Είστε εδώ

Auto News

Ανανεωμένες Giulia και Stelvio: Μέσα είναι η ουσία

του Σωτήριου Χάλλα

Ήταν γνωστό από καιρό ότι η Alfa Romeo θα ανανέωνε τις Giulia και Stelvio εν όψει του 2020, όμως η ιταλική μάρκα μας αιφνιδίασε και αντί για την έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, αποφάσισε να παρουσιάσει τις αλλαγές στην Κίνα, περίπου μια εβδομάδα νωρίτερα.

Κοιτώντας τα δύο αυτοκίνητα απ’ έξω δεν εντοπίζονται αλλαγές, όμως ανοίγοντας την πόρτα και μπαίνοντας στο εσωτερικό, οι διαφοροποιήσεις είναι εμφανείς.

Πλέον και στα δύο μοντέλα υπάρχει οθόνη αφής 8.8 ιντσών, ενώ το “παρών” δίνει και η δυνατότητα το αυτοκίνητο να γίνει hotspot ώστε να προσφέρει πρόσβαση στο internet σε άλλες συσκευές. Ακόμα, οι διάφορες ενημερώσεις λογισμικού που χρειάζεται το αυτοκίνητο τώρα πια θα μπορούν να εγκατασταθούν over-the-air, δηλαδή ο χρήστης δε θα χρειάζεται να επισκεφτεί κάποιο συνεργείο, αλλά μόνο να συνδέσει το αυτοκίνητο στο internet. Στα νέα συστήματα περιλαμβάνεται η λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως ένα ατύχημα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα παροχής συμβουλών προς τον οδηγό μέσα από το ίδιο σύστημα.

Νέα χαρακτηριστικά υπάρχουν και σε ό,τι αφορά την αλληλεπίδραση του αυτοκινήτου με το smartphone του χρήστη. Ο τελευταίος θα μπορεί στο εξής να χρησιμοποιήσει τη συσκευή του για να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει το αυτοκίνητο από απόσταση, για να ανάβει τα φώτα αλλά και για να εντοπίζει τη θέση του οχήματος σε περίπτωση κλοπής.

Αλλαγές έχουν γίνει και σε αισθητικό επίπεδο με το τιμόνι και το λεβιέ ταχυτήτων να φέρουν νέες επενδύσεις δέρματος, ενώ και τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί στο ταμπλό είναι νέα και (σύμφωνα με τις αναφορές) πιο ευχάριστα στην αφή.

Περιμένουμε να δούμε πότε θα έρθουν οι ανανεωμένες Giulia και Stelvio στη χώρα μας.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Renault

Με τη Renault να ψάχνει ακόμα τον άνθρωπο που θα αναλάβει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, το επικρατέστερο όνομα είναι αυτό του Λούκα ντε Μέο, επικεφαλής της SEAT.

Porsche

Η εμπλοκή της Porsche στο μηχανοκίνητο αθλητισμό έχει μακρά παράδοση. Ένα από τα πολλά κεφάλαια στην ιστορία των αγώνων που έχει γράψει η γερμανική εταιρεία είναι τα ράλι.

Volkswagen

Ακόμα και αυτοί που κλείνουν τα μάτια τους και αρνούνται να δουν τη ξεκάθαρη κυριαρχία των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων στο εγγύς μέλλον, δε θα μπορέσουν να αγνοήσουν το σχετικό ηχητικό «μήνυμα».

Τουρκία

Το πρώτο αυτοκίνητο που έχει αναπτυχθεί στο έδαφός της παρουσίασε η Τουρκία, το οποίο μάλιστα έχει σχεδιαστεί από το σχεδιαστικό κέντρο Pininfarina.

SEAT Arona TGI

Αν σκέφτεστε προορισμό για τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές σας η SEAT έχει να σας προτείνει όχι έναν, αλλά τέσσερις.

Honda

Ο διευθύνων σύμβουλος της Honda, Τακαχίρο Χάτσιγκο, ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να αλλάξει τον τρόπο που λειτουργεί η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να αυξηθεί η κερδοφορία της.

Ford

Με την παρουσίαση του ηλεκτρικού Mustang Mach-E, ήταν πολλοί οι φίλοι του εμβληματικού muscle car που ενοχλήθηκαν από τη χρήση του ονόματος σε μοντέλο SUV.

Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα

Στο φιλόξενο ξενοδοχείο Domotel στο Καστρί έγινε η απονομή του βραβείου «Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2020 για την Ελλάδα». Σύμφωνα με τη κάλπη το βραβείο το «σήκωσε» το νέο Peugeot 208. Η βαθμολογία γίνεται ως εξής και η ψηφοφορία είναι ανοικτή.

Rolls-Royce Phantom

Για ακόμα μια φορά η Rolls-Royce απέδειξε τις απίστευτες ικανότητες εξατομίκευσης που μπορεί να προσφέρει στα μοντέλα της.

BMW

Με διαφορά μικρότερη της μιας εβδομάδας, η BMW αποφάσισε να αλλάξει την πολιτική της σχετικά με τους δύο βασικούς τρόπους σύνδεσης μεταξύ smartphones και infotainment.