Είστε εδώ

Auto News

BMW: Εξασφαλίζει τους κατόχους diesel

του Σωτήριου Χάλλα

Τον τελευταίο καιρό το diesel δέχεται πλήγματα με διάφορα δημοσιεύματα που προβλέπουν την απαγόρευσή του στα αστικά κέντρα τα επόμενα χρόνια.

Πάνω σε αυτά ήρθε πριν λίγες μέρες να προστεθεί η απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου στη Γερμανία η οποία δίνει το δικαίωμα στις τοπικές αρχές της κάθε πόλης να αποφασίζουν αν θα επιτρέπονται τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα ανάλογα με τα επίπεδα μόλυνσης, κάτι που μέχρι τώρα ήταν αρμοδιότητα της τοπικής κυβέρνησης.

Προκειμένου να μειώσει την ανησυχία και τις αντιδράσεις όσων ενδιαφέρονταν γα την αγορά ή τη μακροχρόνια μίσθωση (leasing) ενός πετρελαιοκίνητου αυτοκινήτου η BMW προχώρησε σε μία κίνηση με την ονομασία "diesel return promise" σύμφωνα με την οποία από τις 15 Μαρτίου όποιος μισθώνει μια καινούρια πετρελαιοκίνητη BMW θα μπορεί να την επιστρέψει σε περίπτωση που επιβληθεί κάποια απαγόρευση κυκλοφορίας diesel οχημάτων σε ακτίνα 100 χλμ. από το σπίτι ή την εργασία του.

Η BMW προχωράει σε αυτή την κίνηση προκειμένου να μειώσει τις ανησυχίες του κοινού σχετικά με τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Ακόμα, πιστεύει ότι και αν επιβληθούν κάποιες απαγορεύσεις αυτές θα αφορούν μοντέλα κατηγορίας Euro 4 και πίσω και όχι τα σύγχρονα Euro 5 και Euro 6.

Τέλος, εκτός από την παραπάνω ενέργεια, η BMW Γερμανίας προσφέρει στους κατόχους πετρελαιοκίνητων από Euro 4 και πίσω, περιβαλλοντική έκπτωση που φτάνει τις 2.000 ευρώ για να αγοράσουν το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο i3, κάποιο plug-in υβριδικό ή κάποιο σύγχρονο Euro 6 μοντέλο με εκπομπές ρύπων κάτω από 130 γρ./χλμ.

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε η Scuderia Ferrari.

Ferrari

Στη θέα τους μένεις ακίνητος, καθώς δεν ξέρεις ποια Ferrari να θαυμάσεις, τη LaFerrari Aperta ή την «κλειστή» LaFerrari, τη GTC4 Lusso, την Portofino, την 812 Superfast ή την 488 GTB, έχοντας δίπλα τις F40 και F50 και την F12tdf.

Peugeot

Το Peugeot 308 έχει φέρει αρκετά καλές πωλήσεις στη γαλλική εταιρεία ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθεί και αυτή η στιγμή φαίνεται ότι θα είναι το 2021 ας δούμε, όμως, τι μπορούμε να περιμένουμε από το νέο μοντέλο.

Volvo

Με το ρυθμό που εξελίσσεται η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περίπτωση να μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια από το πρώτο σχετικά προσιτό μοντέλο στο οποίο όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, θα μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Υδρογόνο

Όσο οι προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων θα γίνονται πιο αυστηρές οι κατασκευαστές θα αναζητούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων και μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες είναι το υδρογόνο.

Ford

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Μοναχικός καβαλάρης στην πίστα του Πωλ Ρικάρ ο Χάμιλτον σημείωσε την 3η φετινή του νίκη, όσες και ο Φέτελ.

Ξεκίνησε πρώτος, τερμάτισε πρώτος χωρίς να απειληθεί ούτε μια φορά από κανέναν άλλον συνδυασμό.

Citroen C4 Cactus

Το νέο C4 Cactus το πρώτο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα αναρτήσεων Progressive Hydraulic Cushions (PHC) και τα ανατομικά καθίσματα Advanced Comf

Pikes Peak

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται και ο τρεις φορές νικητής της ανάβασης του Κολοράντο Πάικς Πικ, Ρομαίν Ντυμά, «έσπασε» το ρεκόρ του Λεμπ κατά 16 δευτ. οδηγώντας το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen με τους 680 ίππους.

Οpel Combo Life

Για τους φίλους που αναζητούν χώρους, ή τις πολυπληθείς οικογένειες η Opel προτείνει  το νέο της μοντέλο το Combo Life.