Είστε εδώ

Auto News

Daimler: Κρατάει ζωντανό τον V12. Σε ποιο μοντέλο;

του Σωτήριου Χάλλα

Με τις προδιαγραφές ρύπων σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικότερα στην Ευρώπη να γίνονται ολοένα και αυστηρότερες, πλέον τα περισσότερα V12 σύνολα έχουν μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αφού δε συμφέρει οικονομικά τις εταιρείες να προσπαθήσουν να τους κρατήσουν εντός των ορίων.

Μία από τις λίγες περιπτώσεις V12 κινητήρων που ακόμα επιβιώνουν είναι της Daimler, η οποία τον χρησιμοποιεί στη Mercedes S-Class και τη Maybach S-Class.

Μέχρι πρόσφατα υπήρχαν έντονες φήμες ότι δε θα δούμε αυτό το σύνολο στην επόμενη γενιά του πολυτελούς μοντέλου των Γερμανών, όμως σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου που έγινε στην κινεζική πόλη Guangzhou, ο επικεφαλής του ομίλου, Όλα Καλένιους, είπε ότι αυτό δε θα συμβεί. Βέβαια, δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τα χαρακτηριστικά που θα έχει ο V12 στην επόμενη γενιά της S-Class, όμως είναι σίγουρο ότι θα είναι βελτιωμένος ώστε να συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές ρύπων.

Εκτός από τον V12, η επόμενη S-Class θα έχει πληθώρα επιλογών όσον αφορά τους κινητήρες, στις οποίες θα περιλαμβάνονται εξακύλινδρα εν σειρά μοτέρ βενζίνης και πετρελαίου, αλλά και plug-in υβριδικά σύνολα.

Σχετικά άρθρα

Mercedes - Benz

Το καλοκαίρι του 2020 οι αντιπροσωπείες της Mercedes σε όλη την Ευρώπη θα υποδεχτούν την ανανεωμένη E-Class, όμως η γερμανική εταιρεία δε μας άφησε να περιμένουμε μέχρι τότε για να δούμε τις αλλαγές, καθώς έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του μοντέλου σε πρωτότυπη μορφή.

Renault

Η τελευταία γενιά των Renault Twingo και Smart Forfour είχαν πάρα πολλά κοινά στοιχεία, αφού τα δύο μοντέλα είχαν εξελιχτεί από κοινού, όμως με τον ερχομό του 2020 το μοντέλο της Daimler έγινε αποκλειστικά ηλεκτρικό, αφήνοντας τη Renault να συνεχίζει την παραγωγή μόνη της.

Honda E Type R

Η Honda ετοιμάζει το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, Honda E, το οποίο έχει ανακοινωθεί ότι θα προσφέρεται με κινητήρες ισχύος 134 και 152 ίππων, όμως ποια είναι η θέση της σε ό,τι αφορά τη δημιουργία ενός Honda E Type R;

WRC, πρόγραμμα 2020

Αρχικά το πρόγραμμα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι 2020 είχε ανακοινωθεί με 14 αγώνες, με την προσθήκη δύο νέων αγώνων σε Κένυα και Ιαπωνία.

Porsche Cayenne Turbo S E-Hybrid

Την «ακτινογραφία» της Cayenne Turbo S E-Hybrid αναλύει η Porsche, εξηγώντας μας όλες τις τεχνολογίες που ενσωματώνει και την κάνουν οδηγικά απολαυστική.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες μέρες έχουν πληθύνει οι διαρροές σχετικά με τις πιο γρήγορες εκδόσεις του Volkswagen Golf όγδοης γενιάς που παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 2019, με την τελευταία να μας δίνει την πιο σαφή εικόνα γύρω από την ιπποδύναμη της κάθε μίας.

Κίνα - Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η Κίνα θέλει να κάνει παρελθόν το πρόβλημα της φόρτισης των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς μπορεί να διαρκέσει αρκετές ώρες ανάλογα με την ισχύ του φορτιστή, στρεφόμενη προς τη λύση της εναλλαγής των μπαταριών, διαδικασία η οποία θα διαρκεί μόλις λίγα λεπτά.

Subaru

Η λακωνική συνήθως στις δηλώσεις της Subaru προχώρησε σε μια σειρά ανακοινώσεων σχετικά με την πορεία και τους στόχους της για το μέλλον.

DS 3 Crossback 1.2 PureTech EAT8

Παρατηρώντας το DS 3 Crossback μας έρχεται στο νου η φράση του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι ότι «η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο».

WRC, Hyundai Motorsport

Σημαντικό ρόλο στην καθημερινή οδήγηση παίζει η σωστή ρύθμιση του καθίσματος, τόσο για την έδρα όσο και για την πλάτη. Πόσο μάλλον στους αγώνες.

Στο θέμα αυτό δεν αφήνεται τίποτα στην τύχη.