Είστε εδώ

Auto News

BMW: Σταματάει την παραγωγή της X4

του Σωτήριου Χάλλα

Η παραγωγή της BMW X4 σταματάει τον επόμενο μήνα μετά από μόλις τέσσερα χρόνια στην παραγωγή. Σύμφωνα με αναφορές, τα τελευταία κομμάτια αναμένεται να βγουν από τη γραμμή παραγωγής στις αρχές Μαρτίου από το εργοστάσιο που βρίσκεται στη Νότια Καρολίνα.

Φυσικά, αυτό δε σημαίνει ότι η X4 καταργείται ως μοντέλο. Απλά η BMW διακόπτει την παραγωγή της τρέχουσας γενιάς για να κάνει χώρο για τη νέα που είναι έτοιμη να παρουσιαστεί στο κοινό.

Η κωδική ονομασία της νέας γενιάς θα είναι G02 (της τρέχουσας ήταν F26) και αναμένεται ότι θα παράγεται στο ίδιο εργοστάσιο με την παραγωγή να ξεκινάει λίγο μετά την διακοπή της τρέχουσας.

Βέβαια, ακόμα δεν έχουμε επίσημη πληροφόρηση για το πότε θα παρουσιαστεί η νέα γενιά του μοντέλου. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι θα γίνει κάποια στιγμή μέσα στο 2018 οπότε δεν αποκλείεται να τη δούμε στην έκθεση της Γενεύης.

Όσον αφορά τα τεχνικά στοιχεία του νέου μοντέλου, θα “πατάει” πάω στην πλατφόρμα CLAR που χρησιμοποιεί και η νέα X3 ενώ από το ίδιο μοντέλο θα προέρχονται και οι περισσότεροι κινητήρες. Μεταξύ αυτών είναι ο 3.0 λίτρων βενζινοκινητήρας που αποδίδει 360 ίππους και οι 2.0 λίτρων και 3.0 λίτρων πετρελαιοκινητήρες που αποδίδουν 190 και 265 ίππους αντίστοιχα. Στην κορυφή της γκάμας θα βρίσκεται η έκδοση X4 M η οποία θα κινείται από εξακύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο σύνολο βενζίνης, 3.0 λίτρων που αποδίδει 450 ίππους.

Στην εικόνα βλέπουμε την τρέχουσα γενιά της X4.

Σχετικά άρθρα

Cine Φλοίσβος

Στο Cine Φλοίσβος, μπορείτε να απολαύσετε σε ένα ωραίο περιβάλλον την κινηματογραφική ταινία της αρεσκείας σας.

Γκραν Πρι Μονακό

Ο Κίμι έχει κερδίσει το Γκραν Πρι του Μονακό, μόνο μια φορά το 2005 με McLaren.

Από τότε έχουν περάσει πολλά χρόνια που δεν έχει ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Στις ελεύθερες δοκιμές έχει σημειώσει τον 5ο χρόνο με την κατακόκκινη Ferrari.

Γκραν Πρι Μονακό

Οι οδηγοί της Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στις ελεύθερες δοκιμές που στο Πριγκιπάτο γίνονται Πέμπτη και όχι Παρασκευή καθώς τόσο στο FP1 όσο και στο FP2 βρέθηκαν στις δύο πρώτες θέσεις.

Βάλτερι Μπότας

Ο Βάλτερι Μπότας, ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes στο Γκραν Πρι του Μονακό θα «τρέξει» με κράνος που φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς, από τα κράνη που χρησιμοποιούσε στους μέχρι τώρα αγώνες.

Σας θυμίζει τίποτα αυτό το κράνος;

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ τετράμηνο του 2018 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει σταθερά ανοδική πορεία με μεγάλη αύξηση στις αφίξεις εξωτερικού.

United Airlines

Η United Airlines ξεκίνησε πάλι τις απευθείας πτήσεις της μεταξύ Αθήνας και του κόμβου της στη Ν. Υόρκη, το αεροδρόμιο Newark Liberty International. Οι εποχικές πτήσεις θα εκτελούνται καθημερινά έως τις 4 Οκτωβρίου 2018, ημερομηνία τελευταίας πτήσης της περιόδου από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

BMW

Η παραγωγή του νέου i8 Roadster ξεκίνησε και αυτό αποδεικνύεται από το ότι η BMW ήδη παρέδωσε τις πρώτες 18 First Edition του.

Γερμανία

Το Αμβούργο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας και μία από τις πρώτες πόλεις που ζήτησαν να παρθούν κάποια μέτρα για τον περιορισμό της μόλυνσης μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου dieselgate.

Zenvo TSR-S

Η Zenvo είναι μια μικρή εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων με έδρα στη Δανία η οποία φτιάχνει εξωτικά hypercars με το πιο ιδιαίτερο από αυτά να είναι το TSR-S που βλέπετε.

Bentley

Πόλος έλξης αποτελούν για πολλούς νέους τα προγράμματα εκπαίδευσης που προσφέρει η Bentley σε απόφοιτους σχολειών στη Βρετανίας.