευή των μπροστινών άκρων στα αυτοκίνητα συμβάλλουν στους τραυματισμούς.

Παράλληλα θα χρησιμοποιείται πλέον και το νέο και πιο εξελιγμένο μεσαίου μεγέθους αρσενικό ανδρείκελο ονόματι “Thor”. Με δεδομένο ότι οι πλευρικές προσκρούσεις αποτελούν τη δεύτερη συχνότερη αιτία των σοβαρών τραυματισμών ή θανάτων, ο EuroNCAP θα εξετάζει πλέον τον αντίκτυπο από την επαφή που έχουν οι μπροστινοί επιβάτες.

Επίσης θα αξιολογείται και πόσο αποτελεσματικός είναι ο μπροστινός κεντρικός αερόσακος νέου τύπου που εξοπλίζει ορισμένα νέα μοντέλα, όπως το Honda Jazz και το Toyota Yaris. Νέα σενάρια θα εφαρμόζονται στον έλεγχο αποτελεσματικότητας του συστήματος αυτόματου φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης.

Το επίπεδο ασφάλειας που παρέχει ένα αυτοκίνητο δεν εξαντλείται μόνο στη διάρκεια μιας πρόσκρουσης αλλά και μετά. Ο EuroNCAP σε συνεργασία με την CTIF, τη Διεθνή Ένωση Υπηρεσιών Πυροσβεστικής και Διάσωσης ανέπτυξε νέους κανόνες αξιολόγησης για την ασφάλεια μετά τη σύγκρουση. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα ανταμειφθούν εφόσον παρέχουν ακριβείς και εύκολα διαθέσιμες πληροφορίες για τον απεγκλωβισμό των επιβατών.

Τέλος, ο EuroNCAP απευθυνόμενος προς το αγοραστικό κοινό, διευκρινίζει ότι όταν κάποιος συγκρίνει τα αποτελέσματα παλαιότερων δοκιμών πρόσκρουσης με τις επερχόμενες, όπου θα εφαρμοστούν τα αυστηρότερα κριτήρια, θα πρέπει να αναμένει και τις ανάλογες διακυμάνσεις στη βαθμολογία.

Σχετικά άρθρα

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γιέλτς-Λασκόβιτσε της Πολωνίας ξεκίνησε η Toyota την παραγωγή ενός νέου της κινητήρα.