Είστε εδώ

Air News

Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας : Τι αεροσκάφη διαθέτει

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι τα αεροσκάφη που διαθέτει είναι τρία. Το Cessna citation 750, το Beechcraft King Air 200 και μια Ντακότα Douglas DC3. Από αυτά τα πτητικά μέσα τα δύο αποτελούν μουσειακά εκθέματα ενώ το Cessna είναι ενεργό και σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Συγκεκριμένα η Ντακότα της Υπηρεσίας που ήδη ήταν σταθμευμένη ως έκθεμα στις πρώην εγκαταστάσεις της ΥΠΑ στο Ελληνικό, λόγω της μετεγκατάστασης της Υπηρεσίας, μεταφέρθηκε με απόλυτη επιτυχία τον Ιούνιο του 2018 στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας που βρίσκεται στο Τατόι (Αεροπορική Βάση Δεκέλειας).

Το δεύτερο αεροσκάφος τύπου Beechcraft King Air 200 είναι καθηλωμένο εδώ και δύο χρόνια στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς κρίνεται ασύμφορη η επισκευή του λόγω κόστους και παλαιότητας, (άνω των 42 ετών) και αποτελεί πλέον και αυτό μουσειακό έκθεμα. Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία μεταφοράς και αυτού του αεροσκάφους στο Μουσείο Πολεμικής Αεροπορίας στο Τατόι.

Το τρίτο αεροσκάφος που διαθέτει η ΥΠΑ τύπου Cessna citation 750 είναι το μόνο που δύναται να εκτελεί τον από αέρα έλεγχο των αεροναυτιλιακών και οπτικών βοηθημάτων όλων των πολιτικών αεροδρομίων καθώς και των αεροδρομίων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελληνικής και Κυπριακής Επικράτειας.  

Η ΥΠΑ προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο τακτικός και έκτακτος από αέρα έλεγχος και επειδή στο μοναδικό πλόιμο αεροσκάφος της ΥΠΑ έπρεπε να εκτελεί προγραμματισμένες συντηρήσεις άλλα και να καλυφτούν τυχόν πιθανές έκτακτες βλάβες που ενδέχεται να το οδηγούσαν σε προσωρινή καθήλωση, προέβη άμεσα σε ενοικίαση αεροσκάφους μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας για την διενέργεια των ελέγχων (flight check) προκειμένου να διατηρηθεί η απρόσκοπτη ασφάλεια του εθνικού εναέριου χώρου, κάτι το οποίο έχει πραγματοποιηθεί βάσει των Διεθνών προτύπων ασφαλείας με απόλυτη επιτυχία μέχρι και σήμερα. 

Η ενοικίαση του αεροσκάφους το 2018 και το 2019 πραγματοποιήθηκε και πραγματοποιείται με ανοιχτούς διεθνείς διαγωνισμούς. Για το 2018 ο προϋπολογισμός του διαγωνισμού ήταν στις 496 χιλιάδες ευρώ. Για το 2019 ο διαγωνισμός που βρίσκεται σε εξέλιξη ναι μεν έχει τον ίδιο προϋπολογισμό άλλα η χρέωση για τις προσφερόμενες υπηρεσίες όπως προβλέπει η διαγωνιστική διαδικασία θα είναι ανά ώρα πτήσης έτσι ώστε το κόστος να είναι από μηδενικό έως το λιγότερο δυνατό για την ΥΠΑ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ολοκληρώθηκε από την ΥΠΑ επιτροπή εκπόνησης τεχνικών προδιαγραφών για την αγορά ενός νέου αεροσκάφους.

Σχετικά άρθρα

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Με ρεσιτάλ οδήγησης οι Τάνακ-Γιερβόεγια, κερδίζοντας και τις 6 Ειδικές Διαδρομές του 2ου σκέλους στο ράλι ράλι Σαρδηνιας, πέρασαν με το Toyota Yaris  WRC στην πρώτη θέση αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Σόρδο-Ντελ Μπάριο με το Hyundai i20 WRC με διαφορά 25,9 δευτ.με τρίτους την έκπληξη του ιταλικο

Ferrari Passione Rossa

Μπορεί να βρισκόμαστε στην Πάτρα και να παρακολουθούμε ενα ξεχωριστό 2ημερο που έχει οργανώσει  η ΦΙΛΜΠΑ, που όμοιο σκηνικό μπορείς να το συναντήσεις μόνο στο Μαρανέλο ή στο Μόντε Κάρλο .
Ο λόγος, ότι τόσες Ferrari μαζεμένες που δεν είναι εύκολο να συναντήσεις

Mercedes

Με αφορμή την αυριανή Ημέρα των Σκύλων, που θεσπίστηκε από τη γερμανική ένωση κυνοτροφείων, η Mercedes παρουσιάζει μια νέα συλλογή από αξεσουάρ για τους αγαπημένους σας τετράποδους φίλους.

Ράλι Σαρδηνίας -2ο σκέλος

Το 2ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας είναι και το μεγαλύτερο.
Μπορεί να περιλαμβάνει 6 μόνο Ειδικές Διαδρομές αλλά με 142,42 χλμ.
Ήδη πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ειδική Διαδρομή με τον Τάνακ ταχύτερο που πέρασε δεύτερος στην κατάταξη 4,7 πίσω από τον Σόρδο που εξακολουθεί να προηγείται

Renault

Στη γαλλική πρωτεύουσα βρέθηκαν οι πιλότοι της Renault Sport, όπου ήρθαν αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερη πρόκληση.

Ράλι Σαρδηνίας -1ο σκέλος

Σενάριο από δραματική ταινία ήταν το 1ο σκέλος του ράλι Σαρδηνίας όπου η μια ανατροπή ακολούθησε την άλλη και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό οι Σόρδο -Ντελ Μπάριο οδηγούν την κατάταξη στο ράλι Σαρδηνίας.

Αττική Οδός

Aυξήσεις τιμών στα διόδια της Αττικής Οδού, για όλες τις κατηγορίες οχημάτων, ανακοίνωσε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται τον οδικό άξονα.  Αντίστοιχα, αυξήσεις θα ισχύσουν και στα εκπτωτικά προγράμματα, με τις νέες τιμές για κάθε εκπτωτικό πρόγραμμα και κατηγορί

Νέα Alpine A110S

Στο ερώτημα αν η A110 μπορεί να γίνει πιο σπορ η Alpine απάντησε καταφατικά παρουσιάζοντας τη νέα A110S. 

Ford

Κάθε καλοκαίρι η χρήση αντηλιακών αυξάνεται κατακόρυφα, καθώς όλοι θέλουμε  να προστατευτούμε από την επικίνδυνη ηλιακή ακτινοβολία όταν βρισκόμαστε στις παραλίες ή ακόμα και όταν περπατάμε στις πόλεις.

24 Ώρες του Λε Μαν

Η Toyota Hybrid TS 050 με τον αριθμό 7 θα ξεκινήσει από την pole position του φημισμένου 24ωρου γαλλικού αγώνα.
Κομπαγιάσι, Κονγούει και Χοσέ  Μαρία Λόπεθ είναι οι τρεις οδηγοί που θα μοιραστούν το bucket του ιαπωνικού αυτοκινήτου .