Είστε εδώ

Auto News

BMW: Επαναφέρει τη βέργα για τα λάδια (ή όχι;)

του Σωτήριου Χάλλα

Με την πάροδο των ετών τα αυτοκίνητα γίνονται πιο πολύπλοκα και πλέον δεν μπορεί κάποιος ερασιτέχνης να επέμβει τόσο εύκολα όσο παλαιότερα και πρέπει για κάθε πρόβλημα και έλεγχο το αυτοκίνητο να πηγαίνει σε κάποιον ειδικευμένο τεχνίτη.

Ένα από τα τελευταία πράγματα που μπορούσε ο καθένας να κάνει σε ό,τι αφορά το μηχανολογικό κομμάτι ήταν να ελέγξει τη στάθμη των λαδιών μέσω της γνωστής μεταλλικής βέργας όμως σταδιακά και αυτή καταργείται και αντικαθίσταται με αισθητήρα ο οποίος μεταφέρει την ανάλογη ένδειξη σε κάποια από τις οθόνες ή απλά ειδοποιεί όταν η στάθμη πέσει κάτω από κάποιο όριο.

Φυσικά ανάμεσα στις εταιρείες που είχαν υιοθετήσει αυτή τη στάση είναι και η BMW όμως σύμφωνα με μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε σε forum σχετικό με τη γερμανική μάρκα βλέπουμε ότι η μεταλλική βέργα επανέρχεται στον V8 κινητήρα των 4.4 λίτρων της M850i.

Βέβαια η φωτογραφία επιδέχεται αμφισβήτησης καθώς το κάλυμμα του κινητήρα που διακρίνεται μοιάζει να είναι πιο μικρό από εκείνο που έχουμε δει στις επίσημες φωτογραφίες στις οποίες, όμως, αν κοιτάξουμε καλά θα δούμε τη λαβή της βέργας.

Περιμένουμε την κυκλοφορία της M850i για να μπορέσουμε να δούμε τι ισχύει τελικά.

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.