Είστε εδώ

Auto News

Bugatti Chiron:Καίει πολλά ελαστικά μέσα στην πίστα

του Γιώργου Ψαρρά

Μετά από αρκετές εβδομάδες η επερχόμενη Bugatti Chiron Pur Sport βγήκε από την καραντίνα που της είχε επιβληθεί λόγω πανδημίας.

Έτσι μπορεί πλέον να ξεκινήσει το εντατικό πρόγραμμα των τελικών δοκιμών εξέλιξης της. Για το σκοπό αυτό οχτώ μηχανικοί της Bugatti μαζί με δυο προ-παραγωγής Chiron Pur Sport μετέβησαν για τρεις μέρες στην πίστα Bilster Berg, η οποία βρίσκεται στην καρδιά του Τευτοβούργιου Δρυμού στη Γερμανία.

Η εν λόγω πίστα διαθέτει 9 δεξιές και 10 αριστερές στροφές, σε 44 σημεία υπάρχουν υψώματα και βυθίσματα, ανηφόρες και κατηφόρες με κλίση 20% και 26% αντίστοιχα, καθώς και υψομετρικές αλλαγές.

Ο αριθμός των μηχανικών της Bugatti είναι μειωμένος, εξαιτίας των νέων μέτρων για ασφαλές εργασιακό περιβάλλον και αποφυγή συνωστισμού, ενώ κατά τη διάρκεια των γύρων μέσα στην πίστα υποχρεούνται να φορούν κράνος και φόρμα που αντέχει στη φωτιά.

Αποστολή τους είναι να μετρήσουν και να αναλύσουν ακριβή δεδομένα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και να εφαρμόσουν τα αποτελέσματα στη νέα Chiron Pur Sport.

Οι τελικές δοκιμές της αφορούν τη βελτίωση του πλαισίου, του συστήματος διεύθυνσης, της απόσβεσης της ανάρτησης, των ελαστικών, του κιβωτίου ταχυτήτων, ενώ ταυτόχρονα ελέγχονται όλα τα νέα εξαρτήματα του κινητήρα για να εισέλθουν με ασφάλεια στην παραγωγή.

Σύμφωνα με τη Bugatti η νέα Chiron Pur Sport είναι το τέλειο hypercar για όλους τους οδηγούς που θέλουν να απολαμβάνουν τις στροφές στα όρια και να αισθάνονται συνδεδεμένοι με το δρόμο.

Υπενθυμίζουμε ότι σε σύγκριση με την «απλή» Chiron η νέα Chiron Pur Sport είναι 50 κιλά ελαφρύτερη, έχει δεχτεί επεμβάσεις στην ανάρτηση και στην αεροδυναμική της. Στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 ταχυτήτων οι σχέσεις μετάδοσης είναι 15% πιο κοντές.

Στο πόστο του παραμένει ο W16 κινητήρας των 8.0 λίτρων με τα τέσσερα turbo, ο οποίος αποδίδει 1.500 ίππους και 1.600 Nm ροπής. Παράλληλα τοποθετήθηκαν σκληρότερα ελατήρια εμπρός (65%) και πίσω (33%), ενώ η απόσβεση των ενεργών αμορτισέρ έχει πιο δυναμικό προσανατολισμό.

Η Bugatti θα κατασκευάσει το δεύτερο εξάμηνο του 2020 μόλις 60 Chiron Pur Sport, ενώ η κάθε μια θα κοστίζει 3,5 εκατομμύρια ευρώ. Εντός των επόμενων εβδομάδων η νέα Chiron Pur Sport θα κάνει και μια στάση στη θρυλική πίστα του Νίρμπουργκινγκ στη Γερμανία.

Σχετικά άρθρα

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γιέλτς-Λασκόβιτσε της Πολωνίας ξεκίνησε η Toyota την παραγωγή ενός νέου της κινητήρα.