Είστε εδώ

Auto News

Bugatti: Συναινετικό διαζύγιο μετά από 15 χρόνια συνεργασίας

του Γιώργου Ψαρρά

Τίτλοι τέλους με χαμόγελα και ικανοποίηση πέφτουν στη συνεργασία της Bugatti με την πολυτελή ελβετική εταιρεία κατασκευής ρολογιών Parmigiani Fleurier.

Η μακροχρόνια παραγωγική συνεργασία τους ξεκίνησε το 2004, ενώ πλέον τα ρολόγια που κατασκεύαζαν από κοινού έδειξαν ότι ήρθε η ώρα να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους.

Αμφότερες θα αναζητήσουν νέα επιχειρηματικά ανοίγματα, διατηρώντας όμως αμοιβαίο σεβασμό και εκτίμηση. Από την πλευρά της η Bugatti δηλώνει ότι η Parmigiani Fleurier θα αποτελεί πάντα ένα μεγάλο και σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της. Με τη σειρά της η Parmigiani Fleurier τονίζει ότι η συνεργασία της με τη γαλλική εταιρεία των supercars ενέπνευσε πολλές ορολογικές εξελίξεις και μηχανικά θαύματα, ενώ τώρα θα εστιάσει σε νέους τομείς της ωρολογοποιίας.

Ας γυρίσουμε όμως λίγο πίσω το χρόνο, ώστε να θυμηθούμε τους σημαντικότερους σταθμούς στη μεταξύ τους συνεργασία. Πριν από 15 χρόνια παρουσιάστηκε το πρώτο κοινό τους ρολόι, το Bugatti Type 370, το οποίο άντλησε στοιχεία από τη Veyron 16.4. Για την κατασκευή του χρειάστηκαν 374 εξαρτήματα και η συνεισφορά πάνω από πενήντα διαφορετικών επαγγελμάτων.

Το ρολόι Bugatti Super Sport είχε ως σημείο αναφοράς τη Veyron 16.4 Grand Sport Vitesse, το Bugatti Type 390 την Chiron και το Bugatti Aerolithe από το ομώνυμο ιστορικό μοντέλο.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

SEAT

Με μια πρώτη σκέψη ο κόσμος του βιβλίου και του αυτοκινήτου δε συναντιούνται πουθενά, ωστόσο η SEAT μας εξηγεί ότι υπάρχουν κοινοί παρονομαστές.

IAME Series Greece

Ο 2ος γύρος του IAME Series Greece διεξήχθη στην πίστα «Kartmania», στα Βραχναίικα της Πάτρας με οργανωτή τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Πατρών (ΑΟΠ).

Audi E-Tron

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Smart

Το μέλλον της Smart ως ανεξάρτητη εταιρεία έχει τεθεί αρκετές φορές σε αμφισβήτηση όμως η Mercedes – Benz, στην οποία ανήκει, έκανε μία συμφωνία με την Geely η οποία εξασφάλισε την παρουσία της στην παγκόσμια αγορά για τα επόμενα χρόνια.

Jeep Gladiator

Απόβαση στη Γηραιά Ήπειρο θα κάνει το ερχόμενο καλοκαίρι το περίφημο Gladiator, το pickup που επιστρέφει την Jeep στην κατηγορία αυτή.

Koenigsegg Jesko

Η Koenigsegg στοχεύει να σπάσει το όριο των 300 μιλίων/ώρα (482,8 χλμ./ώρα) με μια ειδικά προετοιμασμένη εκδοχή του πιο πρόσφατου μοντέλου της, του Jesko, που παρουσιάστηκε στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο.

Citroen

Τον προηγούμενο μήνα στο Σαλόνι της Γενεύης η Citroen μας παρουσίασε ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο της το Ami One Concept.

Lamborghini

Ενδιαφέροντα πράγματα συμβαίνουν στο μουσείο της Lamborghini που βρίσκεται στην έδρα της, στην περιοχή Σαντ'Αγκάτα Μπολονέζ.

Aston Martin

Η Aston Martin έχει ανακοινώσει ότι ετοιμάζει το πρώτο της SUV το οποίο θα ονομάζεται DBX και τώρα βρίσκεται σε φάση δοκιμών με τα τελευταία στάδια αυτών να γίνονται στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ.

Nissan

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan που αποτελεί μέρος της συμμαχίας Alliance (Renault, Mitsubishi) προσφέρει 100.000 ευρώ στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών στην Παναγία των Παρισίων (Notre-Dame de Paris) ύστερα από την καταστροφική πυρκαγιά που υπέστη.