Είστε εδώ

Auto News

Cupra : Έτσι φτιάχτηκε το νέο Formentor

του Γιώργου Ψαρρά

Στο Σαλόνι της Γενεύης η αυτόνομη πλέον Cupra παρουσιάζει το πρώτο αποκλειστικά δικό της μοντέλο, το νέο Formentor, ένα πρωτότυπο plug-in υβριδικό SUV.

Τι λέτε όμως δεν έχει ενδιαφέρον να μάθουμε τα στάδια δημιουργίας του νέου Formentor πριν κάνει πρεμιέρα στην ελβετική πόλη;

Σύμφωνα με την Cupra χρειάστηκαν έξι μήνες εργασιών, 500 σκίτσα, 100 αναμορφώσεις, 700 κιλά πηλού, 1.800 εικονίδια για την οθόνη αφής, 1.300 εικονίδια για τον πίνακα οργάνων, 1 χιλιόμετρο κλωστής και πάνω από 50 δοκιμές χρωμάτων για να ολοκληρωθεί το νέο Formentor.

Ο Αλμπέρτο Τορεσίλας σχεδίασε την εξωτερική εικόνα του Formentor αρχικά στο χαρτί, καθώς προτιμά την παραδοσιακή αυτή μέθοδο. Στη συνέχεια το σχέδιο του μέσω CAD (Computer Aided Design) πήρε τρισδιάστατη μορφή και ξεκίνησε η τελική διαμόρφωση και προσαρμογή του, ώστε να εξασφαλιστεί ότι πληρούνται όλες οι απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές.

Με αυτή την τεχνολογία σχεδιάζεται και το εσωτερικό, όπου οι σύγχρονες μέθοδοι επιβάλουν πρώτα να αποφασιστεί η θέση της οθόνης αφής, η οποία στο νέο  Formentor είναι 10 ιντσών.

Έπειτα με τη χρήση πηλού το νέο Formentor δημιουργήθηκε στις πραγματικές του διαστάσεις, ενώ το εύπλαστο αυτό υλικό επιτρέπει την πραγματοποίηση πολλαπλών αλλαγών.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ματία Μπινότο

Μετά την κακή εμφάνιση στην Αυστραλία η Ferrari διατείνεται μέσω του επικεφαλής της, Ματία Μπινότο, ότι εντόπισε τα λάθη που την κράτησαν πίσω στον πρώτο αγώνα της χρονιάς και ότι τα διόρθωσε.

Cupra e-Racer

Με ασταμάτητους ρυθμούς η Cupra συνεχίζει την εξαντλητική εξέλιξη του νέου e-Racer, το οποίο είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό στον κόσμο και στόχο έχει να λάβει μέρος στο νέο πρωτάθλημα ETCR.

Ώστιν, Τέξας

Σε ό,τι έχει να κάνει με την οδήγηση ενός αυτοκινήτου υπάρχουν κάποιοι απαράβατοι όροι όπως το να έχεις δίπλωμα, να είναι ασφαλισμένο το όχημα, να σέβεσαι τον Κ.Ο.Κ. και αν έχεις ατύχημα να μην προσπαθήσεις να ξεφύγεις αλλά να δώσεις τα ανάλογα χαρτιά ώστε να αναλάβουν οι ασφαλιστικές.

Lamborghini

Το 1986 η Lamborghini ξεκίνησε την παραγωγή ενός μοντέλου πολύ διαφορετικού από οτιδήποτε άλλο είχε φτιάξει μέχρι τότε ή έφτιαξε μετά από αυτό, ένα αυτοκίνητο με ξεκάθαρο εκτός δρόμου χαρακτήρα, την LM002.

Ford Ranger

Η μόδα της εξατομίκευσης δεν περιορίζεται στα επιβατικά μοντέλα, αλλά επεκτείνεται και στα pickup, όπως το Ford Ranger, το οποίο διευρύνει τις σχετικές του επιλογές.

Όσλο

Η υιοθέτηση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τις σκανδιναβικές χώρες βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερο επίπεδο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου και ένα ακόμα σημάδι αυτού είναι μία νέα πρωτοβουλία του Όσλο.

Rimac C_Two

Η Rimac είναι μια εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών hypercars από την Κροατία η οποία εντυπωσίασε τους πάντες με το πρώτο μοντέλο που είχε παρουσιάσει το 2011 με την ονομασία Concept One.

Bentley Continental GT

Toν τίτλο του ταχύτερου μοντέλου παραγωγής σκοπεύει να διεκδικήσει με την Continental GT η Bentley στην περίφημη διεθνής ορεινή ανάβαση «Πάικς Πίκ» του Κολοράντο, που θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Ιουνίου. 

Skoda

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι το Kodiaq είναι το μεγαλύτερο SUV της Skoda, ωστόσο αναμένεται να το δούμε να μετατρέπεται σε pickup.

Νέα Ferrari P80/C

Κάθε μοντέλο που δημιουργείται στο Μαρανέλο, όπου βρίσκεται η έδρα της Ferrari, είναι ξεχωριστό, όμως η νέα P80/C είναι κυριολεκτικά μοναδική.