Είστε εδώ

Auto News

Citroen : Πότε έρχεται το νέο πρωτότυπο μοντέλο της;

του Γιώργου Ψαρρά

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της, το Ami One Concept.

Όσοι δεν το θυμούνται μπορούν να πατήσουν εδώ. Ωστόσο η γαλλική εταιρεία είχε ανακοινώσει καιρό πριν ότι στο πλαίσιο των φετινών εορταστικών της εκδηλώσεων για τα 100 της χρόνια, θα μας παρουσιάσει ακόμα ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο.

Στις 16 Μαΐου λοιπόν η Citroen θα δώσει το «παρών» στην Έκθεση Καινοτομίας Vivatech και εκεί θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του νέου της πρωτότυπου μοντέλου.

Οι μόνες πληροφορίες που έχουμε μέχρι τώρα για το νέο πρωτότυπο μοντέλο είναι ότι θα διακρίνεται για το στυλ και τα την άνεση του, ότι θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο, ότι θα ενσωματώνει τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης και τεχνητή νοημοσύνη. 

Παράλληλα η Citroen αναφέρει ότι στην έκθεση Vivatech θα προβληθούν επίσης οι τελευταίες τεχνολογικές καινοτομίες  που ανέπτυξε με πέντε Γάλλους συνεργάτες της, σχετικά με την κινητικότητα και τη φιλικότητα προς το χρήστη.

Φυσικά δε θα μπορούσε να απουσιάζει το νέο Ami One Concept, ενώ στο περίπτερο της Citroen θα προβάλλεται η ψηφιακή εμπειρία Ami One Concept Digital Experience που αναπτύχθηκε με την Mullenlowe, η ηχητική ταυτότητα του Ami One Concept με την υπογραφή της Start-Rec, η εκδοτική πλατφόρμα Citroenist με τη βοήθεια της Relaxnews και τα ειδικά γυαλιά Seetroen κατά της ναυτίας στο ταξίδι, στην ανάπτυξη των οποίων συνέβαλε η Boarding Ring και το Studio 5.5.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.