Είστε εδώ

Ανακλήσεις

Toyota Proace: Ανάκληση στην Ελλάδα για προληπτικούς ελέγχους

Εκατοντάδες Toyota Proace που κυκλοφορούν στην χώρα μας εντάσσονται σε πρόγραμμα ανάκλησης προκειμένου να διενεργηθούν συγκεκριμένοι προληπτικοί τεχνικοί έλεγχοι.

Σύμφωνα με την Toyota Hellas  A.B.E.E. η λόγω ανάκληση αφορά Proace που έχουν κατασκευαστεί από το Μάρτιο του 2016 μέχρι τον Οκτώβριο του 2019.

Πιο αναλυτικά θα διεξαχθεί έλεγχος στα σωληνάκια οπίσθιων φρένων, διότι ενδέχεται ο σωλήνας του πίσω φρένου να καταστραφεί µε την πάροδο του χρόνου λόγω της κίνησης µεταξύ του σωλήνα και του κλιπ συγκράτησης στον κάτω βραχίονα ανάρτησης. Ως αποτέλεσµα, υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής του υγρού φρένων. Εάν συµβεί αυτό, η απόδοση πέδησης του οχήµατος µπορεί να µειωθεί. Στο συγκεκριµένο έλεγχο εμπλέκονται 303 οχήµατα.

Παράλληλα πρέπει να διενεργηθεί έλεγχος στο σωλήνα καυσίµου διότι υπάρχει πιθανότητα ο σωλήνας καυσίµου να καταστραφεί µε την πάροδο του χρόνου λόγω της κίνησης µεταξύ του σωλήνα και των νευρώσεων της δεξαµενής ουρίας. Ως αποτέλεσµα, υπάρχει ο κίνδυνος διαρροής του καυσίµου. Αν συµβεί αυτό, δεν µπορούµε να αποκλείσουµε τον κίνδυνο πυρκαγιάς, εάν το καύσιµο έρθει σε επαφή µε µια εξωτερική πηγή θερµότητας. Στον συγκεκριµένο έλεγχο εµπλέκονται 326 οχήµατα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχηµάτων, θα ενηµερωθούν προσωπικά, ώστε να προσέλθουν στο δίκτυο Εξουσιοδοτηµένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota σε όλη την Ελλάδα, για να γίνουν oι σχετικοί έλεγχοι, χωρίς καµία οικονοµική επιβάρυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά µε την Toyota Ελλάς-Τµήµα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210-2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00 π.µ. έως 05:00 µ.µ.).

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Η βόλτα στα άδυτα στο αγωνιστικό τμήμα της Hyundai συνεχίζεται, καθώς η ομάδα αυτή κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στους κατασκευαστές τη χρονιά που μας πέρασε. 

Το WRC ξεκινάει έναν διαγωνισμό όπου οι αναγνώστες θα ψηφίσουν για να αναδείξουν τον καλύτερο οδηγό του παγκοσμίου πρωταθλήματος από τότε που πρωτοξεκίνησε ο θεσμός, το 1979. 

Οι Χάμιλτον και Φέτελ δέχθηκαν τα χρήματα που θα πάρουν για το 2020 να μειωθούν, κ δεδομένου ότι το πρωτάθλημα δε θα αρχίσει πριν τις 14 Ιουνίου (σύμφωνα με το πιο αισιόδοξο σενάριο) και ότι το οικονομικό αντίκτυπο για τις ομάδες θα είναι πολύ μεγάλο.

Το να οδηγήσουν οι συνοδηγοί σε μια μόνο Ειδική Διαδρομή, σε όλους τους αγώνες του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι, ήταν μια ωραία Πρωταπριλιάτικη φάρσα. 

Στο πλαίσιο της συνεχούς έρευνας για πιο φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης, η Mercedes εξετάζει τις δυνατότητες των οργανικών μπαταριών, οι οποίες υπόσχονται να είναι ιδιαίτερα βιώσιμες.

Ένας νέος αόρατος εχθρός για την ανθρωπότητα, ο κορωνοϊός, έχει αφαιρέσει χιλιάδες ζωές και έχει αλλάξει ακόμα περισσότερες, επομένως πρέπει να αμυνθούμε και η Volvo προτείνει την καλύτερη μέθοδο.

H Porsche υποστηρίζει ένθερμα το σύνθημα «μένουμε σπίτι» για να περιορίσουμε την εξάπλωση του κορωνοϊού, ωστόσο γνωρίζει ότι ο εγκλεισμός σε τέσσερις τοίχους ρίχνει τη ψυχολογία.

Με την Αμερική να βρίσκεται στην πρώτη θέση της λίστας με τα θύματα του κορωνοϊού, εν τούτοις ανακοινώθηκε το ανανεωμένο πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς. Με την ελπίδα ότι ο θανατηφόρος ιός θα αποτελέσει παρελθόν.

Αυτήν την περίοδο λόγω κορωνοϊού το μουσείο της Toyota στην Κολωνία είναι κλειστό. 

Μέχρι στιγμής η McLaren έχει κυκλοφορήσει δύο υβριδικά μοντέλα, την P1 και τη Speedtail, ομως τώρα ετοιμάζεται σταδιακά να κάνει το επόμενο βήμα και να μπει στο χώρο των plug-in υβριδικών.