Είστε εδώ

Auto News

Citroen: Κλεφτή ματιά στο αύριο του C4

του Σωτήριου Χάλλα

Στη Γερμανία εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης σε δημόσιους δρόμους, το μοντέλο που θα αποτελέσει την επόμενη μέρα για το C4, το οποίο αναμένεται να ονομάζεται C4 Aircross.

Από την ονομασία καταλαβαίνουμε ότι στη νέα του γενιά το C4 αναμένεται ο να ανήκει στα crossover, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις εικόνες. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που το γαλλικό μοντέλο εντοπίζεται κατά τη διάρκεια των δοκιμών, με την πρώτη να είναι τον Φεβρουάριο του 2020 στα βόρεια της Σουηδίας, ενώ τώρα οι εικόνες τραβήχτηκαν στη Γερμανία.

Μαζί με το υπό δοκιμή C4 Aircross ήταν και ένα Opel Grandland X, Κάτι που μας βοηθάει να αποκτήσουμε μια εικόνα για το μέγεθος του νέου μοντέλου των Γάλλων. Αυτό που παρατηρούμε είναι ότι το Citroen είναι μικρότερο από το Opel, οπότε αν έπρεπε να κάνουμε μια εκτίμηση, θα τοποθετούσαμε το C4 Aircross σε παρόμοιες διαστάσεις με το Opel Crossland X.

Αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής είναι ότι θα βασίζεται σε επιμηκυμένη έκδοση της πλατφόρμας CMP, την οποία ο όμιλος PSA έχει χρησιμοποιήσει σε πληθώρα μοντέλων του, όπως στο νέο Peugeot 2008.

Η χρήση της CMP σημαίνει ότι το C4 Aircross θα έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο, άρα και περισσότερους χώρους, συγκριτικά με το C4 Cactus. Όσον αφορά τη σχεδίαση διακρίνονται κάποια στοιχεία όπως η κυρτή στο πίσω μέρος οροφή, οι μεγάλοι θόλοι των τροχών και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος συγκριτικά με το C4 Cactus, όμως οι περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορούν να γίνουν ορατές, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί βαρύ καμουφλάζ.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.