Είστε εδώ

Auto News

Audi E-Tron: Πρόβλημα με την παραγωγή

του Σωτήριου Χάλλα

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον κατασκευάζουν λίγα τμήματα του αυτοκινήτου μόνες τους αφού για τα περισσότερα κάνουν μόνο τη σχεδίαση και τα αναθέτουν σε τρίτους προμηθευτές, τάση που θα ενισχυθεί με τα ηλεκτρικά που έρχονται.

Αυτό το σύστημα έχει αρκετά θετικά με βασικότερο τα μειωμένα κόστη αφού ο κάθε προμηθευτής είναι εξειδικευμένος σε ένα αντικείμενο, όμως ενέχει τον κίνδυνο να υπάρξει καθυστέρηση στην παραγωγή ολόκληρου του αυτοκινήτου ακόμα και αν μόνο ένας καθυστερήσει για οποιονδήποτε λόγο τις παραδόσεις.

Σε αυτή τη θέση έχει βρεθεί η Audi, σύμφωνα με βελγικά μέσα, με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το E-Tron, λόγω του γεγονότος ότι η παραγωγή της LG, από την οποία οι Γερμανοί προμηθεύονται μπαταρίες, είναι χαμηλότερη του αναμενόμενου.

Συγκεκριμένα η Audi είχε προγραμματίσει για το 2019 να κατασκευάσει 55.830 μονάδες όμως τώρα αναγκάστηκε να αναθεωρήσει το στόχο της τοποθετώντας τον στις 45.242 μονάδες.

Η εταιρεία θέλει να αυξήσει την ημερήσια παραγωγή από τις 160 μονάδες/ημέρα στις 293 μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και προκειμένου να το καταφέρει αυτό, οι ώρες εργασίας στα εργοστάσια που παράγεται το E-Tron πρέπει να αυξηθούν από έξι σε οχτώ.

Ακόμα μία επίπτωση του προβλήματος με την προμήθεια μπαταριών είναι ότι η έναρξη παραγωγής του E-Tron Sportback αντί για τα τέλη του 2019 θα ξεκινήσει στις αρχές του 2020.

Μένει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουν οι Γερμανοί αυτό το πρόβλημα που προέκυψε.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Πορτογαλίας και Σαρδηνίας

Η εταιρία V Team Project του Στέλιου Φάκαλη διοργάνωσε 3ήμερο δοκιμών για τον Νικολάι Γκριάζιν στην περιοχή της Κόστα Σμεράλντα (Σαρδηνία), που να ταιριάζουν και με τα χώματα του ράλι Πορτογαλίας.

Νέο Skoda Scala

Διαθέσιμο είναι πλέον στην ελληνική αγορά το νέο Skoda Scala, το οποίο προσφέρεται με μια άκρως δελεαστική αρχική τιμή που συνοδεύεται από πλούσιο εξοπλισμό.

Renault

Κόντρα σε όσους υποστηρίζουν ότι οι κινητήρες πετρελαίου τείνουν προς εξαφάνιση η Renault εμπλουτίζει τη σχετική γκάμα του Megane.

Cupra

Για πρώτη φορά είδαμε από κοντά το νέο Formentor στο Σαλόνι της Γενεύης, ενώ η Cupra ξεκίνησε από ένα μαγικό μέρος να οραματίζεται τη δημιουργία του.

Ηλεκτρικά πατίνια

Το γερμανικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών (e-scooters) τόσο σε δρόμους όσο και σε ποδηλατόδρομους επιτρέποντας με αυτόν τον τρόπο τη δραστηριοποίηση εταιρειών που σχετίζονται μόνο με αυτό το αντικείμενο αλλά και αυτοκινητοβιομηχανιών που έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο χώρο.

Alfa Romeo

Η Alfa Romeo έχει πολύ μακρά ιστορία στον αγώνα Mille Miglia που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιταλία και στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης παρουσίασε μία ολόχρυση έκδοση της Giulia.

Νίκι Λάουντα

Ο θρύλος της Formula 1, o Αντρέας Νίκολαους «Νίκι» Λάουντα,  τρεις φορές πρωταθλητής (1975, 1977 και 1984), δεν είναι πια εδώ… Άφησε το μάταιο αυτό κόσμο, τη νύχτα σε ηλικία 70 ετών.

Mercedes X-Class

Στο στοιχείο της κυριολεκτικά βρίσκεται η Mercedes X-Class με τη νέα της έκδοση ονόματι Element, καθώς καταφέρνει να ξεχωρίσει, όπως έκανε και από την εμφάνιση της εισάγοντας την κατηγορία των premium pickup.

ΒΜW i8

Το αμάξωμα της BMW i8 είναι σίγουρα από τα πιο φουτουριστικά που έχει δημιουργήσει η βαυαρική εταιρεία, ενώ μοιάζει να το έχει σμιλεύσει κάποιος επιδέξιος γλύπτης με αρκετή φαντασία.

Γκραν Πρι Μόντε Κάρλο

Το ετήσιο ραντεβού των celebrities στο μικρό πριγκιπάτο της Μεσογείου, στο Μονακό, είναι προγραμματισμένο για τις 26 Μαΐου.

Ημερομηνία που συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές.

Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει το Μόντε Κάρλο με τις Ευρωεκλογές. Aπολύτως καμία.