Είστε εδώ

Αγώνες

Volkswagen: Μετά το Pikes Peak πάει για νέο ρεκόρ στο Goodwood

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen έσπασε κάθε ρεκόρ πριν από λίγες ημέρες στην ανάβαση του Pikes Peak και τώρα φαίνεται ότι θέλει να σπάσει ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ με το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak.

Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα φέρει εκεί το αγωνιστικό με το οποίο συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στην πιο διάσημη ανάβαση του κόσμου.

Μάλιστα, δεν έχει σκοπό να προβεί σε μια στατική παρουσίαση αλλά θέλει να προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατέχει ο Τζόνι Κόκερ από το 2013. Ο χρόνος που είχε κάνει ήταν 47.34 δευτερόλεπτα πίσω από το τιμόνι μιας Lola-Drayson B12 69/EV.

Βέβαια, με τις επιδόσεις που έχει το I.D. R Pikes Peak πιθανότατα μπορεί να σπάσει και το απόλυτο ρεκόρ το οποίο αυτή τη στιγμή κατέχει ο Νικ Χάιντφελντ με χρόνο 41.6 δευτερόλεπτα. Την επίδοση αυτή την είχε καταφέρει οδηγώντας το μονοθέσιο McLaren MP4/13 που η βρετανική ομάδα χρησιμοποιούσε στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1998.

Ωστόσο οι άνθρωποι της Volkswagen έχουν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση καθώς το αυτοκίνητο μόλις επέστρεψε από τις Η.Π.Α. στη Γερμανία οπότε οι μηχανικοί έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο για να το προετοιμάσουν.

Για να δούμε, θα καταφέρουν οι Γερμανοί να ξεπεράσουν τα εμπόδια;

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Πίστα Βαρκελώνης - 2η μέρα

Οι κόκκινες βολίδες από το Μαρανέλο ήταν οι ταχύτερες και στη 2η μέρα των επίσημων δοκιμών, αλλά με τον Μονεγάσκο Λεκλέρκ στο κόκπιτ της Ferrari SF90, αντί του Φέτελ. 

Jaguar E-Type

Τα σύγχρονα μοντέλα, όπως η Jaguar E-Type, διαθέτουν πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων, τα οποία μαθαίνουν τις συνήθειες των οδηγών τους όσο αυτοί βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Ράλι Σουηδίας

Η Pirelli είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών του jwrc με τα Ford Fiesta R2.

Τα αυτοκίνητα αυτά χρησιμοποιούν κινητήρα ενός λίτρου τεχνολογίας EcoBoost απόδοσης 200 ίππων. Συνδυάζεται με κιβώτιο της Sadev 5 σχέσεων με την κίνηση να μεταδίδεται στους μπροστινούς τροχούς.

Κιβώτιο ταχυτήτων

Το μέλλον της Formula 1 έχει πάρει το δρόμο της τυποποίησης των τμημάτων.

Χειμερινές δοκιμές

Οι χειμερινές δοκιμές στην πίστα της Βαρκελώνης συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, με το μεσημεριανό διάλειμμα να βρίσκει και πάλι τη Ferrari στην κορυφή με τον Σαρλ Λεκλέρκ πίσω από το τιμόνι.

Από το Λε Μαν στο πικάπ σας

Η Porsche αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια σειρά δίσκων βινυλίου στην οποία θα αναλύονται οι 19 νίκες που έχει πετύχει στον πιο διάσημο αγώνα αντοχής, τις 24 ώρες του Λε Μαν.

SEAT

Ήδη τα σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα ασφαλείας, όπως η αυτόματη πέδηση έκτακτης ανάγκης, συμβάλουν στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Lamborghini

Από τη στιγμή που όλη η αυτοκινητοβιομηχανία κινείται προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, αναπόφευκτα το ίδιο θα συμβεί και με μάρκες που ειδικεύονται στην κατασκευή εξωτικών supercars όπως είναι η Lamborghini.

Subaru

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όσοι επισκεφτούν το περίπτερο της Subaru στο φετινό 89ο Σαλόνι της Γενεύης δε θα βαρεθούν.

Αυτό διότι η ιαπωνική εταιρεία στην ελβετική πόλη, πέρα από δυο ηλεκτρικά μοντέλα τεχνολογίας e-BOXER, θα παρουσιάσει και το νέο Viziv Adrenaline Concept.

Apple

Ολοένα και περισσότεροι χρήστες εξοικειώνονται με τις τεχνολογίες αναγνώρισης προσώπου που διαθέτουν αρκετά κινητά μέσω των οποίων αναγνωρίζουν τον κάτοχό τους και ξεκλειδώνουν.