Είστε εδώ

Αγώνες

Volkswagen Motorsport : Ηλεκτροκίνητο τέρας για το Πάικς Πικ

του Γιάννη Σταυρόπουλου

Η Volkswagen επιστρέφει στη φημισμένη ανάβαση του Κολοράντο Πάικς Πικ μετά από 30 χρόνια με στόχο να καταρρίψει το ρεκόρ με τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα που σημείωσε ο Μίλεν το 2016 με χρόνο 8’ 57’’.118. 

Το 1987 η Volkswagen είχε συμμετάσχει με μια ειδική έκδοση του Golf με δύο κινητήρες χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. 

Το 2018 επιστρέφει με ηλεκτρική ενέργεια καθώς το Volkswagen που θα ανέβει στο “Pikes Peak International Hill Climb”  είναι ηλεκτροκίνητο και εξελίσσεται από τη Volkswagen Motorsport σε συνεργασία με το τεχνικό τμήμα που εδρεύει στο Βόλφσμπουργκ.

H συμμετοχή με το ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο είναι για την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη των ηλεκτροκίνητων μοντέλων.

Η ανάβαση στο Κολοράντο αποτελεί ένα πρώτης τάξεως πεδίο εξέλιξης νέων τεχνολογιών και εφαρμογών που χρησιμοποιεί η Volkswagen καθώς το 2025 είναι χρονιά ορόσημο καθώς θα «ρίξει» στην αγορά 23 ηλεκτροκίνητα μοντέλα. 

Η ανάβαση στο Πάικς Πικ που ως αγώνας ξεκίνησε το 1916 σε χωμάτινη διαδρομή (ασφαλτοστρώθηκε πριν μερικά χρόνια)  έχει μήκος 19.990 χλμ. και βρίσκεται 4.300 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. 

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ποιος θα είναι ο οδηγός, ούτε η ισχύς του. Βέβαια μέχρι τις 24 Ιουνίου 2018 που είναι η ημερομηνία διεξαγωγής της ανάβασης, το διάστημα είναι αρκετά μεγάλο και θα  «βρεθεί» ο οδηγός που θα «τρέξει» το ηλεκτροκίνητο τέρας.   

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Γκραν Πρι Γαλλίας

Το Γαλλικό Γκραν Πρι δεν εξελίχθηκε όπως ήθελε η Scuderia Ferrari.

Ferrari

Στη θέα τους μένεις ακίνητος, καθώς δεν ξέρεις ποια Ferrari να θαυμάσεις, τη LaFerrari Aperta ή την «κλειστή» LaFerrari, τη GTC4 Lusso, την Portofino, την 812 Superfast ή την 488 GTB, έχοντας δίπλα τις F40 και F50 και την F12tdf.

Peugeot

Το Peugeot 308 έχει φέρει αρκετά καλές πωλήσεις στη γαλλική εταιρεία ωστόσο κάποια στιγμή θα πρέπει να αντικατασταθεί και αυτή η στιγμή φαίνεται ότι θα είναι το 2021 ας δούμε, όμως, τι μπορούμε να περιμένουμε από το νέο μοντέλο.

Volvo

Με το ρυθμό που εξελίσσεται η αυτόνομη οδήγηση υπάρχει περίπτωση να μας χωρίζουν μόλις τρία χρόνια από το πρώτο σχετικά προσιτό μοντέλο στο οποίο όλοι οι επιβάτες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, θα μπορούν να κοιμηθούν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

Υδρογόνο

Όσο οι προδιαγραφές για τις εκπομπές ρύπων θα γίνονται πιο αυστηρές οι κατασκευαστές θα αναζητούν εναλλακτικές μορφές ενέργειας για την κίνηση των αυτοκινήτων και μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες είναι το υδρογόνο.

Ford

Μπορεί η τέταρτη γενιά του Ford Focus να παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό όμως ακόμα μαθαίνουμε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία άνεσης και ασφάλειας που έχει τοποθετήσει η αμερικάνικη εταιρεία στο μικρομεσαίο μοντέλο της.

Γκραν Πρι Γαλλίας

Μοναχικός καβαλάρης στην πίστα του Πωλ Ρικάρ ο Χάμιλτον σημείωσε την 3η φετινή του νίκη, όσες και ο Φέτελ.

Ξεκίνησε πρώτος, τερμάτισε πρώτος χωρίς να απειληθεί ούτε μια φορά από κανέναν άλλον συνδυασμό.

Citroen C4 Cactus

Το νέο C4 Cactus το πρώτο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας που εφοδιάζεται με το νέο σύστημα αναρτήσεων Progressive Hydraulic Cushions (PHC) και τα ανατομικά καθίσματα Advanced Comf

Pikes Peak

Τα ρεκόρ είναι για να καταρρίπτονται και ο τρεις φορές νικητής της ανάβασης του Κολοράντο Πάικς Πικ, Ρομαίν Ντυμά, «έσπασε» το ρεκόρ του Λεμπ κατά 16 δευτ. οδηγώντας το πρώτο αγωνιστικό ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Volkswagen με τους 680 ίππους.

Οpel Combo Life

Για τους φίλους που αναζητούν χώρους, ή τις πολυπληθείς οικογένειες η Opel προτείνει  το νέο της μοντέλο το Combo Life.