Είστε εδώ

Auto News

Audi E-Tron: Πρόβλημα με την παραγωγή

του Σωτήριου Χάλλα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Αυτό το σύστημα έχει αρκετά θετικά με βασικότερο τα μειωμένα κόστη αφού ο κάθε προμηθευτής είναι εξειδικευμένος σε ένα αντικείμενο, όμως ενέχει τον κίνδυνο να υπάρξει καθυστέρηση στην παραγωγή ολόκληρου του αυτοκινήτου ακόμα και αν μόνο ένας καθυστερήσει για οποιονδήποτε λόγο τις παραδόσεις.

Σε αυτή τη θέση έχει βρεθεί η Audi, σύμφωνα με βελγικά μέσα, με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το E-Tron, λόγω του γεγονότος ότι η παραγωγή της LG, από την οποία οι Γερμανοί προμηθεύονται μπαταρίες, είναι χαμηλότερη του αναμενόμενου.

Συγκεκριμένα η Audi είχε προγραμματίσει για το 2019 να κατασκευάσει 55.830 μονάδες όμως τώρα αναγκάστηκε να αναθεωρήσει το στόχο της τοποθετώντας τον στις 45.242 μονάδες.

Η εταιρεία θέλει να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή από τις 160 μονάδες/ημέρα στις 293 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και προκειμένου να το καταφέρει αυτό, οι ώρες εργασίας στα εργοστάσια που παράγεται το E-Tron πρέπει να αυξηθούν από έξι σε οχτώ.

Ακόμα μία επίπτωση του προβλήματος με την προμήθεια μπαταριών είναι ότι η έναρξη παραγωγής του E-Tron Sportback αντί για τα τέλη του 2019 θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

Μένει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν οι Γερμανοί αυτό το πρόβλημα που προέκυψε.

Σχετικά άρθρα

Ο Τζίτζι Βιλορέζι πριν από 80 χρόνια (1940) οδηγώντας τη Maserati Tipo 4CL κατακτούσε για δεύτερη συνεχή χρονιά τη νίκη (τέταρτη στη σειρά για τη Maserati)  στον πιο παλιό αγώνα της Ιταλίας, το Τarga Florio στους δρόμους της Σικελίας.

Στην τελική ευθεία για το πράσινο φως βρίσκονται οι αγώνες στη χώρα μας υπό την νέα ΟΜΑΕ.

Τι αλλάζει και τι ισχύει από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου σε ο,τι αφορά τις άδειες διεξαγωγής αγώνων σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της ΓΓΑ.    

Η πανδημία φρέναρε και ακύρωσε τους όποιους προγραμματισμούς για αποδράσεις εκτός συνόρων.

Η ζωή όμως επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα.

Το 1964 στους κινηματογράφους προβάλλονταν η ταινία “Goldfinger” με πρωταγωνιστή τον Σον Κόνερι.

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση του ΣΟΑΑ για τους αγώνες στη χώρα μας: 

Ένστολη καριέρα κάνει πλέον το Skoda Kodiaq, καθώς πέρασε τις «εξετάσεις» και μπήκε σε σώμα ασφαλείας.

Σύμφωνα λοιπόν με την τσέχικη εταιρεία συνολικά το 30 Kodiaq υπηρετούν πλέον στην Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία του Δυτικού Σάσσεξ στη Βρετανία.

Η κατακόκκινη Ferrari SF71H με τον αριθμό 7 κοσμεί πλέον την ιδιωτική συλλογή του Κίμι Ραϊκόνεν. 

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) ανακοινώνει την αναθεώρηση προϋπάρχουσας αεροπορικής οδηγίας (notam) με την οποία επιτρέπονται οι αφίξεις/αναχωρήσεις όλων των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος» (ΔΑΑ),  προσθέτοντας και το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία»

Εδώ και πολύ καιρό ακούγεται έντονα ότι το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2020 θα ξεκινήσει από την Αυστρία, όπου θα πραγματοποιηθούν δύο αγώνες στην πίστα του Σπίλμπεργκ.