Είστε εδώ

Auto News

Αγορά αυτοκινήτου: Μαύρος ο Απρίλιος στην Ευρώπη

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Επόμενο ήταν η πανδημία να επηρεάσει την αγορά του καινούργιου αυτοκινήτου στο σύνολο της αγοράς στις χώρες της  Ευρώπης, που από το -52% του Μαρτίου, ο δείκτης ανέβηκε στο -78% με ένα εύρος από το -34% στη Νορβηγία έως στο -98% στην Ιταλία.

Στις 5 μεγάλες αγορές της Ευρώπης η μείωση των καινούργιων αυτοκινήτων για τον Απρίλιο ήταν πολύ βαθιά μέσα στο «κόκκινο».

Αναλυτικά τα ποσοστά της μείωσης ήταν τα εξής. Με πρώτη την Ιταλία, η μείωση άγγιξε το -98% (-97.5% στις πωλήσεις λιανικής), ακολουθεί η Αγγλία με -97.3% (-99% η λιανική), η Ισπανία -96.5% (-98% οι πωλήσεις της λιανικής), Γαλλία -89%(η λιανική -85%) και Γερμανία -61% (η λιανική -58%) καθώς οι αντιπροσωπείες ήταν ανοικτές το μήνα Απρίλιο…

Στελέχη της ελληνικής αγοράς σχολιάζουν στο motori.gr την μετά Covid 19 εποχή.

Θέρισε oCovid -19, με την αγορά να σημειώνει απώλειες της τάξης του 39% για το πρώτο 4μηνο του 2020 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019. Στη γλώσσα των αριθμών αυτό μεταφράζεται σε -2.146.000 καινούργια οχήματα.

Ενόψει λοιπόν της καλοκαιρινής ραστώνης που πλησιάζει θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθεί η αγορά.

Στη χώρα μας είναι η πλέον κατάλληλη εποχή καθώς οι αντιπροσωπείες έχουν αρχίσει προσφορές και εκπτώσεις για ετοιμοπαράδοτα μοντέλα, καθώς μετά την επανεκκίνηση των εργοστασίων έχει αλλάξει το χρονοδιάγραμμα παραγγελίας-παράδοσης αφού όπως και να το κάνουμε προηγούνται οι 5 μεγάλες αγορές, τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Εάν λοιπόν έχετε εστιάσει στο να αντικαταστήσετε το παλιό σας αυτοκίνητο, ή να αγοράσετε κάποιο καινούργιο, προβείτε σε αυτήν την ενέργεια και ας μην υπάρχει άμεσα διαθέσιμο το χρώμα της αρέσκεια σας, για παράδειγμα.

Κάποιο άλλο θα σας αρέσει και φυσικά η επιλογή να έχει να κάνει με τη χαρά της οδήγησης, το ταξίδι, τη διασκέδαση, και όχι να μένει παρκαρισμένο και κλειδωμένο κάτω από τος σπίτι σας καθώς η ξεφύγατε από τον οικονομικό προϋπολογισμό σας, γιατί μετά την αγορά να θυμάστε ότι έρχονται ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, καύσιμα, service, ελαστικά…

Σχετικά άρθρα

Η ηλεκτροκίνηση «επί τάπητος»

Με 100 εκατ ευρώ και για 18 μήνες επιδοτεί  η κυβέρνηση την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου.  Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το όφελος ανά μονάδα, εάν συνδυαστεί με το οικολογικό μπόνους και τις σχετικές φοροαπαλλαγές, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ.

Παρατηρώντας μετά από 32 ολόκληρα χρόνια τη σχεδίαση του Citroen Activa σου είναι δύσκολο να πιστέψεις την ηλικία του.

Παρασκευή 5 Ιουνίου, Τεχνόπολη-Γκάζι. Ειναι η ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

Το νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο μοντέλο της Hyundai, ονόματι Prophecy, σας το έχουμε συστήσει, ωστόσο τώρα έχουμε στη διάθεση μας περισσότερες πληροφορίες για αυτό.

Επόμενο ήταν να ακυρωθεί και αυτός ο αγώνας τη στιγμή που ακυρώθηκαν όλες οι αγωνιστικές εκδηλώσεις για το 2020 στη Νέα Ζηλανδία .

Ο αγώνας στη Νέα Ζηλανδία φιγουράρισε στο φετινό καλεντάρι μετά από πολλά χρόνια απουσίας.

Καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει γαλανός ουρανός και λαμπερός ήλιος, ένα συνδυασμό τον οποίο απολαμβάνεις απόλυτα οδηγώντας το Mazda MX-5 με ανοιχτή την οροφή.

Θέλοντας να κάνει το ευρύ κοινό να στραφεί ακόμα περισσότερο προς την ηλεκτροκίνηση, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε κάποιες ενέργειες οι οποίες αποτελούν κίνητρο για την αγορά ενός ηλεκτρικού μοντέλου.

Στο απαιτητικό βρετανικό πρωτάθλημα τουρισμού (BTCC) με τον πολύ υψηλό ανταγωνισμό, η M-Sport θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων από το 2022 με το 2021 να είναι μια φουλ χρονιά δοκιμών και εξέλιξης.

Από το κάθετο συγκρότημα της Peugeot Τζημόπουλος στην Κοζάνη παραδόθηκαν τα πρώτα ηλεκτροκίνητα Peugeot 208 στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Στο εργοστάσιο που βρίσκεται στο Γιέλτς-Λασκόβιτσε της Πολωνίας ξεκίνησε η Toyota την παραγωγή ενός νέου της κινητήρα.