Είστε εδώ

Auto News

Bloodhound LSR: Κάθε φορά και πιο γρήγορα

του Σωτήριου Χάλλα

Η ομάδα του Bloodhound LSR, του οχήματος που θα προσπαθήσει να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας, με τη βοήθεια ενός κινητήρα jet από μαχητικό Eurofighter που ενσωματώνει, συνεχίζονται.

Οι δοκιμές γίνονται σε μια ειδικά διαμορφωμένη πίστα στην περιοχή Hakskeenpan της Νότιας Αφρικής.

Με κάθε νέα προσπάθεια η ομάδα πετυχαίνει ολοένα και μεγαλύτερες ταχύτητες, προκειμένου να εντοπίσει τα προβλήματα που παρουσιάζονται και να τα επιλύσει. Στο πιο πρόσφατο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα, βλέπουμε το Bloodhound LSR που οδηγεί ο Άντι Γκριν, κάτοχος και του τρέχοντος ρεκόρ ταχύτητας, να επιταχύνει σχεδόν μέχρι τα 500 μίλια/ώρα (804.7 χλμ./ώρα). Για την ακρίβεια, η ταχύτητα που επετεύχθη έφτασε τα 461 μίλια/ώρα (741.9 χλμ./ώρα).

Αυτή τη στιγμή το ρεκόρ ταχύτητας είναι στα 763.035 μίλια/ώρα (1.227,98 χλμ./ώρα) και αυτός είναι ο πρώτος στόχος των ανθρώπων πίσω από το Bloodhound LSR, ενώ σε δεύτερο χρόνο θέλουν να καταφέρουν να κινηθούν με 1.000 μίλια/ώρα (1.609,344 χλμ./ώρα).

Σχετικά άρθρα

Η Ferrari διαχρονικά χρησιμοποιεί team orders για να ελέγξει τις μάχες των οδηγών της μέσα στην πίστα, κάτι το οποίο πρόκειται να κάνει και φέτος, παρά το γεγονός ότι ο Μπινότο αρχικά είχε κάνει άλλες δηλώσεις.

Για τους επαγγελματίες οδηγούς που θέλουν να αποπνέει το όχημα της εργασίας τους μια σπορ αύρα, μερίμνησε η Renault.

Δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών θέλουν τη Volkswagen να εξετάζει την πιθανότητα δημιουργίας κάποιου sports car, το οποίο θα διατίθεται αποκλειστικά με ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα.

Όπως αναμενόταν η γκάμα της DS Automobiles απέκτησε τρίτο μέλος, τη νέα ναυαρχίδα DS 9, η οποία πλαισιώνει πλέον τα δυο SUV, DS 3 Crossback και DS 7 Crossback.

Στην αφρικανική χώρα θέλησαν να δημιουργήσουν ένα pick-up το οποίο θα ήταν πολύ ισχυρότερο από τον μέσο όρο, οπότε σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλύτερα να μη βελτιώσουν τον υπάρχοντα κινητήρα, αλλά να τοποθετήσουν έναν άλλο.

Την επόμενη γενιά των πρωταθλητών ράλι σκέπτεται η FIA και σε συνεργασία με τις 144 Ομοσπονδίες-μέλη που βρίσκονται υπο την ομπρέλα της FIA, ανακοίνωσε το πρόγραμμα “rally star”  

Το εννιαθέσιο Mercedes Vito Tourer απέκτησε νέα έκδοση, η οποία ονομάζεται Dark Edition και βασίζεται στη Vito Tourer PRO 110 CDI Extra Long. Σε αυτή ξεχωρίζει το χρώμα OBSIDIAN Black που είναι η μοναδική επιλογή και ο πλούσιος εξοπλισμός.

 Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την αεροπορική και επιβατική κίνηση των αεροδρομίων τον Ιανουάριο του 2020 προκύπτουν τα εξής:

Με ήπιο υβριδικό σύστημα διατίθεται πλέον το 500, στο πλαίσιο εξηλεκτρισμού που πραγματοποιεί στη γκάμα της η Fiat.

Κάτι εντελώς διαφορετικό θα δούμε στο φετινό Σαλόνι της Γενεύης (5-15 Μαρτίου) από την RinSpeed.