Είστε εδώ

Auto News

Alfa Romeo Giulietta: έφτασε στο τέλος του δρόμου;

του Σωτήριου Χάλλα

Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φήμες ότι η Alfa Romeo ετοιμάζεται να διακόψει τη συναρμολόγηση της Giulietta, με τα τελευταία μοντέλα να βγαίνουν από τη γραμμή παραγωγής την Άνοιξη.

Η πληροφορία μεταδίδεται από αρκετά ιταλικά μέσα, τα οποία προσθέτουν ότι στο εργοστάσιο Cassino που κατασκευάζει την Giulietta, ο ρυθμός έχει πέσει στα 40 με 70 αυτοκίνητα/ημερα, λόγω της αυξανόμενης πτώσης των πωλήσεων.

Σε περίπτωση που διακοπεί εντελώς η παραγωγή, θα δημιουργηθεί ο απαραίτητος χώρος ώστε να κατασκευαστεί το νέο SUV μοντέλο της Maserati, το οποίο θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Giorgio και θα  τοποθετηθεί κάτω από τη Levante.

Όσον αφορά τη Giulietta, δεν αναμένεται να υπάρξει διάδοχο μοντέλο, τουλάχιστον όχι στο εγγύς μέλλον, αφού οι Ιταλοί εστιάζουν τις προσπάθειές τους στα SUV.

Για του λόγου το αληθές, το μοντέλο που εξελίσσεται αυτή τη στιγμή και θα μπορεί σε παραγωγή είναι η Tonale, ενώ ετοιμάζεται και ένα νέο, μικρότερο μοντέλο που θα παρουσιαστεί το 2022.

Η Giulietta είχε ξεκινήσει την εμπορική της πορεία το 2010, στη συνέχεια δέχτηκε δύο facelift το 2014 και το 2016, αλλά και κάποιες μικρές αλλαγές; Το 2019.

Σχετικά άρθρα

Στο Μόναχο, στην καρδιά της Βαυαρίας ταξιδέψαμε με το βραβευμένο νέο Opel Corsa.

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον η Toyota βλέπει ότι τα επόμενα χρόνια ο εξηλεκτρισμός στη γκάμα της θα αυξήσει τις ανάγκες για παραγωγή μπαταριών.

Σύμφωνα με τις αρχαιρεσίες των σωματείων-μελών της ΟΜΑΕ που ψήφισαν για το νέο Δ.Σ., ο Μάριος Ηλιόπουλος έλαβε τiς περισσότερους ψήφους με τον Νικόλα Παυλίδη δεύτερο και την Κατερίνα Φατούρου τρίτη. Το νέο Δ.Σ. θα ακολουθήσει τη οδό των εκλογών ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ότι ο οδηγός της μαύρης Corvette που παρέσυρε και εγκατέλειψε στη Λ.

Το 2019 μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μισού των χειμερινών δοκιμών εξέλιξης ο Ματία Μπινότο, επικεφαλής της Ferrari, δήλωνε αισιόδοξος όμως φέτος ο Ιταλός εκφράζει ανησυχίες σχετικά με την ταχύτητα της SF1000 σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες.

Η Mercedes W10 ήταν ένα πολύ επιτυχημένο μονοθέσιο, αφού με αυτό η γερμανική ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα κατασκευαστών και ο Χάμιλτον εκείνο των οδηγών, οπότε είναι λογικό οι υπόλοιπες ομάδες να αντιγράψουν κάποια στοιχεία, όμως η Racing Point το παράκανε.

Σχεδόν ίσο χρόνο αναμονής με το γέμισμα του ρεζερβουάρ ενός συμβατικού αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης, κατάφερε να πετύχει η Porsche για τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα όταν πρέπει να φορτίσουν.

Το ματ χρώμα κάποτε ήταν πολύ της μόδας. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι ιδιοκτήτες που κάλυπταν με ματ μεμβράνες όλο το αμάξωμα. Όμως το γκρι ματ της Mercedes που διακρίνεται στις φωτογραφίες είναι εργοστασιακό χρώμα.

Με καθυστέρηση ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες που προτείνει το κάθε σωματείο για το νέο Δ.Σ. της ΟΜΑΕ διάρκειας 9 μηνών μέχρι της επόμενες εκλογές της ομοσπονδονδίας.

Με τις χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης να έχουν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ, έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο έχουν εξελιχθεί τα μονοθέσια στους 12 μήνες που μεσολάβησαν.