Είστε εδώ

Auto News

Επιτέλους, ασύρματο Android Auto και Apple CarPlay!: Σε ποια μοντέλα θα τα δούμε για πρώτη φορά;

του Σωτήριου Χάλλα

Η δυνατότητα σύνδεσης των smartphones που τρέχουν Android ή iOS με το infotainment μέσω Android Auto και Apple CarPlay, αντίστοιχα, έχει αλλάξει δραματικά τον τρόπο που κινούμαστε και χρησιμοποιούμε το τηλέφωνό μας όσο είμαστε στο αυτοκίνητο.

Ωστόσο, υπάρχει ένα πρόβλημα και αυτό είναι ότι και τα δύο πρότυπα απαιτούν σύνδεση μέσω καλωδίου. Τα προβλήματα με αυτό είναι ότι αν ξεχάσεις ή χάσεις το καλώδιο, ξεχνάς τη σύνδεση μέχρι να το ξαναβρείς ή να πάρεις άλλο, πρέπει το κινητό να είναι σταθερό σε ένα σημείο (κατά προτίμηση βάση αυτοκινήτου) ώστε η θύρα να είναι ελεύθερη και τέλος, όση ώρα το τηλέφωνο είναι συνδεδεμένο φορτίζει. Ακόμα και αν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη, η USB του αυτοκινήτου θα δώσει ρεύμα.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να λυθούν με την ασύρματη σύνδεση μεταξύ αυτοκινήτου και τηλεφώνου όμως μέχρι τώρα, το Bluetooth επέτρεπε μόνο τη μετάδοση κλήσεων, μηνυμάτων και μουσικής.

Πλέον, οι κάτοχοι των νέων Skoda Scala και Kamiq δε θα έχουν κανένα από τα παραπάνω προβλήματα αφού υποστηρίζεται ασύρματη σύνδεση, κάτι που είχε ανακοινωθεί πριν λίγο καιρό τόσο από την Google, όσο και από την Apple.

Αρχικά η σύνδεση γίνεται μέσω Bluetooth όμως στη συνέχεια αναλαμβάνει το Wi-Fi ώστε να υπάρχει επαρκής ταχύτητα για τη χρήση των εφαρμογών που είναι εγκατεστημένες στο τηλέφωνο, μέσω του αυτοκινήτου.

Τα Skoda Scala και Kamiq θα δώσουν το “παρών” στο περίπτερο της τσεχικής μάρκας στην έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Lichtenburg 400

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στη Formula 1, Φερνάντο Αλόνσο είχε την πρώτη επίσημη γεύση από αγώνες τύπου Ντακάρ, οδηγώντας το Toyota Hilux στον αγώνα Lichtenburg 400,  5ος γύρος για το πρωτάθλημα της Νοτίου Αφρικής.

Mercedes - AMG

Από το 2021 η μορφή του WEC, δηλαδή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, θα αλλάξει σημαντικά αφού η κορυφαία κατηγορία, που σήμερα ονομάζεται LMP1, δε θα αποτελείται από μοντέλα ειδικά εξελιγμένα για αυτό το είδος αγώνων.

SEAT

Σεπτέμβριος, ο μήνας που τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία τους, αλλά και ο μήνας που ξεκινούν τα μαθήματα στην Επαγγελματική Σχολή της SEAT.

Ferrari

Η Ferrari είναι από τις τελευταίες εταιρείες που αποφάσισαν να ακολουθήσουν τη μόδα των SUV και αυτή τη στιγμή εξελίσσει το πρώτο μοντέλο του είδους που θα φέρει στο καπό το Cavallino Rampante. Η ονομασία του θα είναι Purosangue.

Land Cruiser Namib

Η σειρά 70 του Toyota Land Cruiser παράγεται αδιάλειπτα από το 1984 και παρά το γεγονός ότι μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν υπάρξει πολλές αλλαγές ώστε να παραμένει σύγχρονο, σε μηχανολογικό τομέα παραμένει το ίδιο αυτοκίνητο.

Skoda

Μπορεί η Skoda πλέον να μπαίνει σε μια νέα εποχή, αυτή της ηλεκτροκίνησης, παρουσιάζοντας στη φετινή Έκθεση της Φρανκφούρτης τα νέα  Citigoᵉ iV και Superb iV, ωστόσο δε ξεχνά να τιμά το παρελθόν της.

Volkswagen ID. R

Η Volkswagen έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο, μέσω του οποίου μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε μέρος της προσπάθειας που έκανε ο Ρομέν Ντιμά πίσω από το τιμόνι του ηλεκτρικού αγωνιστικού ID.

Jeep Wrangler

Όλα τα μοντέλα της Jeep είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την περιπέτεια, ενώ το πιο ανήμερο off-road «θηρίο» της είναι το Wrangler.

Opel

Μια καινοτόμα υπηρεσία προσφέρει πλέον η Opel στους πελάτες της, καθώς τους ενημερώνει διαρκώς για την πορεία του αυτοκινήτου τους όσο αυτό βρίσκεται μέσα στο συνεργείο.

Mazda ΜΧ-5

Το διθέσιο roadster της Mazda γίνεται 30 ετών και η ιαπωνική μάρκα το γιορτάζει με τη δημιουργία μιας επετειακής έκδοσης η οποία ονομάζεται 30th Anniversary και θα παραχθεί σε περιορισμένη ποσότητα.