Είστε εδώ

Ανακλήσεις

Ford:Τι συμβαίνει με το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων;

του Γιώργου Ψαρρά

Μια ακόμα «πανδημία» φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει, όχι στον ανθρώπινο πληθυσμό, αλλά στα οχήματα της Ford.

Σύμφωνα λοιπόν με τη μπλε οβάλ εταιρεία «νοσούν» τα μοντέλα της Ranger, F-150 και Expedition, τα οποία διαθέτουν το αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων.  Ποιο ακριβώς όμως είναι το πρόβλημα;

Στα επηρεαζόμενα οχήματα ένα κλιπ που ασφαλίζει το καλώδιο αλλαγής ταχυτήτων στο κιβώτιο ενδέχεται να μην είναι σωστά τοποθετημένο. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα με την πάροδο του χρόνου η επιλεγμένη θέση μετάδοσης να είναι διαφορετική από αυτή που έθεσε ο οδηγός.

Κατά συνέπεια δεν αποκλείεται ενώ ο οδηγός έχει επιλέξει τη θέση P (στάθμευση) και δεν έχει σηκώσει το χειρόφρενο όταν αφαιρέσει το κλειδί από μίζα, να έχει επιλεγεί άλλη θέση στο αυτόματο κιβώτιο, με αποτέλεσμα το όχημα να μετακινηθεί ακούσια προκαλώντας ενδεχομένως σύγκρουση ή τραυματισμό.  

Προς το παρόν πάντως δεν έχει καταγραφεί κάποιο ατύχημα ή τραυματισμός που να σχετίζεται με το παραπάνω πρόβλημα. Διευκρινίζεται επίσης ότι ανάλογο πρόβλημα δεν εμφανίζεται στα Ranger, F-150 και Expedition που εξοπλίζονται με τον περιστροφικό στρογγυλό επιλογέα του αυτόματου κιβωτίου 10 σχέσεων.

H Ford θα πραγματοποιήσει σχετική ανάκληση ασφαλείας συνολικά 67.951 οχημάτων στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού. Η ανάκληση αφορά 55.158 οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις ομοσπονδιακές περιοχές, 12.090 στον Καναδά και 681 στο Μεξικό.

Πιο αναλυτικά, επηρεάζονται τα Ranger που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Μίσιγκαν από 28 Φεβρουαρίου-18 Μαρτίου 2020, τα Expedition που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Κεντάκι από 3-19 Μαρτίου 2020, τα F-150 που έχουν κατασκευαστεί στο εργοστάσιο του Ντίαρμπορν από 18 Φεβρουαρίου-19 Μαρτίου 2020 και στο εργοστάσιο του Κάνσας από 21 Φεβρουαρίου-19 Μαρτίου.

Σχετικά άρθρα

Μετά τη γνωστοποίηση ότι η Williams ξεκίνησε διαδικασίες για να πωληθεί μέσα στους επόμενους μήνες, ο Ραλφ Σουμάχερ δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του τόσο ο Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής της ομάδας, όσο και η κόρη του, Κλερ Γουίλιαμς, πρέπει να φύγουν από τη διοίκηση της.

Με νέα αεροπορική οδηγία που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανακοινώνεται η προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ελλάδα προς το Κατάρ και αντίστροφα.

Με μία teaser εικόνα η Opel μας δίνει την πρώτη γεύση από το εσωτερικό της δεύτερης γενιάς του Mokka, το οποίο βρίσκεται λίγο πριν το τέλος της εξέλιξής του, καθώς στο τέλος του 2020 αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Και εκεί που αναμέναμε το πράσινο φως για την επανεκκίνηση του WRC στο ράλι Φινλανδίας, 6-9 Αυγούστου, η επίσημη ανακοίνωσε ήρθε και δεν αναφέρει τίποτα άλλο πέρα από τη μη διεξαγωγή του.

Και η συνέχεια;

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην πόλη σήμερα αποτελεί η ανανέωση που υπέστη ένας σημαντικός της κάτοικος, το Kia Picanto.

Ο Ιούνιος του 2020 έχει ξεχωριστή σημασία για την Porsche, καθώς σηματοδοτεί τη συμπλήρωση ακριβώς 50 χρόνων από την πρώτη φορά που η γερμανική εταιρεία κατέκτησε τη νίκη στον σημαντικότερο αγώνα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, τις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Το πιο φιλικό μέσον μεταφοράς, που συνδυάζει και άθληση, γιορτάζει.

Ο λόγος για το ποδήλατο.

Μάλιστα το ποδήλατο το γιορτάζουν και οι Δήμοι της χώρας έχοντας δημιουργήσει και ποδηλατικές λωρίδες που ισχύουν έως τις 21:00.

To πρώτο SUV στην ιστορία της Rolls-Royce, η Cullinan είχε την τύχη να «ποζάρει» για το διάσημο φωτογράφο και εξερευνητή Κόρυ Ρίτσαρντς.

Γνωρίζατε ότι στο Skoda Scala τα πλαστικά του τμήματα ζυγίζουν συνολικά 220 κιλά, εκ των οποίων τα 14 κιλά προέρχονται από ανακυκλωμένα υλικά;

Η Συμμαχία Renault - Nissan και η Daimler, ξεκίνησαν το 2010 μία συνεργασία, με αρχικό σκοπό την ανάπτυξη νέας πλατφόρμας, την οποία για λογαριασμό των δύο πλευρών θα χρησιμοποιούσαν τα Renault Twingo και Smart ForFour.