Είστε εδώ

Auto News

Bentley: Ένας μήνας χωρίς παραγωγή

του Γιώργου Ψαρρά

Ακόμα και τα υπερπολυτελή supercars της Bentley «νόσησαν» από την πανδημία του κορωνοϊού (Covid-19), καθώς είναι η αιτία που η παραγωγή τους θα διακοπεί προσωρινά για έναν μήνα.

Η Bentley λοιπόν ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις παραγωγικές της δραστηριότητες στην έδρα της που βρίσκεται στο Κρου της Βρετανίας από 20 Μαρτίου μέχρι 20 Απριλίου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε λόγω της ταχείας επέκτασης του κορωνοϊού στην πατρίδα της, των αναμενόμενων προβλημάτων που θα εμφανίζονταν στην παραγωγή από τις ελλείψεις στην αλυσίδα εφοδιασμού και της σημαντικά μειωμένης ζήτησης σε ορισμένες αγορές. Κυρίως όμως για να προστατευτεί η υγεία των 4.000 εργαζομένων της.

Με εξαίρεση την παραγωγή οι υπόλοιπες δραστηριότητες της Bentley θα συνεχιστούν τις τέσσερις αυτές εβδομάδες, ωστόσο θα ληφθούν προληπτικά μέτρα, όπως αλλαγές στη λειτουργία της καντίνας και των καταστημάτων της εταιρείας, κλείσιμο του γυμναστηρίου, πραγματοποίηση συσκέψεων μέσω βιντεοκλήσεων, αναβολή ή ακύρωση σημαντικών εκδηλώσεων, αυστηρότερη τήρηση υγειονομικών κανόνων και αποστάσεων ασφαλείας.

Όσων το πόστο το επιτρέπει θα εργάζονται από το σπίτι, ενώ διακόπτονται τα επαγγελματικά ταξίδια εντός και εκτός συνόρων. Ακόμα πιο αυξημένα μέτρα προστασίας λαμβάνει η Bentley για τους εργαζόμενους της με καρδιολογικά και αναπνευστικά προβλήματα, καθώς και για όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Τέλος, η Bentley αναφέρει ότι τα παραπάνω αναγκαστικά μέτρα αναπόφευκτα θα επηρεάσουν τις παραδόσεις οχημάτων στους πελάτες της, ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια να μην υπάρξουν μεγάλες καθυστερήσεις.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Αυτή την περίοδο λόγω κορωνοϊού, το WRC βρίσκεται σε «διακοπές» και όλοι αναμένουν την περίοδο που ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν. Πως περνάνε λοιπόν οι αστέρες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι.

Τον Ζακ Λαφίτ, τον κοντόσωμο Γάλλο πιλότο με τις 6 νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1, που οδήγησε για τις ομάδες Iso, Ligier, Williams, από το 1974 έως το 1986,τον θυμάστε;

Αυτή η λευκή 911 Carrera S του 2008 είναι μοναδική. Δεν υπάρχει άλλη σαν αυτή. Ο λόγος είναι ότι μπροστά υπάρχει ένα μόνο κάθισμα, και αυτό στο κέντρο. 

Σειρά στο αφιέρωμα της Hyundai Motorsport, έχουν οι συνοδηγοί. Ο Γκιλσούλ για τον Νεβίλ, ο Ντελ Μπάριο για τον Σόρδο, ο Γιέγκερ για τον Μίκελσεν, ο Ελενά για τον Λεμπ. 

Η εταιρία Ready to Rock Vehicles (RTRV), γιορτάζει τα 10 χρόνια εξέλιξης σε μοντέλα της Ford, και για το λόγο αυτό 10 ειδικές αριθμημένες εκδόσεις, “10th Anniversary Mustang RTR”, μια για κάθε χρόνο, περιμένουν όσους θέλουν να οδηγούν ένα ξεχωριστό Mustang.

Το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης για το 2020 δεν έμελλε να γίνει, καθώς η εξάπλωση του κορωνοϊού ανάγκασε τους διοργανωτές να το ακυρώσουν, όμως η Volkswagen δε θέλησε να πάει χαμένη η δουλειά που είχε κάνει για το στήσιμο του περιπτέρου της.

Σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα το πρώτο Σαββατοκύριακο του Απριλίου ήταν προγραμματισμένο το Γκραν Πρι του Βιετνάμ, στο Ανόι. 

Παρακολουθήσαμε τηλεφωνική συνδιάσκεψη του Μάλκολμ Γουίλσον με τον Σιμόνε Καμπεντέλι, του οδηγού που οδηγεί εργοστασιακό Ford Fiesta R5 στο ιταλικό πρωτάθλημα. 
Ήταν μια φοβερή συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, αλλά θα σταθούμε σε μια ερώτηση ιδιαίτερα έξυπνη. 

Οι Λεκλέρκ, Άλμπον, Ράσελ, Νόρις και Λατίφι ήταν γνωστό ότι θα συμμετάσχουν στον δεύτερο εικονικό αγώνα που διοργανώνει η Formula 1, όμως τώρα στους παραπάνω προστίθενται ο Τζιοβινάτσι και ο Τζένσον Μπάτον.

Μετά από το σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης, την έκθεση της Νέας Υόρκης, το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και άλλες αυτοκινητιστικές εκδηλώσεις που έχουν ακυρωθεί ή αναβληθεί, στο δρόμο της αναβολής κινήθηκε και η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου, η οποία επρόκειτο να ανοίξει τις πύλες της το διάσ