Είστε εδώ

Αγώνες

Volkswagen: Μετά το Pikes Peak πάει για νέο ρεκόρ στο Goodwood

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen έσπασε κάθε ρεκόρ πριν από λίγες ημέρες στην ανάβαση του Pikes Peak και τώρα φαίνεται ότι θέλει να σπάσει ακόμα ένα ιστορικό ρεκόρ με το αμιγώς ηλεκτρικό αγωνιστικό I.D. R Pikes Peak.

Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood και η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θα φέρει εκεί το αγωνιστικό με το οποίο συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία στην πιο διάσημη ανάβαση του κόσμου.

Μάλιστα, δεν έχει σκοπό να προβεί σε μια στατική παρουσίαση αλλά θέλει να προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κατέχει ο Τζόνι Κόκερ από το 2013. Ο χρόνος που είχε κάνει ήταν 47.34 δευτερόλεπτα πίσω από το τιμόνι μιας Lola-Drayson B12 69/EV.

Βέβαια, με τις επιδόσεις που έχει το I.D. R Pikes Peak πιθανότατα μπορεί να σπάσει και το απόλυτο ρεκόρ το οποίο αυτή τη στιγμή κατέχει ο Νικ Χάιντφελντ με χρόνο 41.6 δευτερόλεπτα. Την επίδοση αυτή την είχε καταφέρει οδηγώντας το μονοθέσιο McLaren MP4/13 που η βρετανική ομάδα χρησιμοποιούσε στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 1998.

Ωστόσο οι άνθρωποι της Volkswagen έχουν να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη πρόκληση καθώς το αυτοκίνητο μόλις επέστρεψε από τις Η.Π.Α. στη Γερμανία οπότε οι μηχανικοί έχουν πολύ περιορισμένο χρόνο για να το προετοιμάσουν.

Για να δούμε, θα καταφέρουν οι Γερμανοί να ξεπεράσουν τα εμπόδια;

Σχετικοί όροι: 

Σχετικά άρθρα

Μίμης Γεωργίτσης

Έφυγε ο κύριος Μίμης των αγώνων, ή «Θωρ» όπως ήταν το ψευδώνυμο του όταν βρισκόταν στη θέση του συνοδηγού. Από τους πλέον αγαπητούς στο χώρο των αγώνων. Ευγενής, πράος, και πάντα με μεγάλη διάθεση στο να βοηθήσει τους αγωνιζόμενους. 

Μαουρίτσιο Αριβαμπένε

Ο επικεφαλής της ομάδας της Ferrari στη Formula 1, Μαουρίτσιο Αριβαμπένε, δήλωσε ότι αναλαμβάνει προσωπικά όλη την ευθύνη σχετικά με τα λάθη που έχει κάνει η ομάδα τη φετινή σεζόν και την έχουν οδηγήσει στο να είναι δεύτερη τόσο στο πρωτάθλημα κατασκευαστών όσο και σε εκείνο των οδηγών με τον Σεμ

Μαρκ Μαρκέθ

Ο Μαρκ Μαρκέθ σε δηλώσεις του πριν το Γκραν Πρι στην πίστα της Αραγονίας εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα οδηγών του 2018 λόγω της πολύ μεγάλης διαφοράς που απολαμβάνει αυτή τη στιγμή στην κατάταξη από τον δεύτερο, Αντρέα Ντοβιτσιόζο.

BMW

Μετά την παρουσίαση της Ζ4 Μ40i First Edition, της πιο ισχυρής από τις εκδόσεις του νέου roadster της BMW, η γερμανική εταιρεία παρουσίασε τώρα ακόμα τρεις εκδόσεις στο πλαίσιο του Pebble Beach Concours d’Elegance.+

Porsche - Hyundai

Τα head-up displays ή εν συντομία HUD είναι στην αγορά πολλά χρόνια όμως μόλις τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους σε πιο προσιτά μοντέλα ενώ στις περισσότερες των περιπτώσεων το μόνο που κάνουν είναι να μεταφέρουν κάποιες ενδείξεις του πίνακα οργάνων στο παρμπρίζ

Ferrari Monza SP1 και SP2

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης Capital Markets Day που διοργανώνει για να ανακοινώσει τα μελλοντικά σχέδιά της η Ferrari παρουσίασε δύο νέα, ιδιαίτερα μοντέλα τα οποία συνδυάζουν σχεδίαση από το παρελθόν με τεχνολογία του σήμερα.

Mercedes

Η Mercedes - AMG παρουσίασε μετά ένα μεγάλο χρονικό διάστημα που βλέπαμε φωτογραφίες teaser το νέο μέλος της οικογένειας της A-Class η οποία είναι η πιο γρήγορη μέχρι στιγμής εκδοχή της, την A35 4MATIC.

Seat Tarraco

Στην Αρένα της Ταραγκόνας ο Λόυκα Ντε Μέο, ο δραστήριος αυτός πρόεδρος της Seat που στην κυριολεξία την έχει αναστήσει, μαζί με το επιτελείο του αποκάλυψαν το νέο Tarraco.

Renault - Nissan - Mitsubishi

Μέχρι τώρα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρουμε ένα κομμάτι της εμπειρίας που έχουμε με το κινητό μας, στο αυτοκίνητο, είναι σύνδεση του smartphone με το infotainment μέσω Android Auto ή Apple CarPlay.

Porsche Cayenne Turbo

Όταν οι λέξεις ρεκόρ και Porsche Cayenne Turbo βρίσκονται στην ίδια πρόταση τότε περιμένεις να διαβάσεις για ένα νέο επίτευγμα του γερμανικού SUV.