Είστε εδώ

Auto News

BMW: Με στόχο το υδρογόνο

του Σωτήριου Χάλλα

Ο επικεφαλής του τομέα έρευνας και ανάπτυξης της BMW, Κλάους Φρόλικ, αποκάλυψε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να συνεχίσει την πορεία της σε ό,τι αφορά τις κυψέλες καυσίμου, μέχρι να κατασκευάσει και αρχίσει να πουλάει τα πρώτα υδρογονοκίνητα μοντέλα που θα φέρουν τα σήματά της.

Σύμφωνα με τον Φρόλικ, η αρχή θα γίνει με τις Χ6 και Χ7, όμως ο Γερμανός είπε ότι αυτή τη στιγμή η τεχνολογία των κυψελών καυσίμου είναι πολύ ακριβή (μέχρι και 10 φορές ακριβότερη από τις μπαταρίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα). Ωστόσο, δήλωσε ότι η συνεργασία που υπάρχει με την Toyota είναι σίγουρος πως θα μειώσει το κόστος, το οποίο η BMW εκτιμά ότι θα εξισωθεί με των μπαταριών το 2025. Αυτό θα επιτρέψει την πιο εύκολη εμπορική πορεία των σχετικών μοντέλων.

Επιπλέον, με τη μείωση του κόστους θα αυξηθεί και η παραγωγική ικανότητα, για την οποία οι Βαυαροί εκτιμούν ότι θα φτάσει τις μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ανά έτος.

Τέλος, ο Φρόλικ θεωρεί ότι το υδρογόνο είναι βιώσιμη λύση και για τα pick-up ελαφρού αλλά και βαρέως τύπου, αφού υπάρχουν έντονες πιέσεις για μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων, όμως είναι δύσκολη η χρήση μπαταριών, καθώς πρόκειται για οχήματα που είναι ήδη πολύ βαριά.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Αρκτικής

Την πρώτη τους νίκης οδηγώντας Toyota Υaris WRC σημείωσαν οι Ροβάνπερα-Χαλτούνεν, κερδίζοντας το ράλι Αρκτικής, ένας αγώνας για το πρωτάθλημα Φινλανδίας με έδρα το Ροβανιέμι, το χωριό του Άγιου Βασίλη. 

Aγορά-2019

Στα 115.090 καινούργια αυτοκίνητα «έκλεισε» το 2019. 11.246 περισσότερες καινούργιες ταξινομήσεις από το 2018 που ήταν 103.844.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Με το Νο74 στις πόρτες και τη γαλανόλευκη στα παράθυρα, στο Peugeot 208, είναι η συμμετοχή του Νίκου Παυλίδη με συνοδηγό τον Άλαν Χάριμαν στην πρεμιέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, Μόντε Κάρλο, που διεξάγεται 23-26 Ιουνίου 

OMAE

Πολλά ακούστηκαν στη πρόσφατη συνεδρίαση της διοικούσας επιτροπής της ΟΜΑΕ σύμφωνα με πληροφορίες. 

Οι τόνοι σηκώθηκαν στο θέμα για το αν θα πρέπει να γίνουν ή όχι εκλογές (καθώς εάν δεν γίνουν δεν υπάρχουν και αγώνες…) για νέο Δ.Σ.

WTCC

Πριν ένα χρόνο η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία Lynk, που ανήκει στον όμιλο Geely, έγραφε τα πρώτα χλμ. στην πίστα και μετά από 12 μήνες σήκωσε το βαρύτιμο κύπελλο του παγκόσμιου πρωταθλητής WTCC (world touing carcup).

Toyota GR Supra vs Ford Mustang Bullitt

Δύο από τα πιο ποθητά μοντέλα στην κατηγορία των sports cars σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η Toyota GR Supra, η ταχύτερη έκδοση του ιαπωνικού μοντέλου και το Ford Mustang Bullitt, η έκδοση που δημιουργήθηκε ώστε η αμερικανική μάρκα να τιμήσει τα 50 χρόνια από την κυκλοφορία της ομώνυμης ταινίας με π

WRC, Hyundai Motorsport

Η Hyundai Motorsport θα υποστηρίξει δύο πληρώματα που θα οδηγήσουν σε 8 αγώνες του WRC των τελευταίων προδιαγραφών 2020, τo i20 R5, στην κατηγορία WRC2.

WRC, ράλι Μόντε Κάρλο

Αυτό είναι το εργοστασιακό Ford Fiesta WRC, των Γκρίνσμιθ-Έντμονσον, που διακρίνεται στις εγκαταστάσεις της M-Sport.

Φέρει διαφορετικούς χρωματισμούς από τα άλλα δύο εργοστασιακά Fiesta WRC, λόγω χορηγών.

Το βρετανικό πλήρωμα θα δώσει το παρών σε 9 αγώνες του WRC τo 2020.

Formula 1, Mercedes W11

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια των τελευταίων 6 ετών στη Formula 1, η Mercedes, θα αποκαλύψει το μονοθέσιό της  προδιαγραφών 2020, στις 14 Φεβρουαρίου.

Τόπος, η πίστα του Σίλβερστον με το καινούργιο Mercedes W11 να καλύπτει  μια απόσταση 100 χλμ. για τις ανάγκες διαφημιστικού υλικού.

Συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης οδήγησης

Με την εισαγωγή ολοένα και περισσότερων συστημάτων στα σύγχρονα αυτοκίνητα, είναι δύσκολο για το κοινό να έχει ανά πάσα στιγμή πλήρη εικόνα σχετικά με τη λειτουργία του κάθε ενός, ενώ οι κατασκευαστές κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση με τις ονομασίες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν για να