Είστε εδώ

Αγώνες

Volkswagen: Μάχη με την Porsche για το στέμμα του Nurburgring

του Σωτήριου Χάλλα

Η Volkswagen εντυπωσίασε με τη νίκη της στην ανάβαση Pikes Peak στην οποία συμμετείχε με το ειδικά κατασκευασμένο για αυτή την περίσταση ID R το οποίο κινείται αποκλειστικά ηλεκτρικά.

Αυτό φαίνεται ότι της άνοιξε την όρεξη και στη γερμανική εταιρεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσπαθήσουν να καταρρίψουν το απόλυτο ρεκόρ γύρου στο Νίρμπουργκρινγκ το οποίο κατέχει μία άλλη εταιρεία του ομίλου, η Porsche, με την 919 Hybrid και χρόνο 5 λεπτά και 19.55 δευτερόλεπτα.

Οι βασικές διαφορές μεταξύ των δύο αυτοκινήτων είναι ότι εκείνο της Porsche είναι υβριδικό και αποδίδει 1.160 ίππους ενώ της Volkswagen είναι αμιγώς ηλεκτρικό και αποδίδει 671 ίππους.

Σε κάθε περίπτωση η ομάδα της Volkswagen θα πραγματοποιήσει μια επίσκεψη στο Νίρμπουργκρινγκ με το ID R καθώς πρώτος στόχος είναι να σπάσει το ρεκόρ ηλεκτρικών που κατέχει το NIO EP9 των 1341 ίππων με χρόνο 6 λεπτά και 45.9 δευτερόλεπτα.. Για αυτό το λόγο έχουν δεσμεύσει την πίστα για κάποιες μέρες στις αρχές Μαΐου ώστε να πραγματοποιήσουν δοκιμές.

Προς το παρόν κάνουν προσομοιώσεις στις οποίες, όπως οι ίδιοι λένε, βλέπουν χρόνους κάτω από 5 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα και ετοιμάζουν αλλαγές τόσο στους κινητήρες όσο και στο αεροδυναμικό πακέτο του ID R ώστε να κάνει το γύρο της πίστας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Κατά τη διάρκεια των δοκιμών στη θέση του οδηγού θα βρίσκεται ο Ρομέν Ντιμά. Ο Γάλλος ήταν πίσω από το τιμόνι του ID R στη νίκη στο Pikes Peak ενώ έχει κερδίσει τέσσρις φορές στον 24ωρο αγώνα του Νίρμπουργκρινγκ.

Σχετικά άρθρα

Hyundai Motorsport-Ράλι Φινλανδίας

Περίοδος διακοπών για τις εργοστασιακές ομάδες πριν επιστρέψουν στο σανίδι του WRC, με το ράλι Φινλανδίας την 1η Αυγούστου. 

Εκεί λοιπόν που ήταν όλα «ήρεμα», η Hyundai Motorsport έσκασε τη βόμβα για το τρίτο πλήρωμα που θα δηλώσει στον πιο γρήγορο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος. 

Goodwood Festival of Speed

Έναν αιώνα ζωής γιορτάζει το 2019 η Citroen και φυσικά με την τόση μεγάλη-αγωνιστική-ιστορία δεν θα μπορούσε να μην είναι η super star στο φεστιβάλ ταχύτητας στο  Goodwood που διεξάγεται 4-7 Ιουλίου στην Αγγλία.

Classic Acropolis 2019

Το ράλι Ακρόπολις δεν υπάρχει πλέον. Δυστυχώς το χάσαμε απ΄όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις (ακόμα και ως ιστορικό).

EKO – Ducati

Κάτω από τον έναστρο  καλοκαιρινό ουρανό τα Αθήνας, παρακολουθήσαμε την όμορφη εκδήλωση απονομής των δώρων στους νικητές του διαγωνισμού EKO Racing 100 .

Mini

Η Mini ετοιμάζει το νέο John Cooper Works GP, το οποίο θα είναι αρκετά ισχυρότερο σε σχέση με το τρέχον μοντέλο και στο πλαίσιο της εξέλιξής του η βρετανική μάρκα έκανε κάποιους γύρους στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ, πριν από τον 24ωρο αγώνα που έγινε το Σαββατοκύριακο 22 – 23 Ιουνίου.

Συγχώνευση FCA-Renault

Οι Renault και FCA είναι ανοιχτές στην επανεκκίνηση των συνομιλιών μεταξύ τους για μια πιθανή συγχώνευση, όμως στελέχη και των δύο ομίλων εμφανίζονται επιφυλακτικά σχετικά με παράγοντες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την επίτευξη συμφωνίας.

FCA

Η FCA θέλοντας να αυξήσει τις δυνατότητες του infotainment των αυτοκινήτων της, δημιούργησε μία πλατφόρμα μέσω της οποίας οι κάτοχοι των αυτοκινήτων της θα μπορούν να κάνουν κάποιες αγορές χωρίς να βγουν από το αυτοκίνητό τους.

Porsche

Το τμήμα ειδικών δημιουργιών της Porsche με την ονομασία Porsche Exclusive Manufaktur, ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την κυκλοφορία ειδικών εκδόσεων, οι οποίες θα αντλούν έμπνευση από μοντέλα τα οποία παράγονταν ανάμεσα στις δεκαετίες του ‘50 και του ‘80.

Ford Focus ST

Ακόμα και αν είσαι άγιος στο δρόμο τα πρώτα που σου έρχονται στο μυαλό βλέποντας τα τεχνικά χαρακτηριστικά και το τεχνολογικό υπόβαθρο του νέου Ford Focus ST είναι πίστες, στροφές, μεγάλες ευθείες και αδρεναλίνη.