Είστε εδώ

Αγώνες

Volkswagen: Μετά το Pikes Peak πάει για νέο ρεκόρ στο Goodwood

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen έσπασε κάθε ρεκόρ πριν από λίγες ημέρες στην ανάβαση του Pikes Peak και τώρα φαίνεται ότι θέλει να σπάσει ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ με το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak.

Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα φέρει εκεί το αγωνιστικό με το οποίο συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στην πιο διάσημη ανάβαση του κόσμου.

Μάλιστα, δεν έχει σκοπό να προβεί σε μια στατική παρουσίαση αλλά θέλει να προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατέχει ο Τζόνι Κόκερ από το 2013. Ο χρόνος που είχε κάνει ήταν 47.34 δευτερόλεπτα πίσω από το τιμόνι μιας Lola-Drayson B12 69/EV.

Βέβαια, με τις επιδόσεις που έχει το I.D. R Pikes Peak πιθανότατα μπορεί να σπάσει και το απόλυτο ρεκόρ το οποίο αυτή τη στιγμή κατέχει ο Νικ Χάιντφελντ με χρόνο 41.6 δευτερόλεπτα. Την επίδοση αυτή την είχε καταφέρει οδηγώντας το μονοθέσιο McLaren MP4/13 που η βρετανική ομάδα χρησιμοποιούσε στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1998.

Ωστόσο οι άνθρωποι της Volkswagen έχουν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση καθώς το αυτοκίνητο μόλις επέστρεψε από τις Η.Π.Α. στη Γερμανία οπότε οι μηχανικοί έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο για να το προετοιμάσουν.

Για να δούμε, θα καταφέρουν οι Γερμανοί να ξεπεράσουν τα εμπόδια;

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Ράλι Ακρόπολις

Ο πρόεδρος της ΟΜΑΕ Δημήτρης Μιχελακάκης παρέθεσε συνέντευξη Τύπου με θέμα το ράλι Ακρόπολις που δεν θα είναι σε κανένα διεθνές ημερολόγιο το 2019. 

Black Friday

Η  Peugeot για δεύτερη συνεχή χρονιά εφαρμόζει το  θεσμό Black Friday στην αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα με μοναδικές προσφορές! 

Ράλι Αυστραλίας

Τελευταίος γύρος του παγκοσμίου πρωταθλήματος στη χώρα των καγκουρό και η Michelin, αποκλειστικός προμηθευτής των εργοστασιακών ομάδων, ταξιδέψε στην Αυστραλία με 628 ελαστικά. 

Mercedes GLC F-Cell

Κατά καιρούς έχουμε δει διαφόρων ειδών υβριδικά συστήματα κίνησης μεταξύ των οποίων μπαταρίες και βενζινοκινητήρας, μπαταρίες και πετρελαιοκινητήρας και τις αντίστοιχες plug-in εκδοχές τους, μέχρι και συστήματα με πεπιεσμένο αέρα.

Ford GT Heritage Edition

Η μεγάλη ζήτηση για το Ford GΤ και ο περιορισμένος αριθμός παραγωγής του, δημιουργούν ένα μακρύ κατάλογο στη λίστα αναμονής.

YΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ προκύπτει ότι το 10μηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου διακινήθηκαν 58,7 εκατομμύρια επιβάτες.

Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017 όπου είχαν διακινηθεί 53.404.425 επιβάτες.

Ισπανία

Όσο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα εξελίσσονται και έρχονται πιο κοντά στην καθημερινότητα τόσο κάποιες κυβερνήσεις αρχίζουν να σκέφτονται την απαγόρευση εκείνων με κινητήρες εσωτερικής καύσης προκειμένου να μειωθεί η μόλυνση του αέρα, ειδικά στις μεγάλες πόλεις.

Hyundai

Πέρα από την έλευση της ηλεκτροκίνησης και των αυτόνομων αυτοκινήτων, παρατηρείται ότι στο πλαίσιο εξεύρεσης λύσεων κινητικότητας για το μέλλον ερευνώνται και οι εναέριες μεταφορές με νέα μέσα.

Γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες

Η πορεία προς την ηλεκτροκίνηση δεν είναι εύκολη για τις αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές νέες προκλήσεις όμως μία από τις σημαντικότερες, αν όχι η σημαντικότερη, είναι η προμήθεια των μπαταριών που απαιτούνται για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας.

Mercedes

Μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος ήθελε να πάρει τη νέα Mercedes A-Class με κινητήρα πετρελαίου είχε μόνο μια επιλογή και αυτή ήταν η A180d όμως τώρα η γερμανική εταιρεία προσθέτει δύο ακόμα επιλογές που φέρουν τις ονομασίες A200d και A220d.