Είστε εδώ

Auto News

Αντιπροσωπεία στην Καλιφόρνια: Πούλησε Chiron και Huayra έναντι bitcoins

του Σωτήριου Χάλλα

Το Bitcoin είναι ένα ψηφιακό νόμισμα το οποίο ξεκίνησε το 2009 όμως τα τελευταία δύο χρόνια έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται πολύ περισσότερο ανώ, αντίστοιχα έχει ανέβει και η αξία του σε σχέση με τα κανονικά νομίσματα.

Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται και για αγορές μεγάλης αξίας όπως στην περίπτωση που ακολουθεί όπου μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στην Καλιφόρνια πούλησε μια Pagani Huayra και μια Bugatti Chiron και πληρώθηκε σε Bitcoin.

Η αξία των hypercars έφτασε τα 6 εκατομμύρια δολάρια (4.9 εκατομμύρια ευρώ) ή αλλιώς 423.34 Bitcoins με σημερινές αξίες.

Δεν είναι η πρώη φορά που βλέπουμε hypercars να αγοράζονται με Bitcoins καθώς, ειδικά τον τελευταίο καιρό που το ψηφιακό αυτό νόμισμα αμφανίζει συνεχή άνοδο, πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να βγάλουν γρήγορο κέρδος ελπίζοντας σε συνέχιση αυτής της ανόδου.

Βέβαια τα ψηφιακά νομίσματα είναι ιδιαίτερα ασταθή, κάτι που σημαίνει ότι αυτά τα 6 εκατομμύρια δολάρια ξαφνικά μπορεί να χάσουν μεγάλο μέρος της αξίας τους.

Σχετικά άρθρα

Renault Megane R.S. Trophy

Ανεβάζει τον πήχη η Renault παρουσιάζοντας το Megane στην έκδοση R.S. Trophy με κινητήρα 1.800 κ.εκ. απόδοσης 300 ίππων με 420 Nm ροπής, που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, και μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης τύπου Torsen

Nissan Leaf

Από τα άδυτα του αγωνιστικού τμήματος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πέρασε το ηλεκτροκίνητο Leaf, και «βγήκε» πιο άγριο και πιο επιθετικό. 

McLaren

Η παράδοση της πρώτης από τις μόλις 500 McLaren Senna σίγουρα αποτελεί είδηση, ειδικά όταν διαθέτει ένα πλούσιο πακέτο εξατομίκευσης.

Toyota Hilux

Στην ετήσια αεροπορική επίδειξη “Flying Legends” που πραγματοποιήθηκε στο βρετανικό αεροδρόμιο του Ντάξφορντ, συμμετείχε το Toyota Hilux.

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.