Είστε εδώ

Auto News

BMW: Η Σειρά 1 και η σχέση της με το ρεύμα

του Σωτήριου Χάλλα

Η BMW είναι παρούσα στην αγορά των ηλεκτρικών μοντέλων με το i3 και σε εκείνη των plug-in υβριδικών με το i8, όμως σταδιακά ετοιμάζεται να επεκτείνει σημαντικά την γκάμα της και στους δύο τομείς.

Ένα από τα πρώτα μοντέλα θα είναι η Σειρά 1 την οποία θα δούμε να γίνεται αμιγώς ηλεκτρική το 2021, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος i της βαυαρικής μάρκας, Ρόμπερτ Ίρλινγκερ.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος είπε επίσης ότι η BMW σκοπεύει να προσφέρει ηλεκτρικά μοντέλα για το σύνολο της γκάμας της. Για παράδειγμα θα υπάρχουν οι κανονικές X3, αλλά και οι plug-in υβριδική εκδοχή, οι επιλογές κινητήρων εσωτερικής καύσης για τη Σειρά 4 αλλά και το αμιγώς ηλεκτρικό σύνολο, κ.ο.κ.

Μάλιστα, για τη Σειρά 4 έχει ήδη αρχίσει να αναπτύσσεται το αντίστοιχο ηλεκτρικό μοντέλο, που θα είναι το i4.

Επιστρέφοντας στη Σειρά 1, της οποίας η ηλεκτρική ονομασία θα είναι i1, οι πιο απλές εκδόσεις θα έχουν μόνο έναν κινητήρα που θα τοποθετηθεί στον εμπρός άξονα, όμως είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και έκδοση με δύο κινητήρες, με το δεύτερο μοτέρ να αναλαμβάνει τον πίσω άξονα, κάνοντας το αυτοκίνητο τετρακίνητο.

Όσον αφορά την αισθητική, το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι αλλαγές θα είναι πολύ λίγες σε σχέση με τα μοντέλα που έχουν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι μόνες διαφοροποιήσεις θα έχουν να κάνουν με τη φύση των ηλεκτρικών μοντέλων, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι δε θα χρειάζεται να υπάρχουν μεγάλες γρίλιες, αφού οι ανάγκες ψύξης θα είναι σαφώς μικρότερες.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Hyundai

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Hyundai θα επενδύσει 34.65 δις δολάρια για την εξέλιξη και κατασκευή ηλεκτρικών και αυτόνομων αυτοκινήτων σε ορίζοντα 5 χρόνων.

Peugeot - Ηλεκτρικό ποδήλατο

Η Peugeot δραστηριοποιείται εκτός από τον τομέα του αυτοκινήτου και σε εκείνον του ποδηλάτου και τώρα παρουσίασε ένα νέο μοντέλο, το οποίο εκτός από τα πεντάλ, κινείται και μόνο του με τη χρήση ηλεκτροκινητήρα.

Citroen Racing

Δύο αγώνες απομένουν για την ολοκλήρωση του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, σε Ισπανία και Αυστραλία και ο τίτλος του πρωταθλητή για τη φετινή χρονιά παραμένει ανοικτός.

Skoda Felicia

Στην «ταυτότητα» του Skoda Felicia αναγράφεται ημερομηνία γέννησης 17 Οκτωβρίου του 1994, κάτι που σημαίνει ότι σε δυο μέρες έχει γενέθλια, καθώς και ότι γίνεται 25 ετών.

ΥΠΑ

Στο πρώτο 9μηνο του 2019 οι επιβάτες που κινήθηκαν από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια έφτασαν τα 54.5 εκατ. που αντιστοιχεί σε αύξηση 4,8% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αυτή η αύξηση έρχεται και από την αύξηση των πτήσεων που βρίσκεται στο 4.1 %.

Πρωτάθλημα Ιταλίας, Rally due Valli

Οι Γκρουνιόλα-Ομέτο δίνοντας ρεσιτάλ οδήγησης στα bucket του Volkswagen Polo R5 (αντικατέστησαν το Skoda Fabia R5) είναι οι νικητές του προτελευταίου γύρου για το πρωτάθλημα Ιταλίας, κερδίζοντας τις 7 από τις 11 Ειδικές Διαδρομές του ασφάλτινου ράλι Ντούε Βάλι.

SEAT

H ΤΕΧΝΟΚΑΡ Α.Ε.Ε., εισαγωγική των οχημάτων SEAT στη χώρα μας, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης για ορισμένα μοντέλα Leon και Ateca.

Volkswagen Golf

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν στο internet οι πιο καθαρές φωτογραφίες του νέου Golf που έχουμε δει μέχρι στιγμής, από μια πηγή που αποτελεί έκπληξη, ένα group φίλων της Volkswagen στο Facebook, από την Τσεχία.

Renault

Η Renault θέλει μέχρι το 2022 να έχει στην γκάμα της τουλάχιστον οχτώ μοντέλα τα οποία να κινούνται χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια και το Twingo φαίνεται να είναι από τα πρώτα μοντέλα που θα κάνουν αυτή τη μετάβαση.

FCP4Concumers

Πέρα από τα τοτέμ που αναγράφουν τις τιμές στα πρατήρια υγρών καυσίμων, σύντομα θα δούμε να τοποθετούνται κάποιες νέες εξτρά οθόνες.