Είστε εδώ

Auto News

Audi E-Tron: Πρόβλημα με την παραγωγή

του Σωτήριου Χάλλα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Αυτό το σύστημα έχει αρκετά θετικά με βασικότερο τα μειωμένα κόστη αφού ο κάθε προμηθευτής είναι εξειδικευμένος σε ένα αντικείμενο, όμως ενέχει τον κίνδυνο να υπάρξει καθυστέρηση στην παραγωγή ολόκληρου του αυτοκινήτου ακόμα και αν μόνο ένας καθυστερήσει για οποιονδήποτε λόγο τις παραδόσεις.

Σε αυτή τη θέση έχει βρεθεί η Audi, σύμφωνα με βελγικά μέσα, με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το E-Tron, λόγω του γεγονότος ότι η παραγωγή της LG, από την οποία οι Γερμανοί προμηθεύονται μπαταρίες, είναι χαμηλότερη του αναμενόμενου.

Συγκεκριμένα η Audi είχε προγραμματίσει για το 2019 να κατασκευάσει 55.830 μονάδες όμως τώρα αναγκάστηκε να αναθεωρήσει το στόχο της τοποθετώντας τον στις 45.242 μονάδες.

Η εταιρεία θέλει να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή από τις 160 μονάδες/ημέρα στις 293 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και προκειμένου να το καταφέρει αυτό, οι ώρες εργασίας στα εργοστάσια που παράγεται το E-Tron πρέπει να αυξηθούν από έξι σε οχτώ.

Ακόμα μία επίπτωση του προβλήματος με την προμήθεια μπαταριών είναι ότι η έναρξη παραγωγής του E-Tron Sportback αντί για τα τέλη του 2019 θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

Μένει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν οι Γερμανοί αυτό το πρόβλημα που προέκυψε.

Σχετικά άρθρα

18η ανάβαση Δημητσάνας

Στην καρδιά του καλοκαιριού, 20 και 21 Ιουλίου, διεξάγεται στην ορεινή Γορτυνία, η ανάβαση Δημητσάνας - Zυγοβιστίου με οργανωτή το σωματείο StartLine.

Ράλι Ρώμης

Ένας από τους Ιταλούς οδηγούς «πρώτης γραμμής» ο Ουμπέρτο Σκάντολα με τον μόνιμο συνοδηγό του Γκουίντο Ντ’ Αμόρε, πρωταθλητές Ιταλίας 2013, θα μοιραστούν τα bucket του Hyundai i20 R5 στο ράλι Ρώμης 19-21 Ιουλίου.

25ο ράλι Ηπειρωτικό

Από την Ελετά Sport, το σωματείο που διοργάνωσε το 25ο  Ηπειρωτικό ράλι λάβαμε από το Δ.Σ. μια σειρά απαντήσεων για το άρθρο που αναρτήσαμε στο motori.gr

Mercedes

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτροκίνητων μοντέλων είναι η εντελώς αθόρυβη λειτουργία τους που κάνει πιο χαλαρή την οδήγηση, ενώ ταυτόχρονα ξεκουράζει τα αφτιά στις πολύβουες μεγαλουπόλεις.

Ράλι Φινλανδίας

Η ατυχία κτύπησε τον Έβανς και οι γιατροί συνέστησαν στον εργοστασιακό οδηγό της Ford να μην συμμετάσχει στο ράλι Φινλανδίας.

Ο λόγος είναι ότι στο ράλι Εσθονίας μετά από ένα άλμα, και έτσι όπως προσγειώθηκε το Fiesta WRC, είχε σαν αποτέλεσμα να τρανταχτεί η σπονδυλική στήλη του Έβανς.

Silk Way Rally

Με τη δέκατη μέρα και ένατη Ειδική Διαδρομή ολοκληρώθηκε το Silk Way Rally, ένας αγώνας ο οποίος απλώνεται σε τρεις χώρες, Ρωσία (στο κομμάτι της Σιβηρίας), Μογγολία και Κίνα και περνάει από εξαιρετικά δύσβατα και αφιλόξενα εδάφη όπως η έρημος Γκόμπι.

Electrify America

Μία μόδα που έχει κυριαρχήσει τα τελευταία χρόνια στο internet και ειδικότερα στα social media και τις εφαρμογές instant messaging είναι τα emojis, δηλαδή μικρές εικόνες οι οποίες χρησιμοποιούνται από τους συνομιλητές για να συμπυκνώσουν το λόγο τους και να μη χρειάζεται να γράφουν μακροσκελείς π

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το α΄ εξάμηνο του 2019 προκύπτει ότι η αεροπορική κίνηση της χώρας μας παρουσιάζει άνοδο.

SEAT Tarraco 1.5 ΤSI ACT

Αρχικά νομίζαμε ότι τα αυτοκίνητα επιβράδυναν και μας κοίταζαν, καθώς σταματήσαμε πάνω σε μια στροφή (είχαμε πάρει μέτρα ασφαλείας, καθώς υπήρχε άνθρωπος που έλεγχε την κυκλοφοριακή ροή) προκειμένου να έχουμε τη μαγευτική θέα που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία.

Honda

Ό,τι πιο “φρέσκο” έχει να παρουσιάσει η Honda στον τομέα των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι το μοντέλο πόλης Honda E όμως οι Ιάπωνες δεν πρόκειται να σταματήσουν εκεί.