Είστε εδώ

Αγώνες

Volkswagen: Μάχη με την Porsche για το στέμμα του Nurburgring

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen εντυπωσίασε με τη νίκη της στην ανάβαση Pikes Peak στην οποία συμμετείχε με το ειδικά κατασκευασμένο για αυτή την περίσταση ID R το οποίο κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Αυτό φαίνεται ότι της άνοιξε την όρεξη και στη γερμανική εταιρεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσπαθήσουν να καταρρίψουν το απόλυτο ρεκόρ γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ το οποίο κατέχει μία άλλη εταιρεία του ομίλου, η Porsche, με την 919 Hybrid και χρόνο 5 λεπτά και 19.55 δευτερόλεπτα.

Οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι ότι εκείνο της Porsche είναι υβριδικό και αποδίδει 1.160 ίππους ενώ της Volkswagen είναι αμιγώς ηλεκτρικό και αποδίδει 671 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα της Volkswagen θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στο Νίρμπουργκρινγκ με το ID R καθώς πρώτος στόχος είναι να σπάσει το ρεκόρ ηλεκτρικών που κατέχει το NIO EP9 των 1341 ίππων με χρόνο 6 λεπτά και 45.9 δευτερόλεπτα.. Για αυτό το λόγο έχουν δεσμεύσει την πίστα για κάποιες μέρες στις αρχές Μαΐου ώστε να πραγματοποιήσουν δοκιμές.

Προς το παρόν κάνουν προσομοιώσεις στις οποίες, όπως οι ίδιοι λένε, βλέπουν χρόνους κάτω από 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα και ετοιμάζουν αλλαγές τόσο στους κινητήρες όσο και στο αεροδυναμικό πακέτο του ID R ώστε να κάνει το γύρο της πίστας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη θέση του οδηγού θα βρίσκεται ο Ρομέν Ντιμά. Ο Γάλλος ήταν πίσω από το τιμόνι του ID R στη νίκη στο Pikes Peak ενώ έχει κερδίσει τέσσρις φορές στον 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ.

Σχετικά άρθρα

Volkswagen Golf GTi TCR

Από τις πίστες και τα δύο πρωταθλήματα στο θεσμό TCR στο δρόμο, καθώς η Volkswagen για να γιορτάσει την επιτυχία αυτή, παρουσιάζει μια ειδική έκδοση του Golf GTI με τα χαρακτηριστικά TCR. 

Με το νέο Kia ProCeed στη Βαρκελώνη

Το είχαμε διαπιστώσει από τις φωτογραφίες και τώρα που είδαμε από κοντά στη Βαρκελώνη το νέο Kia ProCeed, επιβεβαιώνεται η αρχική μας σκέψη.

Indy 500 miles

Αυτό είναι το βαρύτιμο κύπελλο που απονέμεται στον νικητή του πιο δημοφιλούς αγώνα αυτοκινήτου των ΗΠΑ, στο “Indy 500”.

Aλλιώς, στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Hyundai

Η Hyundai ανάμεσα στα πολλά μοντέλα που είχε το περίπτερό της στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ παρουσιάζει και το αγωνιστικό Veloster N TCR.

Ράλι Σουηδίας

Μπορεί η αυλαία του παγκοσμίου πρωταθλήματος για το 2019 να ανοίγει στις 24 Ιανουαρίου από το Μόντε Κάρλο, η οργάνωση του Σουηδικού ράλι ανακοίνωσε τις συμμετοχές για τον 2ο αγώνα του θεσμού.

North American International Auto Show

Η Αμερική έχει και τα δικά της βραβεία με κάπως διαφορετικά κριτήρια από τα δικά «μας» τα ευρωπαϊκά.

Άλλος λαός, άλλες συνήθειες, άλλα αυτοκίνητα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της έκθεσης του Ντιτρόιτ απονεμήθηκαν τα εξής βραβεία.

Skoda

Το τρίτο μέλος της οικογένειας των SUV αναμένεται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρώτη στην έκθεση της Γενεύης τον προσεχή Μάρτιο (5-17 Μαρτίου) η Skoda.

Volkswagen

Η Volkswagen παρουσίασε στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το νέο Passat στο οποίο προτίμησε να προβεί σε έντονες αλλαγές στον αισθητικό τομέα παρά στην πλήρη αντικατάσταση με κάποιο που θα έχει νέα πλατφόρμα.

Ντακάρ 2019, 8η Ειδική Διαδρομή

Την 4η από τις 8 Ειδικές Διαδρομές της φετινής περιπέτειας του Ντακάρ στο Περού κέρδισαν οι Λεμπ-Ελενά με το Peugeot 3008 DKR maxi μήκους 361 χλμ.

ΥΠΑ

Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το δωδεκάμηνο Ιανουαρίου- Δεκεμβρίου του 2018 προκύπτει σημαντική άνοδος στην αεροπορική κίνηση της χώρας.