Είστε εδώ

Αγώνες

Volkswagen: Μετά το Pikes Peak πάει για νέο ρεκόρ στο Goodwood

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen έσπασε κάθε ρεκόρ πριν από λίγες ημέρες στην ανάβαση του Pikes Peak και τώρα φαίνεται ότι θέλει να σπάσει ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ με το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak.

Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα φέρει εκεί το αγωνιστικό με το οποίο συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στην πιο διάσημη ανάβαση του κόσμου.

Μάλιστα, δεν έχει σκοπό να προβεί σε μια στατική παρουσίαση αλλά θέλει να προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατέχει ο Τζόνι Κόκερ από το 2013. Ο χρόνος που είχε κάνει ήταν 47.34 δευτερόλεπτα πίσω από το τιμόνι μιας Lola-Drayson B12 69/EV.

Βέβαια, με τις επιδόσεις που έχει το I.D. R Pikes Peak πιθανότατα μπορεί να σπάσει και το απόλυτο ρεκόρ το οποίο αυτή τη στιγμή κατέχει ο Νικ Χάιντφελντ με χρόνο 41.6 δευτερόλεπτα. Την επίδοση αυτή την είχε καταφέρει οδηγώντας το μονοθέσιο McLaren MP4/13 που η βρετανική ομάδα χρησιμοποιούσε στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1998.

Ωστόσο οι άνθρωποι της Volkswagen έχουν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση καθώς το αυτοκίνητο μόλις επέστρεψε από τις Η.Π.Α. στη Γερμανία οπότε οι μηχανικοί έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο για να το προετοιμάσουν.

Για να δούμε, θα καταφέρουν οι Γερμανοί να ξεπεράσουν τα εμπόδια;

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Polo R5

Με τον Ερίκ Καμιλί πίσω από το τιμόνι συνεχίστηκαν οι δοκιμές του Volkswagen Polo R5 επι Ισπανικού εδάφους στην περιοχή της Καταλονίας. Μάλιστα για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν τα ασφάλτινα ελαστικά P Zero της Pirelli και όπως έδειξαν οι τηλεμετρίες το κράτημα ικανοποίησε την ομάδα. Το αυτοκίνητο

P.I.C.K. Πάτρας

Στην γιορτή του καρτ, στο Διεθνές Σιρκουί Καρτ της Πάτρας, πιο γνωστό ως P.I.C.K., οι οδηγοί που συμμετέχουν στο θεσμό ΙΑΜΕ θα δώσουν το παρών. 

Kirkos lubricants & batteries house

Οι Δημήτρης και Μίλτος Κύρκος στην οδό Λένορμαν 184, στον Κολωνό, δημιούργησαν το Kirkos lubricants & batteries house.

EuroNCAP

H τεχνολογική υπεροχή του νέου Ford Focus αναδεικνύεται και στον τομέα της ασφάλειας, καθώς ο ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός EuroNCAP το βαθμολόγησε με πέντε αστέρια.

ERC-Ράλι Ρώμης

Μερικές 10ετίες πριν τα Fiat 124 Abarth ήταν αυτά που έδιναν το τόνο σε κάθε μορφής αγώνων.

Ferrari Dino

Μπορεί να μην ήταν η πιο ισχυρή Ferrari που κατασκευάστηκε επί εποχής Έντσο Φεραρι, αλλά ήταν ίσως το πιο αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της θρυλικής ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

EuroNCAP

Τη συνωνυμία της με τη λέξη ασφάλεια επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά η Volvo καθώς το νέο XC40, απέσπασε την ύψιστη διάκριση των πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο ευρωπαϊκό οργανισμό EuroNCAP.

Lamborghini Aventador και Huracan

Δε σταματά να μετρά επιτεύγματα στον τομέα της παραγωγής η Lamborghini.

Η ιταλική εταιρία των supercars λοιπόν ανακοίνωσε ότι η παραγωγή των Aventador και Huracan έφτασαν σε υψηλούς, για τα δεδομένα της Lamborghini πάντα, αριθμούς.

Toyota Supra

Όλα τα κεφάλαια από την ιστορία της Toyota Supra ενώθηκαν για πρώτη φορά κάτω από την ίδια στέγη.

Bentley

Ένα νέο διακοσμητικό υλικό δημιούργησε για τα μοντέλα της Bentley το τμήμα εξατομίκευσης Mulliner.