Είστε εδώ

Auto News

Alfa Romeo: Αντίο Giulietta

του Σωτήριου Χάλλα

Το 2020 θα είναι η τελευταία χρονιά που θα μπορεί κάποιος να αγοράσει την Giulietta, τουλάχιστον στην τρέχουσα μορφή της, καθώς μέχρι το τέλος του έτους η Alfa Romeo θα έχει σταματήσει την κατασκευή της.

Το ιταλικό hatchback παράγεται από το 2010 έχοντας δεχτεί ανανεώσεις σε αυτό το διάστημα ώστε να παραμείνει όσο γίνεται πιο σύγχρονο, όμως πλέον έφτασε στο τέλος της διαδρομής του.

Οι Ιταλοί δεν έχουν ετοιμάσει κάποιο μοντέλο που θα αποτελέσει τη διάδοχη κατάσταση και δε σκοπεύουν να το κάνουν το επόμενο διάστημα. Αντίθετα, η παρουσία της Alfa Romeo στην κατηγορία θα ικανοποιείται από την Tonale, το νέο crossover που αναμένεται να παρουσιαστεί το πρώτο μισό του 2021. Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι η Tonale θα είναι και το πρώτο μοντέλο της μάρκας που θα κινείται από plug-in υβριδικό σύνολο.

Το τελευταίο θα χρησιμοποιεί βενζινοκινητήρα 1.3 λίτρων και ηλεκτρικό μοτέρ, η συνδυαστική ισχύς των οποίων θα είναι 190 ή 240 ίπποι, ανάλογα την έκδοση.

Η πρώτη φορά που είδαμε την Tonale ήταν στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, όταν παρουσιάστηκε σε πρωτότυπη μορφή. Από τότε έχουν υπάρξει κάποιες διαρροές, οι οποίες δείχνουν ότι η τελική μορφή θα έχει αρκετά κοινά στοιχεία με το πρωτότυπο.

Η Alfa Romeo προχωράει σε αυτή την κίνηση επειδή τα crossover και τα SUV σημειώνουν ολοένα αυξανόμενες πωλήσεις τα τελευταία χρόνια, ενώ έχουν και μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους.

 

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Η Skoda αλλάζει τα δεδομένα στην αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Mycarnow@Kosmocar!, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια στην κάθε συναλλαγή.

Στο πλαίσιο της στροφής ολόκληρης της αυτοκινητοβιομηχανίας προς τα SUV και τα crossover μοντέλα, στη Fiat εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν σχετικά την γκάμα του Tipo όταν έρθει η επόμενη γενιά του.

Το coupe μοντέλο της Toyota συμπλήρωσε ιστορία 50 χρόνων στους δρόμους του πλανήτη, από τον Δεκέμβριο του 1970 όπου και αποκαλύφθηκε η πρώτη γενιά. 

Αυτό είναι το βιβλίο του προέδρου της FIA, Ζαν Τοντ, με θέμα την μείωση των ατυχημάτων στους δρόμους. 

Κάθε χρόνο η Volkswagen γιορτάζει τη μακρά και επιτυχημένη ιστορία του Golf GTI, διοργανώνοντας μια ειδική εκδήλωση στις όχθες της λίμνης Wörthersee, η οποία βρίσκεται στη νότια Αυστρία, κοντά στα σύνορα με τη Σλοβενία.

Μπορεί τα ονόματα των οδηγών και των επικεφαλής των ομάδων να είναι εκείνα τα οποία συναντάμε συχνότερα όταν πρόκειται για τη Formula 1, όμως υπάρχουν πολλοί άλλοι άνθρωποι οι οποίοι έχουν ρόλο - κλειδί και συνήθως μένουν στην αφάνεια, όπως είναι ο Ισπανός Μανουέλ Μουνιόθ, ο επικεφαλής μηχανικός

Οι σιλουέτες των μονοθεσίων της Formula 1 είναι ακόμα σκεπασμένες και όλος ο θίασος βρίσκεται επι ποδός αναμένοντας την επίσημη ανακοίνωση για την έναρξη του πρωταθλήματος, 5 Ιουλίου στην Αυστρία. 

Τον περασμένο Μάρτιο λόγω της πανδημίας ακυρώθηκε το Σαλόνι της Γενεύης και μαζί του η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας Bugatti Chiron Pur Sport.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, υπό την ηγεσία του οποίου η εταιρεία έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη, πρόκειται να αντικατασταθεί στο πλαίσιο αναδιοργάνωσης της διοικητικής δομής.

Πολλοί οδηγοί δεν αντιμετωπίζουν το αυτοκίνητο τους ως ένα άψυχο αντικείμενο, αλλά αναπτύσσουν μαζί του ένα ιδιαίτερο δέσιμο.