Είστε εδώ

Auto News

BMW: Πώς θα τροφοδοτήσει τις επενδύσεις για τα ηλεκτρικά;

του Σωτήριου Χάλλα

Η BMW αναφέρει ότι ο επικείμενος στόλος των νέων μεγάλων μοντέλων που ετοιμάζει θα βοηθήσει στη χρηματοδότηση του μέλλοντος των ηλεκτροκίνητων και αυτόνομων τεχνολογιών.

Σε συνέντευξή του ο υπεύθυνος πωλήσεων και μάρκετινγκ της BMW, Ίαν Ρόμπερτσον, δήλωσε ότι τα μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους των μεγάλων μοντέλων αποτελούν μέρος μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής από την αυτοκινητοβιομηχανία που θα τη φέρει στο προσκήνιο της βιομηχανίας.

"Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε την παρουσία μας στο πολυτελές τμήμα της αγοράς. Το βλέπουμε ως τον τρόπο να αναπτυχθούμε και ως κάτι που θα μας δώσει τη δυνατότητα να αυξήσουμε την κερδοφορία μας".

"Πρέπει να γεννάμε συνεχώς νέες ιδέες όσον αφορά το επιχειρηματικό μας μοντέλο, καθώς σταδιακά μετατρεπόμαστε από μια εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων σε μία εταιρεία τεχνολογίας. Η μετάβαση αυτή απαιτεί μεγάλες επενδύσεις. Η επέκταση της παρουσίας μας στο πολυτελές τμήμα είναι το κλειδί της στρατηγικής αυτής ", δήλωσε ο Ρόμπερτσον.

Δύο από τα νέα μεγάλα μοντέλα που έχει σχεδόν έτοιμα η BMW είναι η σειρά 8 και η X7. Και τα δύο θα βγουν στην αγορά τα επόμενα δύο χρόνια και θα εξασφαλίσουν στη μάρκα ανεκτίμητα κεφάλαια.

Τα πράγματα όμως δεν θα σταματήσουν εκεί. Ο Ρόμπερτσον επιβεβαίωσε ότι η BMW έχει κατοχυρώσει όλες τις εμπορικές ονομασίες μεταξύ των iX1 και iX9 καθώς και των X1 και X9, γεγονός που υποδηλώνει ότι ορισμένα άλλα μεγάλα μοντέλα βρίσκονται στα μελλοντικά σχέδια της BMW, ιδιαίτερα τα νέα SUV.

Η BMW σκοπεύει να παρουσιάσει 25 ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα μέχρι το 2025, 12 από τα οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.