Είστε εδώ

Auto News

Aston Martin : Η εμπλοκή των Ρικιάρντο - Φερστάπεν με τη Valkyrie

του Σωτήριου Χάλλα

Η Aston Martin έχει στενή συνεργασία με τη Red Bull και κομμάτι αυτής της συνεργασίας ήταν η σχεδίαση της Valkyrie από τον αρχισχεδιαστή των “ταύρων”, Άντριαν Νιούι, ενώ τώρα υπάρχει πιθανότητα σε αυτή να εμπλακούν και οι οδηγοί της ομάδας.

Η βρετανική εταιρεία θέλει τους Ντάνιελ Ρικιάρντο και Μαξ Φερστάπεν να δοκιμάσουν τη Valkyrie στο πλαίσιο της εξέλιξης του αυτοκινήτου καθώς πιστεύει ότι είναι οι μόνοι οδηγοί μεταξύ αυτών με τους οποίους μπορεί να έρθει σε επαφή που έχουν τις ικανότητες να πάνε το hypercar στα όριά του.

Προς το παρόν οδηγός εξέλιξης της Valkyrie είναι ο Κρις Γκούντγουιν ο οποίος μέχρι πέρυσι είχε αυτόν το ρόλο στη McLaren όμως οι Βρετανοί του έκαναν πρόταση αφ’ ενός επειδή έχει εξαιρετικές ικανότητες στην εξέλιξη ενός αυτοκινήτου και στη μεταφορά πληροφοριών προς τους μηχανικούς και αφ’ ετέρου επειδή γνωρίζει τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας συμπεριλαμβανομένου του hyper – GT, BP23.

Αν τελικά οι Ρικιάρντο και Φερστάπεν οδηγήσουν τη Valkyrie αυτό θα γίνει είτε σε κάποιο κενό από τους αγώνες της Formula 1, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο αλλά και μέσα στο χειμερινό διάλειμμα όπου δεν υπάρχουν καθόλου αγώνες.

Ο κινητήρας της Valkyrie θα είναι ατμοσφαιρικός V12 με χωρητικότητα 6.5 λίτρων κατασκευής Cosworth, θα συνδυάζεται με υβριδικό σύστημα το οποίο θα προέρχεται από τη Rimac και το κιβώτιο ταχυτήτων θα έχει εφτά σχέσεις και θα προέρχεται από τη Ricardo. Η απόδοσή του εκτιμάται ότι θα φτάνει τους 900 ίππους και το βάρος θα κυμαίνεται περίπου στα 900 κιλά.

Σχετικά άρθρα

Peugeot 308 GTi

Ο συνδυασμός αυτός καθηλώνει, καθώς το να αντικρίσεις μια τόσο όμορφη γυναίκα πίσω από το τιμόνι του Peugeot 308 GTi είναι σίγουρα ένα οπτικό υπερθέαμα.

Nέα Porsche Cayenne Coupe

Η coupe οροφή είναι μόδα ακόμα και στα μεγάλα SUV, ενώ πλέον την εν λόγω σχεδιαστική γραμμή αποφάσισε να ακολουθήσει και η Porsche Cayenne.

Skoda

Η Skoda επιδιώκει τα επόμενα χρόνια να μεγαλώσει ως εταιρεία και αυτό σκοπεύει να το κάνει παρουσιάζοντας πάνω από 30 νέα μοντέλα τα οποία θα τα δούμε σταδιακά μέχρι το 2022.

Πιερ Γκασλί

Το Γκραν Πρι της Formula 1 που γίνεται στους δρόμους του Μονακό κάθε χρόνο είναι το στολίδι του πρωταθλήματος χάρη στον κοσμοπολίτικο αέρα του Πριγκιπάτου αλλά και ένα από τα πιο δύσκολα λόγω των τοίχων που καραδοκούν δεξιά και αριστερά και του πολύ μικρού πλάτους της πίστας.

Ford

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η Ford έχει σημειώσει ελαφρώς μικρότερη πρόοδο σε σχέση με άλλες εταιρείες, σε αντίθεση με την αυτόνομη οδήγηση όπου οι έρευνές της έχουν προχωρήσει σημαντικά.

Land Rover Discovery

Ένα ξεχωριστό ταξίδι ετοιμάζεται να κάνει το ειδικά τροποποιημένο Land Rover Discovery που βλέπετε, καθώς προορισμός του είναι να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια.

American Airlines

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου, η American Airlines, από 4 Μαΐου έως και 29 Σεπτεμβρίου θα συνδέει για πρώτη φορά την Αθήνα με τη μεγαλούπολη των ουρανοξυστών, το Σικάγο.

Toyota - Suzuki

Η Suzuki και η Toyota υπέγραψαν το 2017 μνημόνιο συνεργασίας που αφορούσε την ανταλλαγή γνώσεων σχετικά με τα υβριδικά κινητήρια σύνολα και τα μοντέλα που ανήκουν στις compact κατηγορίες.

Ηνωμένες Πολιτείες

Μπορεί να είναι αρκετοί αυτοί που δε θα εμπιστεύονταν εύκολα τη μετακίνησή τους σε κάποιο εντελώς αυτόνομο όχημα όμως όταν πρόκειται για μεταφορά αντικειμένων σίγουρα οι ενστάσεις είναι λιγότερες.

Volvo

Το όνομα της Volvo εδώ και πολλά χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ασφάλεια, ενώ η σουηδική εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων που τη φέρνουν πιο κοντά στο στόχο της ονόματι “Vision 2020”.