Είστε εδώ

Air News

ΥΠΑ: Οι κινήσεις των επιβατών

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το 11μηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου του 2018 προκύπτει ιστορική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.

Συγκεριμένα ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών το 11μηνο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου του 2018 έφθασε τους 61.281.521 παρουσιάζοντας αύξηση 10,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 55.677.135 επιβάτες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Διοικητής της ΥΠΑ κ. Κωνσταντίνος Λιντζεράκος στις αρχές Νοεμβρίου σε ομιλία του που έγινε στο συνέδριο Ευρωπαϊκών Αερομεταφορών είχε επισημάνει ότι η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας μας θα ξεπεράσει τα 60 εκατ. επιβάτες

Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 508.270 (από τις οποίες 193.215 εσωτερικού και 315.055 εξωτερικού) παρουσιάζοντας άνοδο 9,9%, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 462.670 πτήσεις.

Από τα στατιστικά στοιχεία Νοεμβρίου 2018 προκύπτουν τα εξής: Διακινήθηκαν στα ελληνικά αεροδρόμια 2.585.312 επιβάτες, η άνοδος έφτασε το 13,8%. Ο συνολικός αριθμός των πτήσεων στα ελληνικά αεροδρόμια ανήλθε στις 24.924 παρουσιάζοντας αύξηση 16% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν πραγματοποιηθεί 21.488 πτήσεις.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού έφτασαν τα 640.251 παρουσιάζοντας επίσης άνοδο 17,1% σε σχέση με το 2017 που είχαμε 546.551 αφίξεις.

Στα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου και Χανίων καταγράφεται η μεγαλύτερη επιβατική κίνηση Νοεμβρίου 2018.

Ενδεικτικά τα αεροδρόμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Ρόδου και Χανίων σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ παρουσίασαν τη μεγαλύτερη επιβατική κίνηση για το μήνα Νοέμβριο.

§ ΑΘΗΝΑ 1.616.204

§ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 427.940

§ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 169.957

§ ΡΟΔΟΣ 67.838

§ ΧΑΝΙΑ 59.033

Επίσης από την ΥΠΑ λάβαμε την εξής ανακοίνωση:

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανακοινώνει ότι μετά από ενδελεχή έλεγχο που διενεργήθηκε την 11.12.2018 από κλιμάκιο Μηχανικών Αεροσκαφών της Υπηρεσίας άλλα και την επιθεώρηση της Διεύθυνσης Πτητικών Προτύπων η οποία πιστοποιεί την πλοϊμότητα του αεροσκάφους SX-ECI, δεν ισχύουν όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την κατάσταση του αεροσκάφους της Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα η ΥΠΑ διαψεύδει ότι το αεροσκάφος έχει υποστεί φθορές στην κονσόλα οργάνων και ότι παρουσιάζει διάβρωση στο ριναίο σκέλος προσγείωσης.

Αναφορικά με την κονσόλα οργάνων του αεροσκάφους αυτά που παρατηρήθηκαν από τον μακροσκοπικό έλεγχο είναι ίχνη προερχόμενα από την συνήθη χρήση των διακοπτών και ροοστατών της κονσόλας.

Ειδικότερα σε κάποιους από τους διακόπτες οι οποίοι είναι ελατηριακού τύπου (όπου για την ενεργοποίησή τους θα πρέπει αρχικά να τραβηχτούν προ τα έξω) υπάρχουν ίχνη από την χρήση τους στις επιφάνειες της κονσόλας στα σημεία αυτά.

Αναφορικά με το ριναίο σκέλος κατά τον μακροσκοπικό έλεγχο δεν βρέθηκε ίχνος διάβρωσης. Το γεγονός αυτό συνεπικουρείται και από το ότι το σκέλος επανατοποθετήθηκε στο αεροσκάφος στις 8/8/2018 μετά από επισκευή που έγινε σε Επισκευαστικό Οργανισμό πιστοποιημένο κατά Part 145 ( CH.145.0202 Citation Service Center) στην Ελβετία με ημερομηνία έκδοσης πιστοποιητικού επισκευής την 20/7/2018.

Μετά από την επιθεώρηση που διενεργήθηκε στις 11/12/2018 αναφέρουμε ότι το αεροσκάφος βρίσκεται σε στεγασμένο χώρο (και όχι σε ανοιχτό χώρο όπως παραπλανητικά αναφέρθηκε) και συγκεκριμένα σε υπόστεγο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών καθώς τελεί υπό καθεστώς μακροχρόνιας συντήρησης.

Ήδη η Υπηρεσία έχει διαβιβάσει την υπόθεση στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές ενώ διενεργείται ΕΔΕ προκειμένου να διερευνηθούν πιθανές ευθύνες εκείνων που διατυπώνουν αιτιάσεις σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων και την λειτουργία της Υπηρεσίας.

Επίσης για το θέμα που πρόεκυψε η Ένωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας έστειλε από τη μεριά τη δική ανακοίνωση που αναφέρει τα εξής:

Η Ένωσή μας, με ιστορία άνω των 60 ετών, ταυτίζει την διαδρομή της με τα πρώτα βήματα της αεροπορίας στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται νοσηρά φαινόμενα που οδηγούν σε παρακμή, όσα γενεές αεροπόρων προσπάθησαν να κτίσουν.

Δηλώνουμε ότι:

Το «ότι δηλώσεις είσαι» δεν έχει χώρο στην αεροπορία.

Οι διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις των διεθνών οργανισμών, με τους οποίους η ΕΠΤΑΟΑ είναι σε διαρκή συνεργασία και αμφίδρομη ενημέρωση, επιβάλλουν σοβαρότητα και απόλυτο επαγγελματισμό σε διαδικασίες και επιλογές προσώπων άσκησης του αεροπορικού έργου.

Οι Μηχανικοί Αεροσκαφών μέχρι σήμερα και όσοι απασχολούνται στην ΥΠΑ, υπέστησαν διώξεις, άρνηση, απαξίωση και διετή διαθεσιμότητα από ανθρώπους άσχετους με το αεροπορικό αντικείμενο.

Η απάντησή μας ήταν, να τηρούμε στάση ενωτική, χαμηλών τόνων και προσπαθήσαμε με την συναδελφική προσφορά και διάθεση να αποδείξουμε και στον πιο κακοπροαίρετο την αναγκαιότητα της ύπαρξης του κλάδου μας στην ΥΠΑ, που άλλωστε επιβάλλεται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τους ξένους αεροπορικούς οργανισμούς.

Όσο για τη διαθεσιμότητα των δύο ετών, το λόγο είχε και θα έχει και στη συνέχεια η δικαιοσύνη και κανένας δεν θα μείνει ατιμώρητος εάν έτσι κρίνουν τα δικαστήρια για την ευκολία και προχειρότητα που αυτή έγινε πράξη με ψεύτικες διαδικασίες απάνθρωπης νοοτροπίας.

Η απασχόλησή μας σε όλες τις διευθύνσεις της ΥΠΑ ή ΑΠΑ, θα συνεχίσει να γίνεται με επαγγελματισμό, θέληση βελτίωσης των διαδικασιών, ενδυνάμωσης του αεροπορικού έργου και στήριξης του έργου των συναδέλφων οποιουδήποτε κλάδου, για τη διασφάλιση της ασφάλειας των πτήσεων.

Από την άλλη, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση, ότι όποιος σκεφτεί να απαξιώσει, είτε με πράξεις, είτε με λόγια, το έργο των Μηχανικών Αεροσκαφών, ως συντηρητές, επιθεωρητές, εκπαιδευτές ή εξεταστές στην ΥΠΑ ή στην ΑΠΑ, καλό θα είναι να το σκεφτεί καλά και να είναι προετοιμασμένος να υποστεί στη δικαιοσύνη τις συνέπειες των πράξεών του. Η εποχή της ψευτομαγκιάς ανήκει στις ασπρόμαυρες ελληνικές ταινίες. Η εποχή της δικής μας «αστικής ευγένειας» για χάρη της καλής συνεργασίας τελείωσε, διότι αυτή η ευγένεια εκλείφθηκε εσφαλμένα ως αδυναμία.

Στηρίζουμε όλους τους κλάδους που ασκούν αεροπορικό έργο εποικοδομητικό.

Στηρίζουμε όλες τις ενέργειες της διοίκησης που έχουν στόχο τη βελτίωση των διαδικασιών προστασίας της ασφάλειας των πτήσεων.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες των Μηχανικών Αεροσκαφών της ΜΠΜ για τη συντήρηση των πτητικών μέσων κάτω από δύσκολες συνθήκες εξοπλισμού, εύρεσης ανταλλακτικών και στέγασης.

Στηρίζουμε το έργο των επιθεωρητών μας και την προσπάθειά τους για διαρκή εκπαίδευση και απλοποίηση των διαδικασιών μετακίνησης ανα την επικράτεια για την άσκηση των καθηκόντων τους.

Συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με τους διεθνείς αεροπορικούς οργανισμούς ICAO, FAA και EASA καθώς και το Aircraft Engineers International με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας των πτήσεων.

Ενημερώνουμε τα αρμόδια στελέχη της Κυβέρνησης καθώς και τους σχετικούς τομείς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Μόντε Κάρλο

Το ετήσιο ραντεβού των celebrities στο μικρό πριγκιπάτο της Μεσογείου, στο Μονακό, είναι προγραμματισμένο για τις 26 Μαΐου.

Ημερομηνία που συμπίπτει με τις Ευρωεκλογές.

Αλλά τι σχέση μπορεί να έχει το Μόντε Κάρλο με τις Ευρωεκλογές. Aπολύτως καμία.

Όμιλος Σφακιανάκη

Μάζεψε τις ζημιές τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και στη μητρική, η Σφακιανάκης, στο α' τρίμηνο του έτους ενώ εμφάνισε σημαντική βελτίωση των EBITDA, παρά την πτώση των πωλήσεων.  Ειδικότερα, οι ζημίες προ φόρων για τον Όμιλο ήταν €3,9 εκ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το Α’ τετράμηνο του 2019 προκύπτει άνοδος πτήσεων και διακινούμενων επιβατών σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Ο Αλόνσο στο Indy 500

Ο Φερνάντο Αλόνσο σχεδίαζε να τρέξει στον φετινό αγώνα των 500 μιλίων της Ινδιανάπολης (Indy 500), όμως ο Ισπανός οδηγός δε θα καταφέρει να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του.

Renault

Το μύθο ότι τα πολυχρηστικά μοντέλα δε μπορούν να έχουν πιο σπορ παρουσιαστικό έρχεται να καταρρίψει η νέα έκδοση ονόματι Black των Renault Scenic και Grand Scenic.

Mercedes GLE

Δε χρειάζεται να μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον, ώστε να γνωρίσει τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας που εξελίσσει η Mercedes, αρκεί να ρίξει μια ματιά στη συγκεκριμένη GLE.

Hyundai

Είναι ευρέως γνωστό ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα, ευθύνεται για πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Skoda

Γνωρίζουμε ήδη ότι στις 23 Μαΐου η Skoda θα αποκαλύψει την ανανεωμένη Superb, ενώ η τσέχικη εταιρεία μας ενημερώνει ότι από τη γκάμα της ναυαρχίδας δε θα απουσιάζει η πρακτικότερη έκδοση Scout, με station wagon αμάξωμα.

Volkswagen

Παραδοσιακά η Volkswagen μας συστήνει στο “SOWO European Experience”, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος από 18 έως 19 Μαΐου στην Πολιτεία της Τζόρτζια, πρωτότυπα βελτιωμένα σπορ μοντέλα από την υφιστάμενη γκάμας της.

Suzuki Vitara 1.0 Boosterjet 4WD

Μπορεί να μην είναι η πρώτη μας συνάντηση με το ανανεωμένο Vitara καθώς πριν λίγο καιρό είχαμε στα χέρια μας την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα των 1.4 λίτ