Είστε εδώ

Auto News

Aston Martin : Η εμπλοκή των Ρικιάρντο - Φερστάπεν με τη Valkyrie

του Σωτήριου Χάλλα

Η Aston Martin έχει στενή συνεργασία με τη Red Bull και κομμάτι αυτής της συνεργασίας ήταν η σχεδίαση της Valkyrie από τον αρχισχεδιαστή των “ταύρων”, Άντριαν Νιούι, ενώ τώρα υπάρχει πιθανότητα σε αυτή να εμπλακούν και οι οδηγοί της ομάδας.

Η βρετανική εταιρεία θέλει τους Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν να δοκιμάσουν τη Valkyrie στο πλαίσιο της εξέλιξης του αυτοκινήτου καθώς πιστεύει ότι είναι οι μόνοι οδηγοί μεταξύ αυτών με τους οποίους μπορεί να έρθει σε επαφή που έχουν τις ικανότητες να πάνε το hypercar στα όριά του.

Προς το παρόν οδηγός εξέλιξης της Valkyrie είναι ο Κρις Γκούντγουιν ο οποίος μέχρι πέρυσι είχε αυτόν το ρόλο στη McLaren όμως οι Βρετανοί του έκαναν πρόταση αφ’ ενός επειδή έχει εξαιρετικές ικανότητες στην εξέλιξη ενός αυτοκινήτου και στη μεταφορά πληροφοριών προς τους μηχανικούς και αφ’ ετέρου επειδή γνωρίζει τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας συμπεριλαμβανομένου του hyper – GT, BP23.

Αν τελικά οι Ρικιάρντο και Φερστάπεν οδηγήσουν τη Valkyrie αυτό θα γίνει είτε σε κάποιο κενό από τους αγώνες της Formula 1, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο αλλά και μέσα στο χειμερινό διάλειμμα όπου δεν υπάρχουν καθόλου αγώνες.

Ο κινητήρας της Valkyrie θα είναι ατμοσφαιρικός V12 με χωρητικότητα 6.5 λίτρων κατασκευής Cosworth, θα συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα το οποίο θα προέρχεται από τη Rimac και το κιβώτιο ταχυτήτων θα έχει εφτά σχέσεις και θα προέρχεται από τη Ricardo. Η απόδοσή του εκτιμάται ότι θα φτάνει τους 900 ίππους και το βάρος θα κυμαίνεται περίπου στα 900 κιλά.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.