Είστε εδώ

Air News

Toyota: Mετά τη θάλασσα ο αέρας

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η Toyota μας έχει παρουσιάσει διάφορα σκάφη προσεγγίζοντας έτσι τους φίλους της θάλασσας.

Τώρα όμως η  Toyota φλερτάρει και με τον αέρα, προσβλέποντας στη δυνατότητα εναλλακτικών τρόπων μεταφοράς στην πόλη. Αυτός είναι και ο λόγος  που  θα συνεργαστεί με την Joby Aviation στο εγγύς μέλλον με στόχο την ανάπτυξη αεροσκαφών τύπου drone.

«Η αεροπορία αποτελεί μακροπρόθεσμο στόχο για την Toyota. Καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε στην αυτοκινητοβιομηχανία, η συμφωνία με την Joby Aviation μας φέρνει πολύ κοντά στον ουρανό ", δήλωσε ο Άκιο Τογιόντα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toyota, για να συνεχίσει τονίζοντας ότι «εάν αντιμετωπίσουμε την πρόκληση του αεροπορικού ταξιδιού με την Joby Aviation, έναν πρωτοπόρο κατασκευαστή σε αυτόν τον τομέα, η συνεργασία αυτή μπορεί να φέρει επανάσταση στη μεταφορά και τη ζωή στο μέλλον. Με αυτό το νέο και συναρπαστικό έργο, ελπίζουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας την ελευθερία κίνησης και χαράς παντού - στην ξηρά με τα αυτοκίνητα και τώρα και στον αέρα ».

Στο πλαίσιο αυτό η Toyota θα επενδύσει περισσότερα από 394 εκατομμύρια δολάρια στην Joby Aviation.

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Οι κυκλικοί κόμβοι θεωρούνται από τις πιο ενδεδειγμένες λύσεις για τη διαχείριση της κυκλοφορίας σε κάποια διασταύρωση, καθώς κάνουν πολύ εύκολο το να μπει και να βγει κάποιος με ασφάλεια.

Σκληρή μονομαχία, όχι στο Ελ Πάσο, αλλά στο τερέν του παγκοσμίου πρωταθλήματος ράλι και στις ψήφους για την ανάδειξη του καλύτερου οδηγού από καταβολής του θεσμού. 

Συνήθως αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε υπερβολικές εκφράσεις, ειδικά όταν δε μιλάμε για κάποιο supercar, ωστόσο το Toyota RAV4 είναι ένα φαινόμενο της αυτοκίνησης.

Ο γνωστός ηθοποιός του Χόλυγουντ Γουίλ Σμιθ προκάλεσε πανικό στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, καθώς οδηγούσε άκρως επικίνδυνα μια μπλε Porsche 911 Carrera 4S.

Ο επικεφαλής δραστηριοτήτων της McLaren, Γιενς Λούντμαν, αποκάλυψε ότι η βρετανική εταιρεία θέλει να κατασκευάσει ένα αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιήσει για δοκιμές συνθετικών καυσίμων, ώστε να διαπιστώσει αν μπορούν να αποτελέσουν εναλλακτική πρόταση απέναντι στα ηλεκτρικά που χρησιμοποιούν μ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aston Martin, Άντι Πάλμερ, δήλωσε ότι έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον της ιστορικής αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς ο στόχος του είναι να την κάνει τη “βρετανική Ferrari”.

Η ιδέα ήταν του Ολιβιέ Φρανσουά, υπεύθυνος επικοινωνίας και μάρκετινγκ της FCA σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, θεωρεί ότι η Formula 1 πρέπει να εξετάσει την ιδέα να υπάρχει διαφορετικό budget cap για κάθε ομάδα, δηλαδή πλαφόν στο πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει σε μια χρονιά.

Πέρα από άγχος και φοβία η πανδημία του Covid-19 προκαλεί και πλήξη, καθώς είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα στο σπίτι μας, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πρόγραμμα ανάκλησης (με κωδικό R-29998) ανακοίνωσε η Volvo Car Hellas για συνολικά 1.925 οχήματα που κυκλοφορούν στη χώρα μας.